Navigáció

Üdvözlök minden kedves ide látogatót. A save-my-soul.gp oldalt azért hoztam létre, hogy személyes jellegű bejegyzéseket, de főleg kritikákat tegyek közzé nagyon sok témában, bár tény, hogy leginkább színházi és/vagy zenei téren, olykor esély lesz fanfictionre is, mivel imádok írni. Amúgy Viki vagyok, 22 éves, pesti lakos. Várok az oldalon mindenkit szeretettel, aki kíváncsi az irományaimra.

 
 
Havi kedvenc

JANUÁR

Szerintem a havi kedvencek részlegben nem tudok könnyen elszakadni a musicalektől, vagy legalábbis a musicalekben szereplő színészektől. Megint egy ilyen videót választottam most, a 2018-as év első hónapjára. Próbálok nem sírni, de akármikor hallgatom ezt a dalt az Anastasia musicalből, elkap a sírógörcs, a végére pedig minimum bekönnyezem. Annyira gyönyörű. Bár még mindig a Rudolfból az Értem születtél-t tartom a legcsodálatosabb duettnek ebben a zenés műfajban, de hosszú évek óta most először egy dal nagyon közel került a number one státuszhoz, és bizony hajszál híja volt, hogy letaszítsa. Ez pedig még engem is meglep, mert álmomban nem képzeltem volna, hogy lesz olyan dal valaha, ami ilyen hatással lesz rám, és hogy képes lesz megközelíteni az örök elsőt. Ennek bizony sikerült. Christy Altomare és Derek Klena már mondhatni összeszokott páros, hiszen 2012-ben egy másik előadásban is szerelmespárt játszottak, és együtt varázslatot vittek végbe ennél a dalnál (is). Stephen Flaherty zenéje és Lynn Ahrens dalszövege csak hab a tortán. Libabőr megállás nélkül! A könnyeimet említettem már?

 
Megírásra várnak

¤ Színházi rovat: A legnagyobb kedvenceim
¤ Szívek szállodája 1-7. évadok összegző kritikája
¤ TOP 10: Örök kedvenc klasszikus Disney meséim
¤ Őt mégis miért utálják: Chad Michael Murray
¤ Rómeó és Júlia francia musical 2001 és 2010
¤ TOP 10: Mexikói telenovellák színészei/színésznői

 
Cikksorozatok

¤ Élő videók
¤ Hallmark filmek
¤ Broadway
¤ Őt mégis miért utálják
¤ Telenovella dalok élőben
¤ Sorozatok, amik véget értek
¤ Színházi rovat
¤ Akik nem lettek endgame
¤ Hét videó a hétre
¤

 
Toplisták

¤ TOP 5: Kedvenc koncertek
¤ Glee toplisták
¤ The Vampire Diaries toplisták
¤ Musicalepizód
¤ TOP 5: Eurovíziós Dalfesztivál 2017 döntő
¤ TOP 20: Esperanza Mia éneklős jelenetek
¤

 
Chat

 
Cserék

A barátaim oldalait teszem ki, illetve blogos oldalakkal cserélek! Jelentkezzetek a chatbe! :)

Ninaa & Amy & Loreyna & Cassie & ElenaZed & Kat & Szandi & Eszter & Reina & Angelika & Mina & Szabe &

 
Ajánlók

Január...

sorozata: The Gifted
filmje: Sorsügynökség
könyve: Confess - Vallomás
dala: Kapsz még egy esélyt
művésze: Demi Lovato
előadása: Rebecca

 
Információ

Szerkesztő: Viki
Téma: Blog
Nyitás: 2016.06.14.
Kód: Efruse {#05}

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
save my soul.
I tried to wash the scars and marks from under my skin But you're etched in me like stone.
A blogolásom

Sorozatajánló: Vino el amor

2017.03.08. 08:59, Viki

Úgy gondoltam, most ajánlok nektek egy szuper kis sorozatot, egyúttal pedig magamat is reklámozom. Na, de hogy értsétek, miről hadoválok, kicsit mélyebbre ások a témában. Első körben elolvashatjátok ennek a mexikói telenovellának a leírását, amit ezúttal nem "csórtam", hanem én magam írom meg, persze csakis nagy vonalakban, alatta pedig elárulom, én hogy kerülök a képbe.

Egy gyönyörű amerikai területen lévő szőlőbirtokon játszódik a történet legfontosabb szála. David a szőlős gazdája, és minden egyes munkására tisztelettel és szeretettel tekint, egy segítőkész, jóságos főnök.  A bortermelés tölti ki idejének egy részét. Életét a szépséges felesége, Lisa, és aranyos kislányuk, Fernanda aranyozza be teljesen. Jó is lenne, ha minden tökéletes lenne, de sajnos nem így van. A munkában és a magánéletben is vannak olyan személyek, akik igyekeznek tönkretenni minden szépet David körül. A borkészítő cég pénzügyeit David legjobb barátja, Juan intézi. Azonban a férfi ügyesen, apró lépésekben azon van, hogy mindent elsikkasszon a főiskolán megismert "jó barátjától". Ebben idővel David anyósa, Lilian asszony is közre fog működni, akit úgy igazán más sem érdekel, csak a pénz. A kedves és bájos Lisa valóban boldoggá teszi Davidot, még egy kisfiúval is megajándékozza a férjét, de sajnos a nő féltékeny és mindenre elszánt testvére, Graciela nem könnyíti meg a pár számára az örömteli életet. Graciela betegesen szerelmes a sógorába, és valóban bármire képes, mindenféle túlzás nélkül...

A birtokon élnek a munkások is külön kis házakban, és Martát nagyon szereti mind David, mind pedig Lisa, hiszen a kislányukra vigyáz - később a kisfiú dadája is ő lesz természetesen -. Marta férje, Marcos pedig a szőlőbirtokon dolgozik David mellett, aki rendkívül bízik a férfiban és a munkájában. Két tündéri kisgyerekük van: Luciana és León. Egy nap a 10 éves Luciana és az édesapja, Marcos bemennek a városba, hogy együtt töltsék az apa szabadnapját - León és Marta is mentek volna, de a kisfiú megbetegedett -. Ám nem tudnak olyan jól mulatni, mint tervezték. Lilian asszony kavarása miatt a bevándorlásiak elkapják őket, és mivel a papírjaik még nincsenek kész, ők pedig nem árulják el Martát és Leónt, így kettejüket kitoloncolják Mexikóba. Szörnyű, hogy külön kell lenniük a családjuktól, David mindent elkövet otthonról, hogy megoldja a gondot, de végül nem sikerül időben intézkednie. Évek telnek el...

Visszatérve Lisára és Davidra (mostantól kezdve SPOILEREK is lesznek!!!). Valóban boldogsában úsznak minden egyes percben, azonban Graciela a világ legborzasztóbb tettét követi el. Megöli a saját testvérét. Ezzel teljesen felbolygatja David addigi örömmámorban úszását. A férfi magába zuhan, sem a gyerekei, sem a szőlőbirtok nem érdekli már ezután. Szó szerint depresszióban tengődik. Lisa halála után még két év telik el, amikor minden megváltozik. Mexikóból hazatér Luciana...sajnos az édesapja nélkül, aki még Mexikóban életét vesztette, pedig már megkapták a vízumot, és tervezték a hazautat. Luciana érkezése mindent megváltoztat. A fiatal lánynak köszönhetően a megkeseredett, tragédiától átitatott lelkű David újra érezni kezd. Ismét elkezd törődni a szőlőssel és a gyermekeivel. Illetve a szívét is kitárja, újra szerelemre készen...

Remélem, valamennyire érthetően fogalmaztam meg. Ha pedig mégsem, akkor itt az újabb ok, hogy belenézzetek. Most nyilván félőrültnek fogtok tartani, amikor leírom, hogy Mexikóban 2016 augusztusában vette kezdetét, és idén februárban ért véget, nálunk pedig még nem is került adásba. Mármint akkor mégis miért ajánlgatok nektek egy spanyol nyelvű telenovellát, amit a többség valószínűleg nem is ért? Az ok egyszerű (itt jövök én a képbe): nemrég elkezdtem magyar feliratot gyártani hozzá, az első 5 rész már el is készült!!! Szerintem adjatok neki esélyt, mert fantasztikus! Én nem tudok betelni vele. Már előrébb járok a sorozat nézésében, mint a fordításában, és azt kell mondanom, már az eleje is isteni, de egyre jobb és jobb lesz! A történet is bravúros, a színészi alakításokról hadd ne beszéljek! Elképesztőek! Irina Baeva és Gabriel Soto alakítják a főhősöket, de reklámot érdemel még a Gracielát játszó Kimberly Dos Ramos is. Eldobom az agyam ettől a triótól. De persze még vannak, akik eszményien jól játszanak rajtuk kívül is! Ott van az első pár részben feltűnő Laura Carmine, aki felett nem szabad elsiklani. A nő többnyire gonosz szerepeket formál meg, ebben mégis egy valódi angyal volt Lisa bőrébe bújva. Ne hagyjátok ki! Az első részt beillesztem ide, aztán az eddig elkészülteket megtaláljátok az Indavideo-csatornámon! Vino el amor FOREVER!!! Nem vicc, egyik legjobb telenovella, amit eddig volt szerencsém látni/elkezdeni nézni. :D <3

Kinézetváltás + friss színházi élmény

2017.03.06. 23:16, Viki
Címkék: blog személyes

Jó ideje már, hogy nem cseréltem le az oldal külsejét. Konkrétan karácsony óta. Elérkezettnek láttam az idejét, és bizony Efruse csodás oldalán kutatva rábukkantam erre a kódra, ami nagyon megtetszett. Tudom, lehetne tavasziasabb, de valamiért ez most megnyert magának, úgy érzem, ez passzol jelenleg a hangulatomhoz, vagy nem is tudom, hogy fogalmazzak. Annyira letisztult és egyszerű. Éppen erre volt szükségem.

Nemrég értünk haza anyával a Madách Színházból, ahol egy fantasztikus előadást, az Én, József Attila musicalt néztünk meg. Már láthattátok, hogy ezt választottam ki a márciusi ajánlóba kb. 2 nappal ezelőtt. Ami már csak azért is durva, mert ma tudtam meg, hogy megnézem a darabot. Anya hívott fel kora délután, hogy "na, akkor lenne két jegy". Basszus, rajtam aztán ne múljon! Pár éve már láttam, elvarázsolt. Szerencsére tévéfelvétel formájában is bármikor megnézhető, de azért élőben nyilván más. Kapva kap az ember az ilyen alkalmon. Most még nem tudom részletezni az élményt, ülepednie kell a kis lelkemben, de annyit elárulok, hogy egy valódi csoda volt...ismét.

Sandra Echeverría - Sandra Echeverría (2011)

2017.02.12. 11:45, Viki
Címkék: kritika album

Újabb albumkritikát hoztam nektek, ezúttal spanyol nyelvterületről. Sandra Echeverría színésznőt eddig két sorozatban láttam. A Marina című telenovellában ismertem meg, de úgy igazán most, A végzet hatalmában szerettem meg őt. Fantasztikus tehetség, és bár azt eddig is tudtam, hogy énekel - hiszen a Marina főcímét is ő énekli -, de A végzet hatalma címadó dala volt az utolsó csepp. Azt hallva egyszerűen muszáj volt rákeresnem a zenei munkásságára. És íme, most itt vagyunk. Az első albuma 2011-ben jelent meg, és az ő nevét viseli. Vágjunk is bele.

Me falta el aire: Ez egy rendkívüli módon könnyfakasztó dal, ha engem kérdeztek. Egy szakítós, fájdalomról árulkodó szám. Maga Sandra szerezte a dalt, és basszus, azonnal beleszerettem, amikor meghallottam. Lényegében a nő elfogadja, hogy nem elég jó a férfinak, akit szeret, és próbál nem arra gondolni, mennyire fáj ez neki. Gyönyörű és tényleg lehet sírni rajta. A dallamvilág is érzékelteti a történetvezetést.
Ropa sucia: Ez a dal kb. egy szerelmi vallomás, kicsit érdekes köntösbe bújtatva. Lényegében a hideg éjszakákon megőrül, hogy már nincs az életében a férfi, akit szeret. A kedvenc részem a dal szövegében, amikor arról énekel, hogy még egy napig szeretné a mosolyát látni, és csak azt tudja felajánlani neki, ami ő maga. A dallam is tetszik, főleg a refrén.
Me quedo aqui: Ez a dal az egyik legszebb a színész-énekesnő debütáló albumán. Szerintem az egyik kedvencem is egyben. Arról énekel benne katartikus zenei aláfestés mellett, hogy nem megy sehova, akár egész életében együtt maradna azzal, akit annyira szeret, és hogy ez a férfi az ő boldogsága, amire mindig is vágyott, amit elveszített és amit megérdemelt. Egy ponton még a könnyeim is megindulnak, amikor hallgatom. És úristen, az a magas hang, amit kiénekel a dal vége felé. A hideg is kiráz! Csodás!
La Fuerza del Destino (ft. Marc Anthony): És akkor tessék, itt van a dal, amit meghallgatva másra sem tudtam gondolni, mint hogy amint van időm, rákeressek Sandra további dalaira. Ezt a csodás duettet Marc Anthonyval énekelte fel pár éve A végzet hatalma című telenovellához. Mivel Jennifer Lopez ex-férjét is imádom, a dal meg egy valódi csoda, nem volt kérdés, hogy egyik favoritommá fog avanzsálódni az albumról. Olyan szövege van, hogy elkezdtem sírni rajta. Persze erre a dallam is durván rásegít. Az átvezetés benne a kedvencem, istenem, az a bridge-rész valami tökéletesre sikeredett minden értelemben. Kb. végig ráz a hideg, ahogy hallgatja az ember. Az egyik legmeghatóbb és legszerelmesebb dal, amit valaha hallottam.
La mala: Azt hiszem, mindenkinek ezt ajánlom, ha egy esetleges szakítás után vagytok, és nem érvágós nótákra vágytok. Szerintem olyankor jobb ilyeneket hallgatni. Annyira felszabadult az egész, és arról dalol benne, hogy ha majd a srác vissza akarja könyörögni magát hozzá, ezúttal ő mond majd nemet, és persze emiatt ő lesz a rossz, de vele senki sem játszhat. Nem az abszolút kedvencem a lemezről, de szeretem.
No te puedes ir: Egy újabb dal, amit Sandra írt. Édes istenem, annyira szép, nem lehet betelni vele! Arról énekel, hogy levegőt sem bír venni, ha nincs mellette a szerelme, és nem tud nélküle mihez kezdeni, vissza szeretné kapni. A férfi egy illúzió, akit ő bárhova követne. Szívfacsaró, és a dallamát is imádom.
Lo vine a decir: Ez egy szomorú szerelmi vallomás, amiben arról énekel, hogy elhagyta a szerelmét, de megvolt rá az oka, azonban most már túl sok sérelem érte mindkettejüket, és ezen nem lehet változtatni, nem lehet visszacsinálni, el kell fogadni, még ha fáj is nekik. Ennek a megírásában is közreműködött Sandra, egy zseni ez a nő, hiszen dalszerzőként is fantasztikus.
No puedo mas: Nagyon szeretem ezt a dalt is, és igen, ennek megírásában is részt vett a csodás színész-énekesnő. Arról szól, hogy nem képes továbblépni az életében, amíg a szerelme szelleme ott van vele, és kéri, hogy hagyja őt végre békén. Most, hogy ez a szellem dolog átvitt értelemben vagy szó szerint értendő-e, nem egyértelmű. Mindenki értelmezze, ahogy szeretné. Viszont tényleg eszméletlenül jó ez a szám...is.
Otra vez el mismo error: Még ha a szerelem fel is emészti őt és el is ment megbocsátást kérni a férfitól, akit szeret, már túl késő. Lényegében erről van szó benne. A zenei világa valódi mexikói stílust képvisel, és elképesztően érzelmessé teszi a már eleve nem egyszerű szöveggel megáldott dalt. Sandra ennek a megírásában is közreműködött. Közel sem ez a kedvencem az albumról, de igenis szeretem. Ahogy lényegében az összeset.
Cuantas veces: Komolyan mondom, ez az album ki akar engem nyírni. Sorra kapom a libabőr érzést, és ez egy ültő helyemben nem feltétlenül egészséges. Az állam is zsibbad már, annyiszor küldöm a padlóra szegényt. Pontosabban Sandra és a dalai. Hát nyilván, ennek is ő volt az egyik írója. Egy érzelmi kavalkád ez a dal, ami arról szól lényegében, hogy nem képes a helyére tenni az érzéseit, nem tudja, mit érez pontosan, hiába telt már el sok idő.
Me voy: A férfi megbántotta őt, most pedig elmeséli, mit tesz, hogy maga mögött hagyja a pasit, aki lényegében romba döntötte őt. Már minden szerelmet kiölt belőle a fickó, és elfogyott a türelme. Nagyon jó kis pörgős dal, bár kilóra nem vett meg, de tetszik. A magabiztosság a szövegben pláne. És igen, ezt is ő írta... Nem véletlenül térek ki erre mindig külön, hiszen valóban elképesztő, mennyi mindenben jeleskedik Ms. Echeverría.
Viajero: Hmm...a szöveg nagyon jó, bár ez nem meglepő. Egy "utazóról" énekel, akit az út végén megtalál, lényegében egymáshoz találnak vissza. Azonban a zeneisége ennek annyira nem jön át. A versék jók, azonban a refrén nálam nem elég ütős.

Komolyan mondom, mintha ez a nő tudta volna, milyen albumot tegyen össze, hogy közel tökéletesen megfeleljen a zenei ízlésemnek, és egyszerűen ne találjak mélyebb kivetnivalót úgy összességében. Nincs is mibe belekötnöm. Igen, vannak nagyobb favoritok a lemezen, olyanok, amik hidegrázósak és lélekbe mászóak, azonban mindet szeretem valamiért. És tele van balladákkal, amik engem kicsinálnak, oda vagyok értük. Sandra, basszus...most úgy megölelném ezt a nőt, ahogy a végére értem a zenehallgatásnak. Szinte késztetést érzek rá, hogy köszönetet mondjak neki!

10/9 (de csak azért, mert tényleg van 1-2, amit valószínűleg nem fogok rongyosra hallgatni, hiába tetszett az ÖSSZES DAL valamiért!!!)

5+2 videó, ami totál megríkat és/vagy hidegrázós

2017.01.31. 10:52, Viki
Címkék: személyes kritika

Január utolsó napján egy kicsit személyesebb vizekre evezek. Ez a bejegyzés-ötlet álmomban pattant ki a fejemből. Valamikor 6 körül felébredtem, és alaposan az eszembe véstem, bár feleslegesen, hiszen olyan nagy a késztetés, hogy ezt megírjam, hogy nem nagyon szorulok ösztönzésre. Úgy gondoltam, összeszedek 5 olyan videót, amik hatással vannak a könnycsatornámra állandó jelleggel - de tényleg tök mindegy, hányszor nézem meg az adott felvételt -, sőt némelyik "nemcsak" könnyeket csal a szemembe, de még a libabőr érzése is hatalmába kerít, miközben nézem. Természetesen 5 videónál jóval több ilyen van, de most úgy döntöttem, azt az ötöt osztom meg veletek, melyek elsőre eszembe jutnak. Na jó, meg plusz azt a kettőt, amit most egyszerűen muszáj... :D Sorrend nincs, hiszen ezek egytől egyig lélekborzolóak. Van ilyen szó? Most már van.

Declan Galbraith - Tell me why

Declan egy ma 25 éves fiatal énekes, akinek bár szégyellem, de nem sokat tudok a munkásságáról. Pedig lehet, érdemes lenne jobban utánajárnom. Ugyanis van egy 2002-es dala, amit még - ki lehet számolni - kisfiúként énekelt fel. Konkrétan ezzel a számmal lett híres. Most jobban is belemászhatnék az énekes életébe, megemlíthetnék pár gyors infót, de jelenleg ez irreleváns. Most csak az számít, hogy nem véletlenül ez a videó jutott először eszembe. A Tell me why-t kb. öt éve hallottam először, és azóta többször is meg szoktam nézni, végig ráz közben a hideg, a könnyeim pedig patakokban folynak. 2002-es dal? Na és. Ma is épp úgy aktuális, épp úgy betalál az ember lelkébe, tele van igazsággal, a srác pedig érzéssel adja elő. 11 évesen. Akit érdekel, ide kattintva magyar felirattal is megnézheti.

Alicia Keys, Miley Cyrus, Adam Levine és Blake Shelton - Dream On

Na, ez a tömény libabőr definíciója! Nincs olyan másodperce, amikor ne borzonganék ennek a négy tehetséges embernek a produkciójától. Az Aerosmith zenekar büszke lehet a tavalyi Voice mentorokra. Odab*szták, de rohadtul! És elnézést kérek a kifejezésért, de nem lehet máshogy szavakba önteni! A vérprofizmus határát súrolják...dehogy súrolják, mindannyian túl is teljesítik! Amúgy a közönség is odateszi rendesen, emiatt csak még durvább! Azon is filóztam, hogy bár ez nem tipikusan a megríkatós kategória, de bevallom, néha olyan hatással van rám, hogy a vége felé kibuggyan egy-két könnycsepp. Nem mindig - ahhoz túlságosan elvisz a dal, a tombolás és a sokkhatás, amit négyen együtt okoznak -, de igenis volt már rá példa.

Teen Angels - Baja El Telón és No Te Digo Adiós

Pont őket hagynám ki? Az örök kedvenc együttesemet? Azokat, akik 2008-ban besiklottak az életembe, és azóta is a mindeneim? Az argentin banda minden egyes tagja, az összes dalukkal és fellépésükkel együtt a szívembe van zárva. Nagyon mélyre. És bizony a 2012-es búcsúkoncertjük a felülmúlhatatlan kategória! Alapvetően az egészet végig tudom bőgni, még akár a gyorsabb dalokat is, mert annyira fantasztikusak és édesek, na meg érezhető a búcsúhangulat végig (persze bulival megspékelve). Azonban tény és való, hogy a nagy finálé az, aminél szem nem marad szárazon. Nálam soha. Kismilliószor megnéztem már - gondolhatjátok -, és mindig ugyanúgy zokogok. Lali Espósito, Rocío Igarzábal (ő váltotta 2011-ben Eugenia Suárezt, aki 2007 óta volt tag, itt megnézhettek vele is egy megható fellépést, amin sírni tudok bármikor, csak hogy stílszerű legyek a bejegyzés témájához), Gastón Dalmau, Nico Riera és Peter Lanzani a legjobbak közt vannak, és visszatérve a búcsúkoncerthez...nem lehet nem zokogni. Annyira érzelmesen adják elő ők is a két utolsó számot, a könnyeikkel küzdve, mégis varázslatos hangokat produkálva és elképesztő hangulatot teremtve, hogy egyszerűen hatással vannak az ember lelkére. A közönség és egymás felé is közvetítik a szeretetet, ez is annyira átjön. Ráadásul a búcsúkoncert végén még néhány búcsú-pillanatot is bevágtak a videóba, ami végképp padlóra tudja küldeni az embert.

Luciano Pereyra - Porque Aún Te Amo

És akkor maradjunk az argentin csodáknál. Érdekes, hogy Luciano dalai közül jó párat évek óta ismertem, csak nem tudtam kihez kötni őket. Aztán tavaly feltűnt az Esperanza mía (Isten áldjon, Esperanza!) sorozatban - érdekesség, hogy a Teen Angelsből Lali volt a női főszereplő -, és jobban utánanéztem a fickónak, mert tudatosult bennem, milyen isteni hangja és milyen szép lelke van (igen, szerintem ezt meg lehet állapítani minden énekesművészről a zenéje által), akkor bukkantam rá erre a 2015-ös koncertjére - még egy érdekesség, hogy ugyanabban a színházban lépett fel, ahol a Teen Angels búcsúkoncertje volt -, és komolyan, minden egyes pillanatban meghűl bennem a vér. Ezt a számot ismertem már Jencarlos Canela átdolgozásában, és imádom is...de az, hogy ez az ember hogyan képes előadni, egy külön kategória! Másfél perc alatt potyognak a könnyeim a katarzis miatt. Aztán, ahogy elhallgat, a közönség meg tovább énekel. Hát...nemcsak ő hatódott meg ettől. De ha már én a padlón vagyok tőle, akkor ő mit érezhetett vajon, amikor 3000 ember üvöltötte a dalát? Istenkém...az ilyesmitől mindig könnyezem.

Lea Michele és Jonathan Groff - Listen To Your Heart

Egy valódi Glee rajongóként, aki végigborzongta és/vagy végigsírta a dalokat, nem engedhettem meg magamnak, hogy kihagyjak egy ilyen felvételt. És bár rengeteg nagy favoritom van a sorozatból, lehetett volna akár nehéz is a döntés...de nem volt az. Konkrétan ezt a Roxette számot kiskorom óta imádom, és emlékszem, a Glee eleje óta vágytam rá, hogy valahogy benne legyen a szériában. Már kezdtem letenni az álmomról, amikor a finálé előtt két epizóddal felcsendült. Nemhogy belekerült a sorozatba, de még pluszba a két abszolút kedvencem volt az, aki előadta. Emlékszem, zokogtam. És azóta is vigyorral a képemen, könnycseppekkel a szememben bámulom, akármikor nézem meg. Az pedig, hogy hidegrázós-e...hallgassátok meg. Ezek a hangok garantáltan libabőrt okoznak.

Vágó Zsuzsi és Kerényi Miklós Máté - Érted születtem

És akkor íme az első videó, amit az öt mögé muszáj betennem. Kicsit elszakadva a külföldi szépségektől, a hazai musicaljátszás előtt szeretnék tisztelegni, na meg az én két legnagyobb favoritom előtt. Emberek, nemcsak Berki Krisztiánokból állunk (most nem a tornászra gondolok, hanem a majomra), mi igenis tele vagyunk tehetségekkel! Csak tudnunk kell, hol keressük őket. Na, de visszatérve rájuk és erre a fellépésre. Zsuzsi és Máté a Budapesti Operettszínház legtehetségesebb művészei közt vannak, a színház vezető színészeit erősítik, minden szerepüket fergetegesen formálják meg, a hangjukból meg egy csoda-virágcsokrot lehetne fűzni. Ez pedig...nos, nekem a Rudolf musical a szívem csücske, bár élőben sajnos nem láthattam, de mindkét szereposztással van fent felvétel szerencsére. Zsuzsi eljátszhatta a női főszerepet, azonban Máté nem. Neki a fellépések maradtak. És istenem, ezt látva zokognom kell, illetve még egy réteget magamra ölteni, mert ráz az a bizonyos hideg. Nem hazudok, kettejüktől az örök kedvencem ez a dal, ami nem mellesleg a musicaltörténelem leggyönyörűbb szerelmes duettje. Csak rájuk kell nézni, és persze hallgatni őket, és már össze is áll a zsenialitás maga. Különben íme még egy ok, amiért felkerültek erre a kis lista-szerűségre: pont az énektanáromat hagyjam le róla, aki ráadásul egy példakép is számomra? ;) <3

The Vampire Diaries - Steroline 8x02 jelenet

Na jó, aki még nem tart itt a sorozatban, és nem akar spoilert látni, most forduljon is vissza. Megtörve a zenei sort, de muszáj ezt is ide vennem. Rengeteg sorozatbeli párt imádok, de Caroline és Stefan a Vámpírnaplókból mindenkit leköröznek nálam. És ez mindig is így lesz. Olyan nagy utat jártak be, csodás sztorivonaluk van, elképesztően felépítve, a szerelmük igaz és örökké tartó, ezt pecsételi meg ez a bizonyos jelenet. 1:40-től igazán érdekes. És igen, nem szégyellem, számtalanszor megnéztem már, és mindig zokogok rajta. Ez van. Ennél szebb pillanat már csak az lesz, amikor... nem, nincs spoiler. Nézzétek és sírjatok velem. A színészek nélkül persze nem imádnám ennyire ezt az amúgy csodapárt. Szóval Candice King és Paul Wesley...köszönöm!

Angelique Boyer eddigi legjobb alakítása?

2017.01.20. 16:35, Viki

A Telenovellák Világa Magazin oldalán találtam egy bejegyzést, amiben lehet arra szavazni, hogy Angelique Boyer színésznő a Magyarországon eddig leadott sorozatai közül melyikben nyújtotta a legjobb alakítását. A fenti képre kattintva ti is voksolhattok. Én azonban ihletet kaptam, és úgy döntöttem, kicsit részletesebben is kifejtem a véleményemet. Egyébként kicsit sem volt könnyű választani. De lássunk is hozzá.

Már az "Őt mégis miért utálják" cikksorozatomban említettem, mennyire imádom Angie-t, és hogy az egyik legfantasztikusabb mexikói színésznőnek tartom. Konkrétan a második kedvencem, és úgy érzem, ebből a pozíciójából a kedvenceim listán senki sem fogja tudni kibillenteni. Elképesztő ez a nő, szerintem nyugodtan használhatom az ő esetében az "istenadta tehetség" jelzőt. Ugyebár anno még a Rebelde című sorozatban láttam őt először, de ebbe pláne nem megyek bele, hiszen egyrészt nálunk az a telenovella nem lett leadva, másrészt pedig őszintén leírtam a múltkor, hogy abban még nem nyűgözött le. Na, de rátérve a nálunk is adásba került sorozataira...

Először a 2009-es Vad szív című telenovellája lett nálunk leadva. Beismerem, ez kimaradt az életemből. Legalábbis eddig még nem jutottam el addig, hogy megnézzem. Néhány jelenetet láttam csak a telenovellából, de azok alapján már ebben is jól játszott. Csak nekem nagyon furcsa volt úgy belehallgatni, hogy magyarul már két másik sorozatát végignéztem, és 2010 óta Zakariás Éva az állandó magyar hangja, míg ebben még Molnár Ilona szinkronizálta. Szóval az furcsa volt, de alapvetően tetszett és illett is hozzá a hang. Egyszer még mindenképp be fogom pótolni. Ha jól látom, akkor három karaktert is alakít egyszerre, épp úgy, mint a legutóbbi hármasikrekről szóló sorozatában. De erről később, haladjunk időrendben. A következő nálunk is bemutatott novellája a 2010-ben készült Teresa volt, ami egyben a színésznő első főszerepe is volt. Ez volt az a sorozata, amiben igazán és szinte azonnal felfigyeltem a tehetségére. Bámulatos alakítást nyújtott a pénzéhes Teresa szerepében, aki készen állt bármire, hogy kitörjön a szegénységből, ráadásul igencsak fiatalon hozta bravúrosan a karaktert, mindössze 22 évesen. Látszott, hogy rálépett egy hosszú és sikeres karrier útjára, és senki sem lesz képes megállítani őt, legfőképp pedig lehetetlen lesz meggátolni őt abban, hogy temérdek sok főszerephez jusson még évekig. Ez volt most már hét éve, és bizony azóta is csak főszerepeket kap. A 2012-es Bűnös vágyak sorozatban pozitív főhősnőt játszott. Nem mintha Teresát velejéig gonosznak tartottam volna, de azért az elveit szépen sutba vágta a karakter. Azonban a Bűnös vágyak Elisája egy csodás személyiséggel megáldott ifjú hölgy volt, akit ugyancsak meggyőzően tálalt a nézőknek a színésznő. Megmutatta, hogy valóban bármilyen szerepben megállja a helyét. Annyira szerethetően "kislányos" volt ez a figura, hogy az embernek kedve lett volna sokszor agyonölelgetni, ha épp szomorú volt szegényke vagy csak tündérien aranyos és vidám. Megjegyezném, hogy ez minden szerepére igaz, amikor pozitív szerepben mutatta meg magát. Ezután következett az én örök kedvenc sorozatom, a Szerelem zálogba. A 2013-as telenovellában Montserrat szerepében majdnem 200 epizódon át csodálhattuk zseniális színészi teljesítményét. Komolyan mondom, ez a nő évről évre egyre csak jobb lesz. Minden egyes mimikájáért, gesztusáért elepedtem, egyszerűen odáig vagyok a puszta létezéséért, mindenért, amit abban a novellában produkált. És bár a sorozat valóban lekörözhetetlen, de ha abból indulok ki, hogy a színésznő folyamatosan fejlődik - csak már nem tudom, hova -, akkor igen, el kell árulnom, hogy a legutóbbi sorozatában, a tavalyi Tres Veces Ana (nálunk Ana három arca) című telenovellájában áll-leesősen csodálatos, amit a hármasikrek bőrében művel a képernyőn. Mindhármukat teljesen máshogy alakítja, mindegyiküknek más még a nevetése és a sírása is. Ennyire durván tökéletes! Totál képes átlényegülni akármilyen szerepbe, ez pedig becsülendő és tényleg tartom magam ahhoz, hogy nem mindenki képes erre.

Szóval összegezve tény és való, hogy a legkeményebb színészi kvalitást a legutóbbi sorozatában mutatta meg, amiből magyarul eddig 15 epizód került adásba. Érdemes is figyelemmel követni, mert hidegrázósan jó a sorozat és a színészi játék is. Annyit azonban hadd jegyezzek meg, hogy a Szerelem zálogba kapcsán minden bizonnyal elfogult vagyok, de én azt is kedvencként sorolom az alakítások közé, mert nagyon odatette magát, és már a Bűnös vágyak és Szerelem zálogba közt eltelt 1-2 évben is hatalmasat fejlődött. Mexikó egyik csodatehetsége, Angelique Boyer! Érdemes megjegyezni a nevét! Ha pedig még nem ismeritek, ne mulasszatok el belenézni valamelyik sorozatába. Van miből válogatni. :)

 

A FÉRJFOGÁS és a FÉRJMEGTARTÁS TITKAI, a SZERELEMRÕL MINDEN, a BOLDOG SZEXUÁLIS ÉLEThez vezetõ út: PSP    *****    PÁRKAPCSOLATI és SZEXUAL PARAPSZICHOLÓGIA: PSP alternatív spirituális tanácsadó képzés abszolút kezdõknek és haladóknak    *****    Hogyan kell a SZERELMET BEVONZANI ÉS MEGTARTANI? Mi a BOLDOG SZERELEM TITKA? A PSP-n megtudhatod!    *****    Minden amit TUDNI AKARSZ A SZERELEMRÕL ÉS A SZEXRÕL: PSP Párkapcsolati tanácsadó képzés * SZERELEM SZEXUALITÁS    *****    Magyarország egyetlen Olicity és legaktívabb Arrow rajongói oldala! Minden infó az aktuális 6. évadról és egyéb finomság    *****    Megjelent a The Sims 4 legújabb kiegészítõje, a Laundry Stuff Pack. Vajon megéri megvenni? Derítsd ki Te magad!    *****    Állatok - Könyvek - Zene - HobbiZoona Blog - Állatok - Könyvek - Zene - HobbiZoona Blog - Állatok - Könyvek - Zene -Katt    *****    Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk! KATT KATT KATT KATT    *****    Nem lehet saját lovad? Nevelj virtuálisan ITT! Nevelj, versenyezz, licitálj szebbnél szebb lovakra!    *****    -Portálépítés és portáldíszítés kezdõknek és haladóknak! Rengetek leírás, JavaScriptek , CSS ,HTML kódok,Naptár,Design!-    *****    The Resident - A kórházi drámasorozat január 21-én indul Matt Czuchry és Emily VanCamp fõszereplésével! Nézzetek be!    *****    Mindenféle kérdésedre õszinte választ kaphatsz a valódi Kérdõasztrológia segítségével.    *****    Részletes személyiség és sors analízis / születési horoszkóp / ajándék 3 év elõrejelzéssel. Most érdemes ide látogatni!!    *****    Ha diplomás asztrológust keresel, aki BECSÜLET KASSZÁS alapon ad tanácsot és INGYEN OKTAT, akkor keress bizalommal!    *****    A BIOTÉRKÉP AZ IGAZI KARMA! MEGMUTATJA PONTOSAN,MILYEN FELADATTAL SZÜLETTÉL.EGY PRÓBÁT MEGÉR. SOK SEGÍTSÉG MINDEN NAP!!!    *****    Megnyitott a madárvendéglõ! Gyertek vendégségbe ti is Mályvához és Pipitérhez! Irány a Mesetár!    *****    Megnyitottam cikkes, véleményes blogomat! Sok-sok érdekes bejegyzéssel várlak naponta, ne hagyd ki! - Alice    *****    Sztárokról és idolokról írok,ajánlókat hozok,tippeket és tageket osztok meg veletek!Nézz be egy blogkóros lány oldalára!    *****    Az igazi karma a horoszkópodban a Felszálló holdcsomópont,a Chiron,a Lilith (Fekete Hold),Rendeld meg most!Várlak, katt!    *****    családi adókedvezmény 2018 nyomtatvány letöltés, feltételek tudnivalók