Navigáció

Üdvözlök minden kedves ide látogatót. A save-my-soul.gp oldalt azért hoztam létre, hogy személyes jellegű bejegyzéseket, de főleg kritikákat tegyek közzé nagyon sok témában, bár tény, hogy leginkább színházi és/vagy zenei téren, hiszen számomra ez jelenti az oxigént. És nem túlzok. A "zene nélkül mit érek én" írja körül legjobban az érzéseimet ezzel kapcsolatban. Broadway-függő vagyok, sőt meg merem kockáztatni, hogy szakértő vagyok a téren, ezért rengeteget írok is arról a közegről, a művészekről, előadásokról, fellépésekről. A magyar színművészeket is nagyra becsülöm, a Budapesti Operettszínházba járok legtöbbször, az ottaniakat ismerem leginkább, de persze más színházakról is olvashattok a blogomon. Olykor esély lesz fanfictionre is, mivel imádok írni. Amúgy Viki vagyok, 22 éves, pesti lakos. Várok az oldalon mindenkit szeretettel, aki kíváncsi az irományaimra.

 
 
Havi kedvenc

MÁRCIUS

Tiszta rocklázban égek, mióta március 11-én megnéztem a Queen musicalt a BOK Csarnokban. Láthatjátok is, ugyanis a márciusi ajánlókat telepakoltam velük. Három kategória is a musicallel van összefüggésben. Oké, a hónap művészéhez másik musicalből tettem ki felvételt - lesz is róla majd külön poszt -, de elárulom, ő volt a Queen musical női főszereplője! Na, de amit most fontos elárulnom, hogy szerettem volna megmaradni a rocknál, noha az biztos volt, hogy a Havi Kedvenchez nem teszek megint Queen témájú videót, mert fő a változatosság. Így hát a Mindörökké rock irányba viszem el a dolgot, úgyis imádom azt a musicalt, sőt a filmet is. Szóval nem a Broadwayről választottam most videót, hanem a film szereplőiről, amikor a Dancing with the Stars-ban voltak vendégszerepelni. Julianne Hough, Mary J. Blige és Diego Boneta mostak össze három számot a musicalből. Eszméletlenek amúgy, sokszor csekkoltam már a videót. Külön érdekesség, hogy Julianne ugyebár nemcsak jó színésznő és csodás énekesnő, de emellett vérprofi táncosnő is, és a DWTS-ban versenyzőként, sőt zsűritagként is volt már jelen az évek alatt. Szóval pláne érdekes nézni ezt a fellépést. Plusz Mary-nek elképesztően erős hangja van, ezért is esik le mindig az állam attól, amit Julianne produkál a dal végén. Diego pedig...nos, hova ragozzam? :D Szuperek mind!

 
Megírásra várnak

¤ Színházi rovat: A legnagyobb kedvenceim
¤ Szívek szállodája 1-7. évadok összegző kritikája
¤ TOP 10: Örök kedvenc klasszikus Disney meséim
¤ Őt mégis miért utálják: Chad Michael Murray
¤ Rómeó és Júlia francia musical 2001 és 2010
¤ TOP 10: Mexikói telenovellák színészei/színésznői

 
Cikksorozatok

¤ Élő videók
¤ Hallmark filmek
¤ Broadway
¤ Őt mégis miért utálják
¤ Telenovella dalok élőben
¤ Sorozatok, amik véget értek
¤ Színházi rovat
¤ Akik nem lettek endgame
¤ Hét videó a hétre
¤

 
Toplisták

¤ TOP 5: Kedvenc koncertek
¤ Glee toplisták
¤ The Vampire Diaries toplisták
¤ Musicalepizód
¤ TOP 5: Eurovíziós Dalfesztivál 2017 döntő
¤ TOP 20: Esperanza Mia éneklős jelenetek
¤

 
Chat

 
Cserék

A barátaim oldalait teszem ki, illetve blogos oldalakkal cserélek! Jelentkezzetek a chatbe! :)

Ninaa & Amy & Loreyna & Cassie & ElenaZed & Kat & Szandi & Eszter & Reina & Angelika & Mina & Szabe &

 
Ajánlók

Március...

sorozata: Relaciones Peligrosas
filmje: Szűzőrség
könyve: Megtört herceg
dala: Száguldj
művésze: Stéphanie Schlesser
előadása: Queen - We Will Rock You

 
Információ

Szerkesztő: Viki
Téma: Blog
Nyitás: 2016.06.14.
Design: Fruzsi {#06}
Egyéb kód: Efruse

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
A blogolásom

TOP 10: TVD - Nina Dobrev alakítások

2017.05.09. 09:24, Viki

Végül picit csúsztam az ígért poszttal/posztokkal, de legalább megérkeztem. Úgy gondoltam, elindítok egy újabb toplistás bejegyzésáradatot. Mivel nyíltan vállalom sorozatfüggőségemet, és nem kevés szériát imádok (konkrétan lehetetlen lenne mindet felsorolni, amiket néztem az évek alatt vagy még most is nézem őket), arra gondoltam, hogy a kedvenc sorozataimból kiemelek néhány színészt (főleg főszereplőket), akiktől összeszedem azokat a jeleneteket, amikben szerintem lenyűgöző volt az alakításuk. Persze legtöbb esetben olyan emberekről van szó, akik a tökéletességet célozták meg színészileg, így hát ez a TOP 10-es lista sem elég, hogy mindent megmutassak, de ez van. Válogatnom kell, mégpedig alaposan. Nem is ígérem, hogy olykor nem hagy majd ki az agyam, ugyanis simán meglehet, hogy egy egyébként kedvenc színészi játékkal tarkított jelenetet elfelejtek beletenni. Mindenesetre igyekszem alapos lenni. Először is a Vámpírnaplókból szedtem össze tíz favorit Nina Dobrev alakítást, amiket végül nagy nehezen sorba tettem. Gondolom, mondanom sem kell, hogy ez az én listám, és előfordulhat, hogy nem egyezik a véleményünk!

10. Alaric elfeledteti Elenával, hogy valaha szerette Damont (6x02)

Szerény véleményem szerint Elena egyik legidiótább döntése volt megkérni Alaricot, hogy feledtesse el vele Damont (jó, persze, fájt neki, sajnálom is szegényt, de Damon is megmondta később neki, hogy eszébe sem jutott volna ez a lépés, inkább szenvedett volna), viszont Nina pazar alakításai szempontjából határozottan ez az egyik kedvencem. A jelenetben néha flashback momentumok is felsejlenek, illetve Damont is látjuk a börtönvilágban, de én kifejezetten arról a momentumról beszélek, ami Elena kollégiumi szobájában zajlott. Ahogy majd' megszakad a csaj szíve a fájdalomtól, hogy a szerelme nincs vele, és sehogy sem sikerült kitörölni őt az emlékeiből, de aztán sikerült beletrafálni az érzékeny pontba. A pillanatba, amikor Elena beleszeretett Damonbe, bár rohadtul nem akart. Miután ezt a szép emléket Ric kitörölte a lány fejéből, már (sajnos) csak egy szörnyeteg volt Elena számára. Nem jelentett számára lényegében semmit. És annyira látszik Nina szemében is, ahogy az érzései megváltoztak egyik pillanatról a másikra. Nagyon szuper jelenet, és szerintem eléggé alulértékelt, ha engem kérdeztek.

9. Búcsúzkodás Elena fejében (6x22)

Jó, ebben a részben nem nagyon kellett játszania Ninának (meg senkinek), hiszen valóban búcsúról volt szó, a könnyek valódibbak voltak mindenki részéről, mint valaha. És talán épp az őszinte érzelmek miatt keveredett fel ez a videó a listámra. Szegény Nina már püffedtre sírta az arcát ekkorra, és ettől számomra tényleg még "igazibb" az egész. És igen, minden egyes Elena-búcsú megható, de be kell vallanom, a Stelena búcsúzkodás tett be nekem a leginkább. Pedig egyáltalán nem ők a kedvenc párosom, sőt!! A barátságukat viszont imádom. Talán épp emiatt ütött nálam akkorát. Valahogy megindító volt az a pillanat. Az egész jelenet! Minden egyes szó, ami elhagyta Elena száját, szíven talált. Ha pedig most arra gondolok, hogy ők ketten mikor és milyen helyzetben "találkoztak" legközelebb...hát, még jobban könnyezni kezdek. De az már egy másik lista videója lesz... Itt most Nina csodaalakításait veszem ugyebár górcső alá. És Paul is remekelt (például az a legördülő könnycsepp a szeméből a koporsónál...úristen!), de itt Nina tett be nekem végérvényesen.

8. Katherine visszatér és megjátssza, hogy ő Elena (8x16)

Mindig is az "epic" szócskával festettem le azokat a momentumokat, amikor Katherine megjátszotta, hogy ő Elena. Viszont szerintem a leghidegrázósabb ilyen pillanat határozottan a fináléban volt! Úgy gondolom, hiába zseniális, Nina sosem alakította annyira durván tökéletesen a "megjátszom, hogy én vagyok te" jelenetek egyikét sem, mint ezt. És tudjátok, miért? Mert pazarul hozta Kath, hogy bizony ő a drágalátos hasonmása, és mégis...első pillanatban megcsillant valami a szemében. Amit én is kiszúrtam, még szólt is a kis hang a fejemben, hogy "ez nem Elena lesz, basszus", ennek ellenére végig bizakodó voltam. Olyan kettősséget...vagy nem is...sokkal inkább olyan egyensúlyt talált meg Nina a játékában, amire nehezen találok normális szavakat. Ráadásul az a hirtelen váltás...atyaég! A videó vége felé jön a lényeg, ha még nem láttátok volna. Ott aztán egyértelművé válik, mennyire csúcs ez a nő.

Bethany Joy Lenz élőben - 1. rész

2017.05.04. 12:14, Viki

Tudom, mostanában elhanyagoltam a blogot, ha pedig mégis írtam, inkább toplistákat hoztam és kritikákat. Bevallom, jelenleg nincs sok kedvem a saját életemről csevegni - talán majd idővel -, viszont annál inkább kedvet kaptam bejegyzésekhez. Van is jó pár ötletem, amiket elkezdek megvalósítani, illetve folytatok. Ma még számíthattok posztokra. Első körben nekiállok olyan kedvenceimről élő fellépéses videókat kipakolni, akik szerintem több figyelmet érdemelnének, mert elképesztő tehetségesek, mégis úgy érzem, nem ismerik őket elegen. Legalábbis nálunk biztos nem! A One Tree Hill (Tuti gimi) sorozatban Haley James Scott szerepében láthattátok a fantasztikus Bethany Joy Lenz-t. Nem kevés videót sikerült róla összeszednem, amiket két részletben fogok megosztani. Ez nem toplista, hiszen nem sorrendben pakolom ki őket. Viszont mindhez írok pár sort, és szerintem érdemes megnéznetek! (Most már annyi cikksorozat indult el az oldalon, hogy oldalra kiteszem a tageket, hogy könnyebben elérjétek őket! Ugyanígy teszek a toplistákkal is hamarosan!)

Halo és Flying Machine

Bár azt mondtam, nincs sorrendbe rakva (nem véletlen, hogy nem számozom), de töredelmesen bevallom, hogy ez a 2015-ös párizsi rajongói találkozó után lévő kis fellépése a szívem csücske! Annyira bensőséges az egész, Joy pedig bár mindig pazar a fellépésein, de itt még rátett egy lapáttal. Nem tudom, mintha lett volna egy plusz energia. A hangja is konkrétan fellök a felhők fölé! Egyszerűen elképesztő! Arról ne is beszéljünk, mennyire aranyos végig. És bár nem tökéletes a koncert, hiszen történtek hibák, amikről még írni fogok, de talán épp emiatt tartom zseniálisnak. Azt hozzá kell tenni, hogy a videóban hallható két dal (amikkel ezt a kis koncertet megnyitotta) a One Tree Hill-ben is elhangzott, és szerintem a két legnépszerűbbről van szó. Nem véletlen, hogy Joy a Halo elején megejti azt a kis mosolyt, hiszen jól tudja, mennyire híres dalba kezdett bele, és persze a rajongók is reagálnak. Aztán rosszul énekli a szöveget...hát, ott egyenesen meg tudnám zabálni. Ahogy a két dal közt poénkodik, már végképp nem tud betelni vele az ember. És bár rosszul lép be a Flying Machine-be, ettől csak még jobban imádom. Elárulok egy "titkot": imádom, ha a művészek hibáznak. Nem gonoszkodásból, sőt! Ez olyan, hogy a sorozatok-filmek esetében oda vagyok a bakiparádékért, mert jó látni, miket rontanak el, jó rajtuk/velük nevetni. Az éneklés terén pedig komolyan szeretem, ha nem mindig énekelnek tisztán vagy szöveget rontanak vagy bármi hasonló...valahogy számomra ettől még Emberibbek. És valamiért még jobban fel tudok nézni rájuk. Tudom, furcsa vagyok, de ez a helyzet. Ettől még a tehetségük megvan, nem szállt el, ahogy itt Joy is megmutatja, milyen csodálatos... :D <3 A Flying Machine közben a kis táncolásából animációkat kéne legyártani, olyan cuki. Ez a két szám egyszerűen isteni! Elárulom, nem csupán a két leghíresebb OTH-ban elhangzott számról beszélünk, hanem az én két abszolút kedvencemről is! És úgy látszik, mennyire szereti a fanokat. Csodás ember, egy hihetetlenül nagy tehetség, és sokkal nagyobb figyelmet érdemelne!

Mirror

Bethany és jó barátnője, Amber Sweeney 2008-ban összeálltak, és Everly-re keresztelt duójukkal felvettek jó néhány dalt, sokszor fel is léptek, végül 2012-ben feloszlottak. Ez volt az egyik utolsó fellépésük együtt. Én pedig egyszerűen imádom! A Mirror című dalukat még 2010-ben osztották meg velünk egy videó által. Hivatalos formában sosem jött ki, de emlékszem, megnéztem a videót, és ez a szám nekem amolyan szerelem lett első hallásra. Imádom a szövegét, azt, ahogy a csajok előadják, és basszus... Joy-nak olyan édes reakciói vannak, imádom! Pár másodperc hiányzik a videó elejéről, de ez volt a legjobb, amit találtam. Érdemes megnézni, nagyon király!

Billie Jean

Ezt egyszerűen nem hagyhattam ki! Még 2009 nyarán az étterme megnyitóján (azóta már bezárt sajnos) Amberrel elénekeltek néhány dalt, és köztük volt ez a frenetikus Michael Jackson nóta is. Pont a halála után egy hónappal volt ez az esemény, szóval neki is tisztelegtek ezzel az előadással. Szerintem nagyszerűen adták elő, és a végén imádom, amikor Joy még beénekli, hogy "Hell no". Igen, látszik, mennyire jó a kedve, a humora pedig mindig is megmutatkozott. Ezt tudják azok, akik szintén figyelemmel követik a munkásságát. Semmiképp ne hagyjátok ki!

John & Junior

Azzal kezdeném, hogy bár minőségileg nem a legjobb felvételről beszélünk (azért vegyük figyelembe, hogy 2005-ös koncertről beszélünk, amikor még elenyészőek voltak a profi kamerák a rajongók kezében), de ezt képtelenség volt még elképzelni is, hogy ne kerüljön bele a bejegyzésbe. Sajnos ez is kiadatlan dal maradt, csak pár koncerten nyomta el Joy néha, pedig úristen!!! Olyan hangok hagyják el a torkát, hogy az álla a padlót kaparja az embernek. Ráadásul egy szál zongorakísérettel énekli, amin ráadásul ő maga játszik. Na igen, ezt nevezem tehetségnek! A szám legvége sajnos lemaradt a felvételről, de a nagy része így is megtekinthető.

When The Stars Go Blue

Egy csomót filóztam, hogy ebbe a bejegyzésbe tegyem-e ezt a videót, vagy a következőbe, végül arra jutottam, hogy ide kerül, és ezzel zárom le az első Joy-adagot. Aki nézte a Tuti gimit, annak nem lesz ismeretlen a dal, sem pedig a Joy mellett ácsorgó előadók. Tyler Hilton (Chris Keller) és Kate Voegele (Mia Catalano) sokszor lépnek fel együtt, még turnézni is elindultak ketten. Ezt gondoltam, érdekességként megjegyzem. Na, de a videóra visszatérve... tavaly márciusban a sorozat forgatási helyszínén, Wilmingtonban volt egy rajongói találkozó, ahol ők hárman is jelen voltak, és természetesen kis dalolás sem maradhatott el. Főleg Kate és Chris énekeltek, de azért egyet Joy is szólózott, illetve hárman adtak elő egy dalt, aminek a végén (és akkor most jön a videó!) Tyler megérdeklődi Joy-nál, hogy még egy dal erejéig énekel-e velük, mire ez a kis csoda viccesen benyögi, hogy el sem tudja képzelni, vajon melyik dal lehet az. Imádom! Hát nyilván arról van szó, amit a One Tree Hill-ben Haley James Scott és Chris Keller daloltak el párszor. Egy isteni Ryan Adams nótáról beszélünk egyébként. És 2016 márciusában hosszú idő után ismét előadták, Kate-tel kiegészülve. Nem sírok, ugyan! Csak abban a szent percben potyogni kezdenek a könnyeim, amikor Ty elkezdi gitározni a dallamot. Eszméletlenül édesek, imádom Joy és Tyler barátságát...ahogy néznek és vigyorognak egymásra, arra szavak sincsenek! Több duett kéne nekik, basszus! Mindenképp csekkoljátok a videót! <3 Ezek a HANGOK, emberek!

TOP 15: Glee - Lea Michele duettdalok

2017.05.03. 13:56, Viki

Még októberben írtam meg az első nagyobb Glee posztot, akkor is Lea központú volt a bejegyzés, de a szólódalaiból állítottam össze a saját toplistámat (itt elolvashatjátok), ezúttal duetteket válogattam. Nyugi, lesz majd egy olyan bejegyzés, amiben az összes Glee duettet górcső alá véve állítok össze egy sorrendet, most viszont határozottan Leára fókuszálok. És így is irtó nehéz dolgom volt, szóval nem tudom, mi lesz velem, amikor majd mindenkit össze kell szednem. Annyit elárulok, hogy abban a listában NEM lesz benne Lea duett! Hiszen azokat itt kilövöm! Plusz még valami: próbáltam TOP 10-nél maradni most, de úgy tűnik, lehetetlen küldetésre vállalkoztam. Így is maradtak ki szuper kis duó-dalok. Szóval ezúttal tizenöt videót találtok ebben a listában, hátulról előre haladva a sorrendben, ahogy a szólóknál is. Vágjunk bele! (Öt videó után katt a Bővebben-re, mert nem akartam, hogy nagyon lehúzza az oldalt a poszt!)

15. Need You Now (2x11 - Mark Salling)

Istenien dolgozták fel a Glee-ben ezt a csodaszép Lady Antebellum számot. A szériában Rachel és Puck adták elő, és az volt a cél, hogy együttműködésre ösztökéljék a focistákat. Szeretem a dalnak az üzenetét, nagyon szép szövege van, és ha engem kérdeztek, Lea és Mark hangja remekül passzol, örülök, hogy a sorozat folyamán több közös daluk is volt. Bár ide, a listába csak ez került bele, de nagyon kiérdemelte a helyet, és mindegyik számukat imádom!

14. Take Me or Leave Me (2x13 - Amber Riley)

A listában nem ez az egyedüli Rachel-Mercedes duett. Azért akármikor ez a két nő együtt dalolt a sorozatban, az ember álla minduntalan a padlón landolt. Valljuk be, a két legcsodásabb női hang Lea és Amber volt végig! Több csajszit is imádtam persze hallgatni a szériában, de ők ketten elképesztő magasságokra és mélységekre voltak képesek hangilag! Libabőrös értelemben véve! Na, és miért választottam a listámba ezt a dalt? A válasz egyszerű: hatalmas Rent musical rajongó vagyok, és emlékszem, majdnem leestem a székről, mikor megtudtam, hogy ők ketten fogják elnyomni a Glee-ben! Azóta is amikor csak eszembe jut, meghallgatom! Nagyon odatették, mily meglepő!

13. Don't Go Breaking My Heart (2x04 - Cory Monteith)

Bár a sorozatban "csak" a másfél perces verziót kaptuk meg, de már attól könnyek gyűlnek a szemembe. Annyira édesek és tökéletesek! Igen, 2013 nyara óta mindenen elsírom magam, ami Cory-hoz köthető, nézzétek el nekem...viszont ha megnézitek ezt a videót, látni fogjátok, miért kerültek fel a listámra ezzel a csodás duettel! Szerintem lehetetlen betelni kettejükkel, ez a szám pedig különösen közel áll a szívemhez. Eleve imádom, Elton John és Kiki Dee nem véletlenül vitték sikerre, de bevallom, bármennyire szeretem az eredetit, a sorozatbeli Rachel-Finn duett formájában még nagyobb favorittá vált!

12. Next to Me (4x19 - Idina Menzel)

Istenem, nincsenek szavak, mennyire imádom ezt a duettet! A sorozat készítői Idinánál jobbat nem is találhattak volna Rachel édesanyjának szerepére. Minden egyes anya-lánya duettet imádok, de van kettő, ami különösen belopta magát a szívembe. Íme az egyik. Amikor Shelby meglepi a lányát a NYADA-n, és még tanácsot is ad neki a közelgő meghallgatásához. Akkor éneklik el ezt az Emeli Sandé csodadalt.

11. Suddenly Seymour (6x01 - Darren Criss)

Azért ilyenkor mindig eszembe jut, mennyivel több duettet kellett volna kapniuk a sorozatban. Mármint nem ez volt az egyetlen (még jó!!!), de annyira csodásak együtt, hogy ha végiggondolom, legalább 4-5 részenként elhallgattam volna tőlük duetteket! :D Szóval tudtam, hogy tőlük választani fogok ide egy közöset, és igazság szerint nem is kellett alaposan átgondolnom, mi kerüljön ki. Tudtam, hogy a Rémségek kicsiny boltja musicalből elénekelt dalocska keveredik majd bele a listámba. Egyszerűen rajongásig imádom tőlük ezt a számot, és főleg a vége felé érzem a katartikus élményszerű hatást, amikor azok a túlvilági, már-már mennyei hangok kijönnek a torkukon! Mármint...ó, te jó ég!!! Egész nap elhallgatnám! Annyira jól szólnak együtt, és picit off a témától, de elképesztően örülök, hogy nemrég Lea és Darren összeültek zenélni, és velünk is megosztottak pár videót! Na, de ide visszatérve: most mondjátok azt, hogy nem perfekt!! <3

Hallmark filmek: A Country Wedding és Bridal Wave

2017.04.11. 19:06, Viki

A napokban elkezdtem olyan filmeket bámulni, amiket a Hallmark csatorna gyártott le. Nem tudom, honnan jött az ötlet, egyszerűen csak beugrott. Talán eszembe jutott, milyen zseniális romantikus filmek köszönhetőek a Hallmark Channelnek, hiszen amíg rendszeresen néztem tévét, és volt ilyen csatornánk, volt, hogy egész nap az ott játszott filmeket néztem. Lehetetlen volt megunni őket. Imádom a romantikus filmeket, és azt hiszem, most kijelentem, hogy a legcsodásabb románcokról szóló filmeket a Hallmarknak köszönhetem. Nem vicc, szerintem ebben verhetetlenek. Rengeteg karácsony és Valentin-nap körül forgó movie-kat készítenek, de persze ünnepmentes alkotásokat is adtak már ki a kezükből. Ami pedig a fergeteges történeti felépítés mellett jellemző ezekre a filmekre, hogy a főszereplőket pazarul választják ki hozzájuk. Nem a levegőbe beszélek, higgyétek el! Rábukkantam egy csomó filmre (ráadásul remek minőségben), és már négyet meg is néztem. Most az első kettőről fogok véleményt alkotni nektek, és persze a szinopszisokat is el tudjátok olvasni hozzájuk. Megjegyezném, hogy a négy film közül, amiket eddig megnéztem, csak egy volt szinkronos, a többit (és ezentúl kb. mindet) eredeti nyelven és felirat nélkül bámulom. De hozzá kell tennem, hogy tökéletesen érthető minden. Nyilván kell a nyelvtudás, de aki már kicsit is beszél angolul, szerintem vállalja be a Hallmark csodafilmek megnézését, mert garantáltan nem fog csalódni. Bele is vágnék...

Volt egyszer egy szerelem (A Country Wedding - 2015)
Főszereplők: Autumn Reeser és Jesse Metcalfe
Előzetes

Bradley Suttons (Jesse Metcalfe), a neves country-énekes házasodni készül. Jövendőbelije Catherine Mann (Laura Mennell), a híres hollywoodi sztár. Amikor Bradley levelet kap gyerekkori barátnőjétől, Sarah Standortól (Autumn Reeser), feltámadnak benne gyermekkori élményei, és úgy dönt, hogy még az esküvő előtt hazautazik, hogy búcsút inthessen gyerekkorának. Hazaérve remek ötlete támad: szülővárosában meghitt esküvő keretében szeretne Catherine-nel egybekelni. Bradley Sarah segítségét kéri a szervezésben, és a lány boldogan igent is mond. A bökkenő csupán az, hogy Catherine-nek egészen más elképzelései vannak az esküvőről. Ő egy extravagáns, óriási bulira vágyik. A konfliktus, a gyermekkori emlékek és a Sarah-val töltött idő hatására Bradley újraértékeli az életét és elképzeléseit az igaz szerelemről.

Forrás: port.hu

Most komolyan...már attól a környezettől el lehet ájulni, ahol játszódik a fő történetszál. De ha az ember ránéz a főszereplő párosra, konkrétan elvonul a sarokba sírni egyet a gyönyörűségtől. Igen, ez nagyrészt a színészeknek köszönhető. Eszméletlenül jól működnek a képernyőn, és elképesztően hozták mindketten a "szép lassan rájövünk, hogy egymásnak lettünk teremtve" sztorit. Igyekszem nem elmélyülni a kettősük szálában, hiszen a CouplesCentral oldalamon, amit egy barátnőmmel szerkesztünk, hamarosan részletekbe menően fogom elemezni a duót. Legyen elég annyi, hogy bűn lenne kihagyni az életetekből egy ilyen csodaszép filmet, ami többek közt azt is elénk tárja, hogy egy gyerekszerelemnek indult és hamar véget ért kapcsolat sok évvel később visszatáncolhat az életünkbe, alaposan megváltoztatva azt, és bizonyítva, hogy talán komolyabb annál, mint amire emlékeztünk. Sarah és Bradley alaposan elmélyítették abban a pár napban, amit a férfi eltöltött a gyerekkori otthonában. A mellékszálak is szuperek, imádom például a lelkészt, aki a párossal lógott gyerekkorukban, és amolyan "három muskétás" felállásban léteztek. Most pedig, felnőttként nagyon tetszett a horgászós sztorijuk. És istenem, Jesse Metcalfe úgy énekel, hogy nem lehet eléggé körülírni, nincs normális kifejezés arra a csodára. Sok mindent felsorolhatnék még, de annak mi értelme van? Inkább nézzétek meg. Tudom, a fentre beillesztett képpel lényegében lelőttem azt a bizonyos poént, de...nézzétek el nekem. Olyan szépek, hogy nem bírtam magammal. :D

Bridal Wave (2015)
Főszereplők: Arielle Kebbel és Andrew Walker
Előzetes

Ahogy az esküvője napja egyre közeledik, Georgie Dwyer-nek (Arielle Kebbel) kétségei vannak a terveivel kapcsolatban, hogy hozzámenjen-e Dr. Phillip Hamiltonhoz (David Haydn-Jones), a vonzó és kitűnő plasztikai sebészhez. Bár Phillip minősül a "tökéletes" vőlegénynek, Georgie úgy érzi, hiányzik a romantikus szikra a kapcsolatukból. A feszültség csak fokozódik, amikor Phillip kifinomult anyja, Felice (Jaclyn Smith) kirívóan a homlokát ráncolja Georgie munkásosztályba tartozását illetően. A festői szigeten Georgie véletlenül találkozik Luke Griggs-szel (Andrew W. Walker), a jóképű ex-építésszel, aki egy csúcskategóriás építészirodát hagyott ott, hogy élvezze az egyszerű, modorosságtól mentes életet. Amikor egy tagadhatatlan kémia alakul ki Georgie és Luke között, a lánynak döntenie kell, hogy tovább halad-e a gyorsan közeledő házassága útján Phillippel.

Csak azzal tudom kezdeni, amit már leírtam. Bár nem volt hozzá felirat, de tökéletesen érthető volt minden. És azt hiszem, szerelem volt első látásra ez a film. A páros között valóban érezhető volt a kémia már az első pillanatban, ahogy az is egyértelmű volt, nem a plasztikai sebész lesz a csaj számára az igazi. Nagyon nem. A helyszínt itt is imádtam, eszméletlenül szép helyen játszódott. Főleg az a hely tetszett, ahova a Luke által készített padot tették. Úristen, gyönyörű! Ami külön említést érdemel, az a főszereplő pasi karaktere. Egyszerűen T-Ö-K-É-L-E-T-E-S!!! Már akkor megszerettem, amikor megláttam, hogy papucsban flangál. És azok a laza, de sosem bunkó beszólásai...zseniális! Nem is csodálom, hogy Georgie olyan hamar elkezdett vonzódni hozzá. Mindenkinek ajánlom megtekintésre, még talán feliratkészítést is bevállalok hozzá a jövőben. Bár mivel angol felirat sincs hozzá, kicsit nehéz dolgom lesz, de lehet, bevállalom. Mert ez az a kategória, amit látni kell!

Broadway: Laura Osnes és legjobb duettpartnerei

2017.03.08. 11:12, Viki

Bár ez a cikk(sorozat?) nem volt betervezve mára, ez amolyan hirtelen ötletnek minősül, de mivel musicalőrült vagyok, és bizony a Broadway is jó pár éve az életem része, már persze abból a szempontból, hogy rengeteg ottani művészt rendszeresen hallgatok és imádok, úgy gondoltam, üsse kavics, megírom. Az pedig pláne nagyot lökött rajtam a cikk megvalósítását tekintve, hogy a világ egyik legfantasztikusabb musicalszínésznője áll a középpontban. Laura Osnes nevével 2013 környékén találkoztam először (na jó, ez így nem teljesen igaz), amikor az utamba került a Bonnie és Clyde musical. Úristen, azóta is az a kedvenc Broadway-előadásom. De erre még ki fogok térni a cikkem során. Szóval Laura azóta lekörözhetetlen a kedvenc (külföldi) musicalszínésznők listámon. Most azokkal az urakkal válogattam össze duetteket, akiket én a legjobb partnernek tartok Laura számára különböző okokból kifolyólag. Néhányukkal már játszott szerelmespárt színpadon, pár úriemberrel viszont egyelőre "csak" fellépések során sodorta össze az élet. Íme, és előre szólok, hosszú lesz!

Jeremy Jordan

Szerintem nem fogtok meglepődni, ha elárulom, azért kezdtem Jeremyvel a sort, mert nem szimplán ő jutott először eszembe, hanem mert a szememben ő az örök favorit partner Laura oldalán. A Bonnie és Clyde musicalben ők alakították a címszerepeket. Mégpedig fantasztikusan. Bár a musical bukás volt a Broadway-n, összesen 36 előadást játszottak belőle 2011 végén...ennek okát amúgy nem értem, hiszen komolyan az egyik legjobb, amit valaha láttam (szerencsére fent van a teljes musical), de mindegy, el kell fogadnom, hogy így alakult. Azért mindenesetre hálás vagyok, hogy ezt a két tehetséget elém sodorta az élet a csodamusicalnek hála. Azóta nem játszottak együtt, de szerencsére olykor fellépnek együtt. A lentre betett felvételen 2013-ban épp egy jazz klubban dalolják az egyik Bonnie és Clyde duettjüket áthangszerelt formában. Bár picit távoli a felvétel, na meg oldalról vették fel - hála az égnek hallható a lényeg -, én úgy gondoltam, linkelek nektek egy másikat is. 2014-ben a Faustus musicalből énekeltek el egy meseszép duettet. Emlékszem, mikor először megláttam, elsírtam magam rajta. Azóta is néha sikerül megkönnyeznem. Amúgy felénekelték ezt a dalt egy demo lemezre a musicalhez, de sajnos végül nem lett belőle semmi. Nem baj, örülök, hogy ez a bizonyos élő fellépés örökké megmarad nekünk!!! Ide kattintva eléritek, és hadd jegyezzem meg, mennyire tündériek a végén. Akinek pedig esetleg ismerős Jeremy pofija, annak üzenem, hogy igen, a Supergirlben ő játssza Winnt! Ugye, milyen csodás a fickó? Még muszáj megjegyeznem, hogy Laura a kedvenc musicalszínésznőm, Jeremy pedig minden tehetséges férfiember közül a favoritom ezt a műfajt tekintve. Így végképp egy csoda számomra ez a duó!

Colin Donnell

Akkor maradjunk a sorozatok világába is sikeresen betörő úriemberek vonalánál. Már most közlöm, hogy ő bizony Tommy az Arrow című sorozat első szezonjából (még mindig fáj, hogy meghalt a karakter), jelenleg pedig orvost játszik a Chicago Medben. Ezzel letudva a "mégis honnan lehet ismerős a pasi?" kérdés. Most pedig térjünk rá arra, hogy miért imádom annyira Laurával a kettősüket. Bár szerintem a megosztott videót látva mindenki számára világos lesz. Akárcsak Jeremyvel, úgy Colinnal is 2011-ben játszott együtt a gyönyörű és tehetséges színésznő. Az Anything Goes musical nagy siker volt a tengerentúlon, én pedig amikor végignéztem, totál szerelmes lettem a párosba. És akkor most kitérnék arra, hogy valójában miért nem 2013-ban ismertem meg Laurát. Igen, abban az évben néztem utána mindennek, ami a csajszival kapcsolatos, viszont már egy évvel korábban hallhattam őt énekelni, amikor az Arrow mániám elindult, és rákerestem Colin nevére YouTube-on. Mert bizony meghallgattam ezt a csodaduettet is akkortájt, csak hiába tetszett Laura hangja, nem kerestem rá külön, mert Mr. Donnell-lel voltam elfoglalva. Ez van. Na, de visszakanyarodva ide...az Anything Goes-t bármikor képes vagyok megnézni, főleg emiatt a kettő miatt! Fantasztikusak és eszméletlenül aranyosak, nem is lehet tovább szaporítani a szót!

Corey Cott

Na, róla első körben annyit, hogy nem véletlenül válthatta fel a Newsies musicalben a fantasztikus Jeremy Jordant. Elképesztő ez a fiatalember, és talán azt is elmondhatom, hogy Jeremy után vele a legcsodásabb a kémiája a színpadon. A hangjuk is remekül passzol - hiszen ez is fontos szempont legjobb partner kiválasztása szempontjából -, leírhatatlanul tündériek együtt, és hála az égnek, megadatott, hogy színpadon szerelmespárt alakítsanak. 2015-ben a Bandstanben kerültek össze először, idén pedig ezt a musicalt felélesztik. Már zajlanak a próbák, amikbe ti is belenézhettek, áprilisban pedig közönség elé tárják a csodás darabot! Itt lent pedig egy tavalyi fellépést nézhettek meg. Az 54 Below étteremben rendszeresen tiszteletüket teszik műsorokkal a Broadway varázslatos művészei - mázlista amerikaiak -, és egy gyönyörű duettet énekelt el a páros az ottani közönségnek a Broadway Hercegnő Party keretein belül. Persze némi poénkodást megengedtek maguknak, ami csak még jobban feldobta a fantasztikus produkciót. Csodás páros, nem igaz?

Santino Fontana

Hát őt pont hülye lennék kihagyni innen. Az urat a Frozen mesét nézők már hallhatták énekelni, hiszen eredetiben ő adja a hangját Hansnak. Egyébként a Crazy Ex-Girlfriend sorozatból lehet még úgy igazán ismerős. Laurával 2013-ban akadtak össze a Hamupipőke musicalben, ahol ők voltak a főszereplők. Csodás párost alkottak, és hála az égnek azóta is rendszeresen összekeverednek fellépések alkalmával. Például rögtön itt van a lenti videó, amiben az Annie Get Your Gun musicalből énekeltek egy közös fellépésükön 2015-ben, pont Valentin-napon. A New York-i Filharmonikusokkal koncerteztek, nem kevés dal hangzott el tőlük. Én ide lentre a kedvencemet tettem ki, de érdemes a többit is meghallgatni. Mivel a beillesztett videó a viccesebb oldalukat mutatja meg, úgy gondoltam, az örök kedvenc komoly hangvételű duettemet is kiteszem tőlük, amit tavaly adtak elő az 54 Below étteremben a The Legend of New York musicalből. Részemről ennél a dalnál a sírás garantált. Csodásak!

Max Crumm

Laura első Broadway-partnere. Ms. Osnes 2007-ben robbant be a Grease musical női főszerepében, és bizony Max volt a párja. 1:50-hez tekerjétek a lenti videót, akkor kezdik el előadni a musical talán leghíresebb duettjét. Ütősek, nem igaz? Tavaly, majdnem 10 évvel később volt egy kis "felélesztés" a Ham4Ham eseményen, ahol acapella, a közönséget bevonva újra elénekelték. Azért megható, ha engem kérdeztek. De győződjetek meg róla ti is. Azért a vége felé jót röhögtem, mikor Max hangja enyhén szólva beszorult, viszont rohadt édes, ahogy lereagálja.

Adam Jacobs

Térjünk vissza kicsit a Broadway Hercegnő Partyhoz. Gyakran rendezik meg ezt a műsort az 54 Belowban. 2015 nyarán pedig valóra vált egy óriási álmom. Azt ugyanis tudnotok kell, hogy az Aladdin musical azóta a Bonnie és Clyde utáni kedvencem, hogy az első dalt meghallottam belőle. És bizony a címszereplőt játszó Adam Jacobs irtó hamar a szívembe keveredett, mégpedig előkelő helyre. Csak hallani kell énekelni, és szerintem megértitek, miért imádom annyira az úriembert. Bizony, Laura és Adam elénekeltek egy tündéri duettet, miután Ms. Osnes azért "imádkozott", hogy bárcsak tudna repülni, vagy legalább lenne egy barátja egy varázsszőnyeggel. Milyen jó, hogy a kívánsága valóra válhatott, ezzel nekem is óriási örömet okozva. Már csak a jövőben egy közös színdarab kell nekik, és vigyoroghatok életem végéig.

Aaron Tveit

Próbálok nem zokogni, ahogy ezeket a sorokat bepötyögöm, de nincs könnyű dolgom. Olyan szerencsésnek érzem magam, amiért ez a csoda megadatott. 2015 szeptemberében az Elsie Fesztivál keretein belül végre duettezett az a két ember, akiknek közös fellépésért rimánkodtam már évek óta. El sem hittem, mikor végre megkaptam. Laura és Aaron nekem tényleg óriási kedvencek külön-külön is, és emlékszem, mennyire durván potyogtak a könnyeim, amikor szembesültem azzal, hogy megtörtént!!!! Ráadásul ennek a rendezvénynek köszönhetően nem egy, hanem rögtön két duettet kaptam. Most azt teszem ki, ami a szívemnek legkedvesebb. Ugyanis nem szimplán csak végre együtt énekelt ez a két csodás Művészember, hanem az egyik kedvenc musicalemből is előadtak egy gyönyörű dalt. A Wickedben Aaron amúgy 2008-ban játszott is, csak hát Laura maradt ki a "buliból". Azért annak örülök, hogy előadhatták egy fellépésen, frenetikusak voltak! És igen, nekik is kéne már sürgősen egy közös musicalelőadás!

Drew Gehling

Bevallom, ezt az úriembert nem ismertem azelőtt, hogy ezt a duettet láttam volna, de azonnal megnyert magának, miután észhez tértem a sírva röhögésből. Drew hatalmas tehetség, Laurával pedig nagy sikert arattak ezzel a vicces duettel a Broadway Herceg Party-n, ami nem is csoda, fergetegesek voltak! Alapvetően egy videó alapján nem szoktam ítélni "legjobb partner" szempontot tekintve, de komolyan, rájuk kell nézni, és látszik ebből a majdnem 7 percből, mennyire jók együtt. Nyugodtan kaphatnának lehetőséget együtt a színpadon a jövőben! Nem lenne ellenemre!

Jonathan Groff

Na jó, van itt olyan, aki nem ismeri a Glee című sorozatot? Remélem, nincs. Jonathant abból ismerhetitek a legtöbben. Amúgy az egyik legtehetségesebb ember a világon! Nem túlzok. Két éve a TDF Gálán léptek fel együtt, de sajnos teljes videót nem találtam, mindössze egy amolyan összegző felvétel került fel, de kicsit lehet őket hallani együtt énekelni. Kéne a teljes verzió, mert lenyűgözőek, de a semminél ez mindenképp több! Mindenesetre kicsit sem lenne ellenemre, ha a jövőben még összetalálkoznának a színpadon, legyen szó színdarabról vagy egy egyszerű fellépésről.

Nathan Johnson

Végül pedig, de semmiképp sem utolsó sorban a legfontosabb duettpartnert mutatom be nektek Laura életében. Mégpedig a férjét. Nathan fotósként keresi a kenyerét, azonban nem áll távol tőle a dalolászás. Hiszen Laurát is így ismerte meg. A lentre betett videó elején - ami pár hónapja egy butik megnyitóján lett felvéve - konkrétan elmesélik, hogyan jöttek össze. Midnketten Minnesotában nőttek fel, de egyáltalán nem találkoztak, míg végül az Aladdin musical próbái össze nem sodorták őket. Az ottani kis színházban ők játszották Jázmint és Aladdint, és egy próba folyamán Nathan lesérült, kórházba mentek, de a lényeg az, hogy az első csókjuk a színpadon csattant el, és utána kezdtek el randevúzni. az 1 éves évfordulójukon megtörtént az eljegyzés, aztán nem sokkal később az esküvő, ami amúgy 2007. május 11-én volt konkrétan. Na, de elég a szövegből. A gyönyörű híres Jázmin-Aladdin duettet énekelték el a butikmegnyitón, elképesztően szépen. Ez a dal annyira az övék! Nem lehet betelni velük, annyira szépek!

 

Társszerkesztõket keresek a dakotajohnson.tk újranyitásához.Ha érdekel és szeretnél jelentkezni kattints a részletekért!    *****    Április 22. a Föld napja! Az ünnep alkalmából cifraszûrös juhászlegény vár benneteket a Mesetárban! Nézzetek be hozzánk!    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel, a legkedvezõbb áron és teljesen ingyenes konzultáció, idõkorlát nélkül!    *****    Egy jégkorong-rajongó lelkészgyakornok lány blogja - ha van kedved, nézz be, szeretettel látlak :) Gréti    *****    Minden Kedves látogatómat szeretettel várom Asztrológia oldalamon, ahol az oktatás INGYENES, az elemzés BECSÜLET-KASSZÁS    *****    Ayang Avagy milye is a világ az én szememmel    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    BOOKISLAND -> A könyvek birodalma elvezet a képzeletünk világába! <- BOOKISLAND    *****    KUTYA VS MACSKA, MELYIK AZ OKOSABB? SZAVAZZ! FÉLSZ A ROBOTOKTÓL, VAGY SEM? MONDD EL! KUTYA VS MACSKA!KUTYA VS MACSKA!!!!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Online Gyermekáruház és bababolt Több ezer termékkel olcsón, országos kiszállítással!    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    Supernatural - Odaát - 13. Évad - Extrák - Infók - Érdekességek - Odaát - Supernatural - 13.ÉVad - Supernatural - Odaátv    *****    Készítsük el együtt a születési horoszkópodat, látogass el az oldalamra és nézd meg a részleteket. Szeretettel várlak!!!    *****    Adóbevallás 2018 ! 17SZJA - 1753any adónyilatkozat letöltés szja adóbevalláshoz    *****    Részletes személyiség és sors analízis, ajándék 3 év elõrejelzéssel,ingyenes konzultáció,ahol megbeszéljük a kérdéseid!    *****    BOOKISLAND -> A könyvek szigete, ahol ötletet kaphatsz egy jó könyvhöz <- BOOKISLAND    *****    Rendeld meg asztrológiai elemzésed,nagyon kedvezõ feltételekkel,találkozzunk az oldalamon és válassz a sok lehetõségbõl!    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel, a legkedvezõbb áron és teljesen ingyenes konzultáció, idõkorlát nélkül!    *****    Adóbevallás 2018 sms, határidõ, nyomtatvány és tudnivalók itt