Navigáció

Üdvözlök minden kedves ide látogatót. A save-my-soul.gp oldalt azért hoztam létre, hogy személyes jellegű bejegyzéseket, de főleg kritikákat tegyek közzé nagyon sok témában, bár tény, hogy leginkább színházi és/vagy zenei téren, olykor esély lesz fanfictionre is, mivel imádok írni. Amúgy Viki vagyok, 22 éves, pesti lakos. Várok az oldalon mindenkit szeretettel, aki kíváncsi az irományaimra.

 
 
Havi kedvenc

JANUÁR

Szerintem a havi kedvencek részlegben nem tudok könnyen elszakadni a musicalektől, vagy legalábbis a musicalekben szereplő színészektől. Megint egy ilyen videót választottam most, a 2018-as év első hónapjára. Próbálok nem sírni, de akármikor hallgatom ezt a dalt az Anastasia musicalből, elkap a sírógörcs, a végére pedig minimum bekönnyezem. Annyira gyönyörű. Bár még mindig a Rudolfból az Értem születtél-t tartom a legcsodálatosabb duettnek ebben a zenés műfajban, de hosszú évek óta most először egy dal nagyon közel került a number one státuszhoz, és bizony hajszál híja volt, hogy letaszítsa. Ez pedig még engem is meglep, mert álmomban nem képzeltem volna, hogy lesz olyan dal valaha, ami ilyen hatással lesz rám, és hogy képes lesz megközelíteni az örök elsőt. Ennek bizony sikerült. Christy Altomare és Derek Klena már mondhatni összeszokott páros, hiszen 2012-ben egy másik előadásban is szerelmespárt játszottak, és együtt varázslatot vittek végbe ennél a dalnál (is). Stephen Flaherty zenéje és Lynn Ahrens dalszövege csak hab a tortán. Libabőr megállás nélkül! A könnyeimet említettem már?

 
Megírásra várnak

¤ Színházi rovat: A legnagyobb kedvenceim
¤ Szívek szállodája 1-7. évadok összegző kritikája
¤ TOP 10: Örök kedvenc klasszikus Disney meséim
¤ Őt mégis miért utálják: Chad Michael Murray
¤ Rómeó és Júlia francia musical 2001 és 2010
¤ TOP 10: Mexikói telenovellák színészei/színésznői

 
Cikksorozatok

¤ Élő videók
¤ Hallmark filmek
¤ Broadway
¤ Őt mégis miért utálják
¤ Telenovella dalok élőben
¤ Sorozatok, amik véget értek
¤ Színházi rovat
¤ Akik nem lettek endgame
¤ Hét videó a hétre
¤

 
Toplisták

¤ TOP 5: Kedvenc koncertek
¤ Glee toplisták
¤ The Vampire Diaries toplisták
¤ Musicalepizód
¤ TOP 5: Eurovíziós Dalfesztivál 2017 döntő
¤ TOP 20: Esperanza Mia éneklős jelenetek
¤

 
Chat

 
Cserék

A barátaim oldalait teszem ki, illetve blogos oldalakkal cserélek! Jelentkezzetek a chatbe! :)

Ninaa & Amy & Loreyna & Cassie & ElenaZed & Kat & Szandi & Eszter & Reina & Angelika & Mina & Szabe &

 
Ajánlók

Január...

sorozata: The Gifted
filmje: Sorsügynökség
könyve: Confess - Vallomás
dala: Kapsz még egy esélyt
művésze: Demi Lovato
előadása: Rebecca

 
Információ

Szerkesztő: Viki
Téma: Blog
Nyitás: 2016.06.14.
Kód: Efruse {#05}

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
save my soul.
I tried to wash the scars and marks from under my skin But you're etched in me like stone.
A blogolásom

TOP 10: X Factor UK - Epic duettek

2017.12.09. 11:54, Viki

Magyarországon november végén ment le a hetedik X-Faktor szezon fináléja. Bár bevallom, én az első 3 szezont követtem csak szinte végig figyelemmel, ugyanis azóta egyre lejjebb csúszott a műsor, én meg egyre kevesebbszer vettem rá magam, hogy belepillantsak. A mentorok kicserélődése is csak rontott a helyzeten. Mármint az első 3 évadban nagyszerűek voltak mind a négyen (Keresztes Ildikó, Geszti Péter, Nagy Feró és Ifj. Malek Miklós), aztán jöttek az újabb arcok a mentorszékekbe, és...inkább nem mennék ebbe bele. Legyen elég annyi, hogy a mostani felállás vitte le végképp a béka segge alá a magyar X-Faktort a szememben. Radics Gigi, Puskás Peti, Gáspár Laci és ByeAlex. Nem mondok inkább semmit, de többször is minősíthetetlenül viselkedtek, és hiába szeretem Gigi hangját és elismerem a tehetségét, az alázat hiánya szembeötlő volt, pedig mondom, nem is követtem végig az egész szezont, csak belenéztem párszor. Petit imádom, láttam színházban nem egyszer, de egy kicsit benne is csalódtam. Nem megbocsáthatatlanul, hiszen akkor is ő viselkedett a legnormálisabban a négy mentor közt, ám akkor sem volt az igazi. Laci sem volt annyira vészes, Alexbe meg inkább nem mennék bele. Hiszen nem is ez a bejegyzésem lényege! Azt már több alkalommal is kifejtettem, hogy nekem nagyon fontos egy művészben az alázat. Szerintem az is a tehetség egyfajta lépcsőfoka. Nos, a magyar mentorok többségéből ez nagyon-nagyon hiányzik. Nem véletlen, hogy én ezerszer szívesebben nézek külföldi tehetségkutatókat. Azért valljuk be, odakint a tehetségek felhozatala is színesebb. Nem azt mondom, hogy nálunk nincsenek, de a népesség összevetése alapján ki lehet találni, hogy nálunk felesleges ilyen sok tehetségkutató műsort indítani, mert matematikailag lehetetlen, hogy például leessen az állam egy idő után. Ezt úgy értem, hogy a külföldi műsorokban minden évadban találok legalább három-négy versenyzőt, akiknek a hangjától lemegyek hídba. Ez nálunk az elmúlt évek alatt nem történt meg. Oké, a "kifogytunk belőlük" erős kifejezés, de kezdem úgy érezni, hogy a valódi, igazán nagy tehetségek vagy nem jelentkeznek, vagy a mentorok a fülükön ülnek, és képtelenek meghallani, mi a jó. Na, de elég ebből, tényleg rátérek a lényegre!

Úgy gondoltam, hogy kompenzálnám a magyar X-Faktornak nevezett műsort a brit csodával! A 14. szezonának most volt a fináléja néhány nappal ezelőtt. Még mindig csúcs, de komolyan! Szóval arra gondoltam, toplistázok egyet az X Factor UK kapcsán. Összeszedtem tíz videót (többnyire) különböző évadokból, amikor a versenyzők duetteztek valamilyen híres énekessel vagy éppen együttessel. Bár nem volt könnyű dolgom, hiszen ezek a felvételek egytől egyig kedvencek számomra, de csak sikerült sorba tennem őket!

10. Amelia Lily & Kelly Rowland - River Deep – Mountain High

Ez a duó az egyetlen a listámban, akik mentor-mentorált viszonyban vannak. A legtöbbjük esetében sztárvendég volt a duettpartner. Azonban Amelia a nyolcadik szezon fináléjában a saját patronálójával, a zseniális Kelly Rowlanddel nyomta el Tina és Ike Turner 1966-os kislemezének dalát. Imádom a videó elején a kisfilmet, érződik a nyilatkozataikból, mennyire elismerik, tisztelik és szeretik egymást, és hogy milyen remek kapcsolat alakult ki kettejük közt a szezon alatt. A végén Kelly azt mondja, hogy "Ha bárki meg tud birkózni ezzel a dallal, akkor az Amelia." Nos, igen...ez a produkció során meg is mutatkozott! Te jó ég! 17 éves volt ekkor a csaj, és elképesztő, amit elnyomott a mentorával a színpadon! Harmadik helyen végzett, ami szerintem tökéletes volt. Még maximum másodiknak tudtam volna elképzelni őt, hiszen ez mégiscsak abban a szezonban volt, amikor a Little Mix nyert. És hát náluk jobb nincs! :P Na, de visszatérve ide. Imádom, mennyire energikus az egész, és eszményi hangokat ütöttek meg mindketten. Oké, ez mondjuk nem meglepő, pláne nem Kelly esetében. Fantasztikus volt végig az összhang köztük, néha picit érződött, hogy kifogytak a levegőből, de egyáltalán nem vészesen. A végén pedig nagyon aranyos dolgokat mondtak egymásról. Nem is csodálom, hogy kicsit meg is hatódtak. <3 :)

9. Stacey Solomon & Michael Bublé - Feeling Good

Szerintem erről még nem nagyon írtam a blogon, de nekem Michael Bublé művészileg egy félisten. Rajongok a dalaiért, sőt annyi videót láttam már róla, hogy azt mondhatom, a személyisége is megfogott. Számomra a Feeling Good dal az ő verziójában mindent visz, és elképesztő, hogy milyen James Bond feelingje van az egésznek. Ha jól tudom, benne is volt a dal valamelyik filmben (amiket most már illő lenne megnéznem), csak nem az ő változatában. Jaj, pedig mennyire perfekt már, basszus! Nos, de térjünk rá a videóra. A hatodik évadról van szó, konkrétan 2009-ről beszélünk. Stacey a dobogó harmadik fokára került a végén, szerintem nagyon is megérdemelten! Frenetikus a nő hangja, ez ebben a duettben is megmutatkozik. Csak egy "gond" van. Abban a pillanatban, hogy izgatottan bejelenti, hogy jön a legmenőbb ember, akivel valaha találkozott. Na igen, Michael menősége rögtön kiszúrja az ember szemét, és esetemben az ő színpadi jelenlététől kezdve Stacey kb. ott sincs. Mármint félre ne értsetek, hallom, milyen tökéletes a csaj, de hogy vegyem észre olyan táncmozdulat...szerűségek közepette, mint amiket Mr. Bublé nyom mellette. Plusz ez az ember fél méterre tartja a szájától a mikrofont, mert olyan hangja van, hogy ha máshogy tenne, leénekelné a tehetséges Stacey-t onnan, és annyi alázat van benne, hogy pontosan tudja, ez nem az a műsor, és igenis "aláénekel" a lánynak. Csodás! Imádom! <3 A dicséretek itt is pattognak a végén, sőt a humora is előjön, amikor elmeséli, hogy találkozott a királynővel, aki elmondta, hogy megvan neki Michael albuma, ő meg elképzelte, ahogy a királynő bemegy a Tesco-ba és kér egy Michael Bublé lemezt. :D Stacey meg nem kicsit boldog, hogy együtt énekelhetett Michaellel. :D <3 Tényleg elképesztőek voltak!

8. Leona Lewis & Take That - A Million Love Songs

A harmadik szezonban az aranytorkú Leona Lewis keveredett a legelső helyre, megjegyzem, pontosan ott is volt a helye! :D A fináléban a Take That együttes egyik sikerdalát adta elő a srácokkal kiegészülve. Nem is lepődöm meg az üdvrivalgáson, amikor a Take That tagjai besétáltak a színpadra, hiszen ez előtt egy évvel, 2005-ben álltak össze ismét majdnem egy évtizednyi kihagyás után, igaz, Robbie Williams nélkül. De még így is ütöttek! <3 És tökéletes volt az összhang Gary Barlow és Leona közt. Milyen érdekes, hogy pár évaddal később Gary váltotta Simon Cowell-t a mentorszékben. Mellékesen mondom, tökéletes választás volt. A srácok vokálja pedig kifogástalan volt, mint mindig. Imádom, hogy még mindig aktívak, bár sajnos 2014-ben Jason Orange is kilépett. :( Mindegy, a sírógörcsömet majd tartogatom egy Take That-es posztra. Most csak annyit írnék még, hogy eszméletlen ez a produkció, és idióta lettem volna kihagyni. Oda vagyok azért, amit együtt műveltek. És igen, mily meglepő, Leona is Take That rajongó! :D <3

7. Andrea Faustini & Ella Henderson - Ghost

Az olasz srác a tizenegyedik szezon fináléjában Ella Hendersonnal dalolta el az énekesnő egyik híres számát. A csajszi is X-Faktoros amúgy, hiszen a kilencedik évadban a hatodik helyen végzett. Bár Andrea végül ráállhatott a képzeletbeli dobogó harmadik fokára, de már jó ideje nem nagyon hallani róla, legalábbis én azt vettem észre, hogy sajnos eléggé eltűnt, pedig hatalmas tehetség szerintem. Ella viszont, aki nem jutott el a fináléba a korábbi évadban, mégis szem előtt van. Ebből is látszik, hogy nem mindig a helyezésen múlnak a dolgok. Félreértés ne essék, nem a tehetséget hasonlítom össze, hiszen mindketten fergetegesek, csak azt mondom, hogy több dolog is közrejátszik abban, ki meddig maradhat a zenei businessben. Oké, tehát akkor a videó... először ott van Andrea eszményi hajlítgatása, amitől életem végéig rázni fog a hideg, aztán bejön a csodatehetségű Ella azzal a hihetetlen rekesztéssel. Sírok, annyira csúcs! Ellában amúgy rohadtul imádom a jódlizós stílusát, pláne a bridge részben. Igen, sokak a falra másznak tőle, én meg azt mondom, részben ebben rejlik a különlegessége, ami miatt még mindig előtérben van! <3 Sosem fogom megunni sem ezt a dalt, sem ezt a duettet! :D

6. Olly Murs & Robbie Williams - Angels

Akárcsak Stacey Solomon, Olly is a hatodik évadban versenyzett, és ő lett a második! A Take That mondhatni most válik teljessé, hiszen a fináléban az együttes egyik volt tagjával, Robbie Williams-szel duettezett. Amúgy legnagyobb örömömre a kedvenc Robbie-dalomat adták elő, mégpedig pazarul. Oké, nyilván képtelenek voltak full komolysággal elnyomni, de nekem is felüdülés, hogy míg általában zokogni szoktam ezen a számon, ezúttal inkább a vigyorgás dominált. Ettől még a dal üzenete megmaradt, és a hangok, amik elhagyták a torkukat, a tökéletesen is túltesznek. Annyira érződik ebből a videóból, amit ma már tudunk: a szoros baráti viszony kialakulása. Imádom őket. Olly csodás az elején, a refrénnél kb. meghalok tőle, aztán igyekszik nem röhögni, amikor behívja Robbie-t, és igen...érkezik az öltönyös bohóc, a szó nemes értelmében. A pasi komoly fejjel besétál, rögtön el is szúrja picit, de vérprofin helyrehozza, bohóckodik tovább...nos, kb. végig, és ez a hangulat Olly-ra is átragad. Zseniálisak, lehetetlen betelni a videóval! :D <3

Broadway Prince Party (2016. október 17.)

2017.12.01. 14:02, Viki

Azt hiszem, nincs is annál jobb módja belevágni az év utolsó hónapjába, mint hogy megírok egy Broadway bejegyzést. Már hoztam nektek egy Broadway Princess Party-t, most pedig úgy gondoltam, telepakolom a posztot tehetséges úriemberekkel, és az első és eddigi egyetlen Broadway Prince Party-val foglalkozom kicsit, amit hat sikeres hercegnős buli után tartottak meg tavaly októberben. Megjegyezném, hatalmas siker lett a fellépés, és azóta is kampányol a nép ezerrel, hogy legyen a hercegek összejövetele is hagyomány az 54 Below étterem falain belül! Remélem, előbb-utóbb sor kerül egy újabbra, ugyanis nekem is hatalmas kedvencem a megjelent videók alapján! Hozzátenném, hogy most végre tudom dalok terén a pontos elhangzási sorrendet, szóval úgy fogom megírni a véleményemet is! A showt két csodaművész, Adam Jacobs és Derek Klena vezette le (fantasztikusan!), a producer pedig ismételten Ben Rauhala zenei vezető volt, mégpedig a Broadway-csillaggal, Laura Osnes-szel karöltve, aki ugyebár a hercegnői buliknak mindig a szíve-lelke! <3 Nos, vessük is bele magunkat a hercegek tengerébe! :D

Adam Jacobs & Derek Klena - Agony

Laura Osnes felkonferálásától kezdve vigyorgok. És ez nemcsak akkor volt, amikor először láttam a videót. Azóta is akármikor nézem meg, ahogy ez a két világklasszis tehetség előadja ezt a röhejes dalt az Into The Woods-ból, kiül az arcomra egy rohadt széles, szájzsibbasztó mosoly. A videó elején kb. fél percig nem látszik semmi, illetve még olykor az illető "sötétben botorkálva" hagyott minket, de a hang így is élvezhető! A vége felé még van egy apró ugrás, mert a jelek szerint pár másodpercet nem tudott felvenni, de alapvetően nincs ezzel semmi gond. A kedvenc részem a videóban határozottan az, amikor Laura sorra bemutatja az aznap este fellépő hercegeket! :D

Ryan Silverman - If I Can't Love Her

Ryan hangja nem ismeretlen az Operaház fantomját imádó füleimnek, ugyanis néhány éve ő játszotta Raoul-t. Bár úgy igazán a Side Show musicalben ismertem meg, ahol 2014-ben a felújított változatban ő volt a férfi főszereplő, és csak úgy brillírozott a szerepben. A Broadway Prince Party-n ő a Szörny, vagyis Adam bőrébe bújva adta elő a Szépség és a Szörnyeteg egyik leggyönyörűbb szólódalát. Imádom az elején a poénkodását, ahogy előadja, hogy milyen szabályokat fektetett le Belle-nek, amikor megérkezett, ám nem tartotta be, ő meg rárivallt a lányra. Itt imádom, ahogy Ryan benyögi:

Talán kicsit túlreagáltam.

Valahogy itt mindig felröhögök. Aztán előadja, hogy a lány elrohant az erdőbe, ő meg magába fordult, és feltette a kérdést, amit a dalszövegből idézett, hogy ha a lányt nem szeretheti, akkor mégis kit?És itt jön maga a dal... szavak sincsenek. Annyira komoly volt végig (na jó, volt egy pont, ahol még benyögött egy gyors poént, de eskü, fáziskéséssel vigyorodtam csak el rajta, annyira a dal és a hangja hatása alatt voltam), a hangszínével is elképsztően tud játszani. Már leírtam az előző Broadway Princess Party posztomban, hogy Kara Lindsay-t követelem Belle szerepére, ha valaha felújítják a musicalt. Most pedig közlöm, hogy Ryan kell legyen a Szörnyeteg, mert életemben nem borzongtam még ennyire senkitől (jó értelemben), aki előadta ezt a számot. És még így a végén hadd jegyezzem meg, hogy Alan Menken egy zseni, akinek az összes szerzeményétől libabőrt érzek tetőtől talpig! Ha pedig még valaki képes is eszményien tálalni a zenéjét a közönségnek, ahogy például Ryan is...nos, az végképp vastapsra érdemes! <3

Max von Essen - One Song/Once Upon A Dream

Imádom ezt az embert! Egy mash up-ot nyomott el a Hófehérke és a Csipkerózsika mesékből, és természetesen kicsit sem lep meg, hogy ennyire jól! A Nyomorultakban nekem már bizonyított, ugyanis a 10 évvel ezelőtti verzióban ő volt Enjolras. Sőt a Gossip Girlben is vendégszerepelt, amit én is néztem. Visszatérve a videóra, oda vagyok azért, ahogy az elején bejön.

Helló, a nevem Hófehérke hercege. Ez a születési nevem.

Ugyan, nem folynak a könnyeim a röhögéstől...dehogy! Aztán, amikor átvált az egyik dalról a másikra, ám előtte még benyögi, hogy "két dalt éneklek", hát kész. Nekem konkrétan az ugrott be elsőre, hogy ha eddig még nem szinkronizált herceget Disney-mesében, akkor valaki sürgősen kérje fel, mert olyan bársonyos a hangja, hogy simán beleillene a mesékbe. Méghogy nincsenek mesebeli hercegek? Ráadásul ha csak ezt a videót nézem, kapásból összegyúrtak nekünk Maxben két herceget is. Ennél többet nem is kívánhatunk. :P <3

Raymond J. Lee - I'll Make A Man Out Of You

A megfejthetetlen korú zseni! Ez az ember már 2001-ben is színpadon volt a Mamma Mia-ban, és mégis úgy néz ki, mintha 30 lenne! Ami kb. lehetetlen, ugyanis bár nem tudom a pontos korát, de elmúlt 40. F*ck! Egyébként egyedül az Anything Goes-ban láttam, de abban rohadtul imádtam! Ez a videó pedig aranyat ér, komolyan! Egyrészt elképesztően boldoggá tesz egy ázsiait a Broadway berkeiben látni. A musical világa nem diszkriminál, nem rasszista, hanem a zene és a tehetség élteti a műfajt, amit a Broadway magába fogad, méghozzá szeretettel! Ezért is imádom! Másrészt rajongok a Mulan meséért, ezt a dalt magyarul és angolul is betéve tudom (szerintem ez az egyik azon kevesek közül, amit hajlandó lennék németül is végighallgatni, sőt megtanulni), és ha ez még nem lenne elég, eszméletlenül jó hangulata van az egésznek! Raymond többször is majdnem elröhögte, amiért senki sem hibáztathatja, de egész jól tartotta magát. Velem ellenben, aki szakadt a röhögéstől, amikor Benjamin a zongoránál lányhangon dalolta Mulan részét a dalban, aztán pedig kintről Adam és Derek testesítették meg a kórust. A kamera egyszer sem mutatja a fiúkat - amit sajnálok -, viszont elhihetitek nekem, hogy ők azok, mert annyiszor hallgatom heti szinten Adam Jacobs és Derek Klena uraságokat, hogy álmomból felkeltve is beazonosítom őket! :D Raymond rekesztéseitől libabőr van ezerrel, a modulációi pedig a vége felé konkrétan kicsinálnak! Csúcs a fickó! <3

Derek Klena - Dancing Through Life

Nem leszek elfogult, nem leszek elfogult... De akkor is tökély ez a pasi, basszus!!! A Wicked óta imádom, ő máig az egyik legkedvencebb Fiyero-m, és baromira örülök, hogy a musicalből énekelt el egy számot. Nem ez volt az egyetlen szólója az este folyamán, de tény, hogy ettől zsongok be a leginkább! A napszemüveges fejétől is padlón vagyok, erre még ilyen hangok jönnek ki belőle! Hát, köszönöm szépen, erre van egy jó kifejezés, amit most inkább nem írnék le. :D A lényeg, hogy a "leírhatatlanul imádom" nem írja körül elég alaposan, mennyire isteni a srác! Annyira laza végig, és nagyon-nagyon tetszik, ahogy a közönség soraiban végigmegy közben. Egy ponton Adam Jacobs kolléga büszke feje is látható! :D <3 És rohadt jó látni, ahogy a "nép" csodálja őt! Meg is értem, a tehetsége önmagáért beszél! Nála jobb Dmitry-t nem is találhattak volna az Anasztázia musicalbe, ami amúgy mellékesen megjegyezve az aktuális kedvencem...és eskü, nemcsak Derek miatt! :D <3

Damien Sargue újra Rómeó lesz

2017.11.25. 13:10, Viki

Ez a hír pedig nálam két napos sírógörcsöt okozott, amikor pár napja megtudtam! Örömkönnyek voltak, ne aggódjatok! :D Nem hiszem, hogy szavakba tudnám önteni, mennyire szeretem ezt a MűvészEmbert! Sőt ami azt illeti, a 2001-es eredeti francia Rómeó és Júlia előadás szippantott be a musicalek varázslatos világába, és kb. 10-11 éves voltam, amikor először láttam DVD-n a darabot, de azóta is megunhatatlan számomra, és bármikor beismerem, hogy nálam magasan veri a magyar előadást! Damien pedig a valaha volt legjobb Rómeó! Erről még vitát sem vagyok hajlandó nyitni. :D Aztán a 2010-es változatban is eljátszotta a szerepet (szerencsére kiadták ezt is DVD-n), a turnékon azonban nem vett részt, és azóta más Rómeók álltak színpadra. Valamennyire őket is követtem, és bár jók voltak, de meg sem közelítették Damien-t. Most viszont csoda történt, és 2018 tavaszán az ázsiai turnén sok év után újra őt csodálhatja a közönség! Kicsit irigy vagyok, én is látni akarom! :D 2001-ben a bájos és tehetséges Cécilia Cara volt a partnere a darabban, aztán 2010-ben az akkori feleségével, Joy Estherrel játszották el Shakespeare tragédiájának szerelmespárját, most pedig eljutunk Damien harmadik Júliájáig, aki Clémence Illiaquer lesz! Nem sokat tudok a művésznőről, de az tuti, hogy már a tavalyi ázsiai turnén is ő volt a Capulet-lány. Most viszont volt Sanghajban pár napja egy sajtótájékoztató, melyen ő és Damien két duettet is elénekeltek, mi pedig szerencsére megkaptuk egy jelenlévőnek köszönhetően videón! Egyébként ekkor szembesültem azzal, hogy ismét a legek legje ölti magára a kék színben pompázó jelmezt! Clémence pedig...nos, nagyon szép hangja van, kíváncsi leszek rájuk együtt! :D El is hoztam nektek a két felvételt, én is mindjárt megnézem századjára is őket, és ugyanúgy könnyezni fogok közben, mint amikor múlt héten megláttam! <3 Akarva-akaratlanul is eszembe jut, hogy volt szerencsém találkozni vele pár éve az Operettszínházban, amikor ő volt az egyik vendég az 500. Rómeó és Júlia előadáson! <3 Nem véletlenül hívom MűvészEMBERNEK. Nemcsak tehetség árad belőle, hanem mérhetetlen alázat és kedvesség!

  

MTV Video Music Awards 2017 - Néhány fellépés

2017.11.17. 10:28, Viki
Címkék: vma 2017 kritika

Bár augusztus végén került megrendezésre az idei MTV VMA díjátadó, és már azóta terveztem ezt a posztot, de csak most sikerült eljutnom addig, hogy megírjam. Volt jó néhány fellépés - nem meglepő módon, hiszen mégiscsak zenei díjátadó gáláról van szó -, így nyilván mindről nem fogok véleményt nyilvánítani. Nyolc videót választottam ki - és bár Pink csúcs Medley-jéről is akartam, de nem találtam meg YouTube-on, szóval belinkelem, és annyit írok hozzá, hogy hibátlan, tökéletes, egyik legjobb produkció a díjátadón, minden pillanata isteni, meg is könnyeztem nem egyszer!!! -, megpróbálok normális kritikát összehozni róluk! :D Lássunk is hozzá!

Kendrick Lamar - DNA. / HUMBLE.

Mivel rappet alapvetően nem hallgatok - pontosabban csak nagyon ritkán -, szégyen vagy sem, de nem vagyok képben Kendrick munkásságával. Inkább közös együttműködések alapján tudom csak őt hova tenni, hiszen van például közös dala a Maroon 5 együttessel, és mivel őket rendszeresen hallgatom, így nem maradt ki az életemből a Lamarral felénekelt Don't Wanna Know. Még tudnék mondani egy-két ilyen közreműködést, de kb. ennyi. Saját dalait nem ismerem. Ergo a VMA-n előadott egyvelegéről is csak azt tudom nyilatkozni, amit a felvételen látok. Az pedig nem semmi! Látszik, hogy ez számára nem szimplán egy "zenés műfaj", hanem ÉLETÉRZÉS! Az egész előadásmódjából ez árad! Emiatt pedig nagy tapsot érdemel! A lángoló embernél mondjuk egy kicsit kihaltam a világból, de tényleg igazi showt csinált a fickó. Jó, amennyire én értek a raphez, konkrétan nem tudom megkülönböztetni a két előadott számot egymástól, de nézzétek el nekem. Azt látom, hogy ért hozzá, és nem...azt nem sikerült elérnie, hogy reggeltől estig rapzenét hallgassak, de azt igen, hogy elismerjem, Kendrick nagyon jó ebben a műfajban!

Ed Sheeran & Lil Uzi Vert - Shape of You & XO Tour Llif3

Ed neve nem ismeretlen számomra, sőt rendszeresen hallgatom a dalait, hiszen a legtöbb száma hatalmas kedvencem, nagyon nagy tehetségnek tartom! Lil vagy Lil Uzi - vagy hogy hívjam - azonban újfent nem az én zenei világomat képviseli, hiszen rapper. Mindegy, ettől még van szemem és fülem, ergo véleményt valamennyire tudok nyilvánítani róla is. A Shape of You mondjuk nem a kedvenc számom Edtől, de bármit ad elő élőben, azt én imádom! :D És bár Lil Uzi-t tényleg nem követem, de az fix, hogy rengeteg rajongója van, ez már itt is érződik. Mondjuk nem rossz a srác, az tuti! És basszus, rohadt durva, de nagyon is passzolt a hangjuk, hiába képviselnek más-más zenés műfajt. Na igen, itt az ékes bizonyíték arra, hogy a zenében édes mindegy, milyen körben mozogsz, akármit össze lehet ereszteni más zenés műfajjal. Ez a zene hatalma, emberek! <3

Shawn Mendes - There’s Nothing Holdin' Me Back

Bár nem hallgatom napi rendszerességgel Shawn-t, de ismerem néhány dalát, és mindegyik tetszik is. Még nincs 20 éves sem, és bár nem szoktam nálam fiatalabb művészektől sarokba ájulni (ne kérdezzétek, miért...talán egy kis részem "túl cikinek" gondolja vagy nem tudom), de Shawn a kivétel! Nála kész vagyok teljesen, ha csak meghallom! És ezen a fellépésen kicsit rekedtes volt a hangja olykor...vagyis rekedtesebb, mint általában, sőt néha bele is csuklott egy-két hangba, de basszus...ő még ezt is úgy tudta megoldani, hogy az odaillő legyen! Azért ez nem semmi! A rekedtséget pedig én bármikor preferálom, szóval ott végképp nincs semmi gond! Jaj, nagyon szeretem!!! A dalt is és azt is, ahogy itt előadta! Azért a rajongókon kívül volt még ott néhány híresség, akik nagyon élvezték...például Bebe Rexha és Khalid. Teljesen megértem őket! :D <3

Fifth Harmony & Gucci Mane - Down & Angel

Gucci Mane-ről semmit sem tudok, a Fifth Harmony-t pedig...hááát...őszinte leszek: az X-Faktoros időszakban nagyon szerettem őket, és bár utána volt egy-két daluk, amit sokszor meghallgattam, de alapvetően nem azt a stílust képviselik, amiért én elepedek. Na meg a Little Mix is belépett pár éve az életembe, és minden lánybandát a tökéletes LM-hez mérek, ergo a Fifth Harmony-nek innentől kezdve kb. esélye sincs, hogy rajongjak értük. Van egy-két számuk, amit szeretek, a hangjukat is csípem, de ennyi. Mindegy, ettől még véleményt nyilvánítani képes vagyok objektíven! :D Az elejéről nem tudom, mit gondoljak...mármint amikor Camila távozását demonstrálják, illetve utána valahogy a hangjukban sem éreztem a harmóniát. Elég béna volt, ami azt illeti. Ezt a számot egyébként most hallottam először, amit itt előadtak, és...nem lep meg ugyan, de sajnálom, hogy azt kell mondanom, nem lettem elragadtatva. Továbbra sem az én ízlésem, amit ők képviselnek! Ez van. És nem tudom, mi volt itt a hangjukkal, de jó párszor béna volt majdnem mindegyikük. Ezt azért furcsállom, mert többnyire szuperek élőben. A koreográfia nem egyszer keltett siralmas hatást, mert egyikük nem nevezhető valami jó táncosnak, és rontotta az összképet számomra. Kénytelen vagyok azt írni, amit nagyon nem akartam, de így tudom érzékeltetni, hogy igenis objektív vagyok: nem bírom nagyon a rappet, ahogy már korábban kifejtettem, de esküszöm, hogy a produkció legjobb része, amikor Gucci bejön és rappel egy keveset. Ezzel pedig azt hiszem, mindent elmondtam.

Miley Cyrus - Younger Now

Miley a legújabb lemezének címadó dalát adta elő a díjátadón. Megjegyezném, hogy imádom ezt az albumát is! A zenéjét mindig is kimagaslónak tartottam, és bár nem fordultam el tőle a botrányos időszaka alatt sem, de tény, hogy lényegesen kevesebbszer néztem róla videókat, és csekkoltam, hogy épp mi van vele. Persze, lehet, hogy ettől kevésbé vagyok Miley rajongónak nevezhető, ezt mindenki eldöntheti. Én ettől még annak tartom magam, és mióta rátalált önmagára és boldogabb, mint valaha, én is jobban szeretem, mint előtte bármikor! Na, de rátérve erre a performanszra...az állam felszedéséhez a padlóról kell még pár perc. Na jó, ezt most úgy írtam, mintha még nem láttam volna ezt a videót...de akárhogy is, tök mindegy, hányszor nézem meg, akkor is kész vagyok! Imádom az egésznek a koncepcióját, az egyszerűségét, mégis nagyszerűségét. Annyira letisztult az egész, mégis nagyon élvezhető a produkció! És milyen büszkék rá a szülei is, amikor egy pillanatra mutatják őket! Vokálisan pedig...hát, borzongatóan tökéletes!

Demi Lovato - Sorry Not Sorry

És akkor térjünk rá Miley mellett a másik olyan csodára, akit lassan 10 éve imádok! Demi is a legújabb lemezéről énekelt el egy számot a díjátadón, mégpedig a Sorry Not Sorry-t. Érdekességként megjegyezném, hogy a Tell Me You Love Me a hatodik lemeze, ahogy Miley-nak is hatodik stúdióalbum a Younger Now, és mindegyikük albuma ugyanazon a napon jelent meg! :D Rátérve a produkcióra: imáááádom!!! Demi nem bent dalolt, hanem a kinti, medencés színpadon, de nem is tudom...ettől lett egy baromi jó hangulata az egésznek, ami miatt csak még jobban tetszik! A hangjába lehetetlen belekötni, szerintem zseniálisan adta elő ezt a dalt a VMA-n, bravó! Aranyba foglalom a nevét, akármikor hallgatom, komolyan! Ez sem kivétel! <3

Katy Perry & Nicki Minaj - Swish Swish

Bár mindkét előadót ismerem, de nem vagyok sem Katy, sem Nicki rajongó. Azonban azt bármikor elismerem, ha általam nem vagy nem annyira kedvelt énekesek valami jót alkotnak... hát, erre most képtelen leszek, ugyanis ez botrányosan szar volt. Elnézést a kifejezésért. Jó, a számot eleve ki nem állhatom, de az ilyesmitől mindig el tudok tekinteni, ha az élő fellépést jónak tartom. Itt nem ez a helyzet. Nem akarom alázni őket vagy ilyesmi, de Katy a jelek szerint tényleg csak addig tud tisztán énekelni, amíg egy helyben kell állnia vagy ülnie, mert amint egy kicsit mozogni kezd, már nem tiszták a torkán kiszökkenő hangok. Ez pedig azért elég durva...megjegyzem, részben emiatt nem is lettem soha a rajongója. Egy előadó tudjon már élőben is produkálni, basszus! Nicki pedig...egyrészt nem hallgattam meg ezt a számot egynél többször, de jól érzékelem, hogy már az elején elfelejtette a szövegét? Amúgy ezzel nincs semmi baj, bárkivel előfordul, azonban az már nem megbocsátható, hogy playbackről ment az éneklése! A raprészt élőben nyomta, de a jelek szerint a dalolás már nem volt pálya neki... ez azért elég gáz, pláne egy zenei díjátadón! Bocsi, de nekem ez nem jött be... és főleg nem volt elég jó műsorzárásként!

Demi Lovato - Cool For the Summer

Bár Demi ezt már a gála után nyomta el a kinti színpadon, és csak a neten volt látható after-show feelingben, de nem hagyhattam ki. Már csak azért sem, mert úgy éreztem, nem zárhatom le a posztot Katy és Nicki öhm...produkciószerűségével. Kell a fülemnek valamiféle megtisztulás az előbbi után. És még úgy is, hogy ez a produkció nem volt tökéletes, simán leénekelte Katy-t. Azért ez elárul valamit. Egyébként már énekelte sokkal jobban is a Cool For the Summer-t, és ez a dal lényegesen gyengébbre sikerült, mint a Sorry Not Sorry. Nem tudom, mi amúgy ennek az oka, olykor előfordult már vele, hogy nem teljesített olyan erősen, mint ahogy általában szokott. A versék közben elég sokszor ugrott meg vagy csuklott el a hangja, a refrén többnyire erős volt, a kitartott hangok pedig szuperek! Hallottam már jobbat is tőle, de akárhonnan nézem...nem olyan borzasztó ez a fellépés. És ahogy már említettem, ezerszer inkább ezzel fejezem be a posztot...

Musicalepizód: Grey's Anatomy - Song Beneath the Song

2017.11.16. 14:26, Viki

Még tavasszal írtam a Buffy dalra fakadós epizódjáról, azóta pedig semmi. Ám most, hogy (már 2 hete) megnéztem a The Flash musicalrészét, azt hiszem, elkapott az ihlet. Egyszerűen úgy éreztem, minél előbb muszáj lesz írnom egy musicalepizódról. Bár logikus lenne, hogy a Flash-ről írjak, de annak még kicsit le kell ülepednie, plusz szeretném még egyszer...vagy párszor megnézni, mielőtt bepötyögöm nektek a véleményemet róla. Na meg mivel ennek a bejegyzés-sorozatnak a lényege, hogy összehozzak az adott epizódban elhangzott dalokból egy toplistát, még először muszáj alaposan átrágnom magam azon, melyik dalt hányadik helyre pakolom és miért. Elárulom, nincs könnyű dolgom. Ahogy általában minden musicalrésznél, tekintve, hogy rajongásig imádom ezt a műfajt! Szóval míg a Flash-t megemésztem (és megnézem kb. 100-szor!), arra jutottam, hogy a Grey's Anatomy (magyar címén Grace Klinika) dalolászós epizódjáról írok nektek. Mint tudjátok, nem elhangzási sorrendben pakolom ki őket (ezt az infót mindig zárójelbe foglalom nektek), különben nem toplistáról lenne szó, ugyebár. A sorozat már a 14. szezonjánál tart amúgy, ez a rész még 2011 márciusában került adásba Amerikában, szám szerint ez volt a 7. évad 18. epizódja. Lássunk is hozzá.

9. Grace (hetedik elhangzott dal)

Zseniálisan lett megoldva a Grace Klinika musicalrésze, ehhez kétség sem fér. Callie-nek és Arizonának súlyos balesete volt, aminek "köszönhetően" Callie és a benne növekvő baba is életveszélybe kerültek, plusz a nő feje nagyon megsérült. Így oldották meg az írók, hogy zenét szőjenek bele a fejsérülést felhasználva. Bűn lett volna kihagyni a lehetőséget, pláne, ha figyelembe vesszük a Callie-t megformáló Sara Ramirez színházi, még pontosabban Broadway-múltját! Egy Tony-díjas színésznőről beszélünk. Sőt ami azt illeti, a többiek is remekeltek a részben, még ha ő is természetesen az etalon! Bár imádom a Grace című dalt, csodás szövege és dallama van, nálam akár altatónak is beillene, ha rohadt fáradt vagyok, és a koncepció is tetszik, ahogy belekerült a részbe Callie egyik szólójaként, miközben olyan szinten összeomlott, hogy a babát is ki kell venni, és készülnek elő a műtétre, azonban akármennyire is szép, képtelen vagyok előrébb tenni. Az ok egyszerű: a többi dalt jobban szeretem.

8. Wait (negyedik elhangzott dal)

Arizona és Mark beszélgetnek veszekednek arról, hogy a gyerek vagy Callie legyen-e a fontosabb, ha választani kell, kit és hogyan mentsenek meg az orvosok, közben Bailey nekiáll elénekelni ezt a csodás dalt, April és Lexie vokálozásával. Chandra Wilson - Bailey megformálója - is Broadway múlttal rendelkezik, ez is annyira érződik! Sarah Drew-nak és Chyler Leigh-nek is mesés hangja van, ez itt is tökéletesen hallható. Sajnálom is, hogy Sarah nem énekelt többet. Imádom a dal mellett azt is, ahogy a jeleneteket beleépítették. Jackson érzi, hogy Lexie-nek (még mindig) mennyire fontos Mark, ami azért érzékelhetően okoz egy kis gondot a kapcsolatukban, Derek és Meredith pedig arról beszélnek, hogy maradandó agyi károsodása is lehet Callie-nek. Arizona és Mark vitája pedig átlép egy elég kemény határt, és nagyon durva dolgok hangzanak el köztük, míg eljutunk a dal végére. Annyira szerettem volna legalább a hetedik helyre felnyomni, és alapvetően sikerült is volna, ha...

7. How We Operate (harmadik elhangzott dal)

...és itt jön a "ha" folytatása. Mindjárt bele is merülök, csak előbb a videó: Addison megígéri Callie-nek, hogy kitalálnak valamit a szakorvosokkal. Mindannyian azon filóznak, mit kéne tenni, és a saját véleményüket erőltetik, lesz is ebből egy kisebb vita, amit Owen zár le, vagyis Kevin McKidd. És itt jön a lényeg: már ott kész vagyok, hogy az első hang kijön a torkán! Eszméletlen ez a szóló, ahogy elmagyarázza a többieknek, hogy most mit kell előtérbe helyezni meg ilyesmi. Aztán végül csak sikerül együtt dolgozniuk. Mondjuk nem sokat kaptunk a sorozatban ebből a dalból, mert inkább Meredith, Cristina és Alex beszélgetését mutatják. Ettől még zseniális, és túlságosan imádom a felépítését és a dinamikáját ahhoz, hogy hátrébb tegyem, hiába szeretem a Wait-et alapvetően kicsivel jobban.

6. Universe & U (hatodik elhangzott dal)

Az egyik legsírógörcsösebb dal az epizódban, és megjegyezném, már az első hangnál, amit Sara áradni enged a hangszálaiból, megindul egy könnycseppem. Az egész szituáció eleve megindító, lélekfacsaró, erre pedig ezzel a dallal csak rátesznek. Arizona és Callie duett nélkül nem is lett volna igazi ez az epizód (jaj, de hiányoznak, basszus!!!), Sara és Jessica Capshaw elképesztően odatették hangilag és színészileg is. Oké, Sara ugyebár hang-istennő, de Jess-nek meg olyan édes hangja van, hogy lehetetlen betelni vele! Remekül kiegészítik egymást. És ahogy Arizona megkéri még az éneklés megkezdése előtt Callie-t, hogy "élj miattam"...hát, végem van teljesen! Csoda! <3

 

A FÉRJFOGÁS és a FÉRJMEGTARTÁS TITKAI, a SZERELEMRÕL MINDEN, a BOLDOG SZEXUÁLIS ÉLEThez vezetõ út: PSP    *****    PÁRKAPCSOLATI és SZEXUAL PARAPSZICHOLÓGIA: PSP alternatív spirituális tanácsadó képzés abszolút kezdõknek és haladóknak    *****    Hogyan kell a SZERELMET BEVONZANI ÉS MEGTARTANI? Mi a BOLDOG SZERELEM TITKA? A PSP-n megtudhatod!    *****    Minden amit TUDNI AKARSZ A SZERELEMRÕL ÉS A SZEXRÕL: PSP Párkapcsolati tanácsadó képzés * SZERELEM SZEXUALITÁS    *****    Magyarország egyetlen Olicity és legaktívabb Arrow rajongói oldala! Minden infó az aktuális 6. évadról és egyéb finomság    *****    Megjelent a The Sims 4 legújabb kiegészítõje, a Laundry Stuff Pack. Vajon megéri megvenni? Derítsd ki Te magad!    *****    Állatok - Könyvek - Zene - HobbiZoona Blog - Állatok - Könyvek - Zene - HobbiZoona Blog - Állatok - Könyvek - Zene -Katt    *****    Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk! KATT KATT KATT KATT    *****    Nem lehet saját lovad? Nevelj virtuálisan ITT! Nevelj, versenyezz, licitálj szebbnél szebb lovakra!    *****    -Portálépítés és portáldíszítés kezdõknek és haladóknak! Rengetek leírás, JavaScriptek , CSS ,HTML kódok,Naptár,Design!-    *****    The Resident - A kórházi drámasorozat január 21-én indul Matt Czuchry és Emily VanCamp fõszereplésével! Nézzetek be!    *****    Mindenféle kérdésedre õszinte választ kaphatsz a valódi Kérdõasztrológia segítségével.    *****    Részletes személyiség és sors analízis / születési horoszkóp / ajándék 3 év elõrejelzéssel. Most érdemes ide látogatni!!    *****    Ha diplomás asztrológust keresel, aki BECSÜLET KASSZÁS alapon ad tanácsot és INGYEN OKTAT, akkor keress bizalommal!    *****    A BIOTÉRKÉP AZ IGAZI KARMA! MEGMUTATJA PONTOSAN,MILYEN FELADATTAL SZÜLETTÉL.EGY PRÓBÁT MEGÉR. SOK SEGÍTSÉG MINDEN NAP!!!    *****    Megnyitott a madárvendéglõ! Gyertek vendégségbe ti is Mályvához és Pipitérhez! Irány a Mesetár!    *****    Megnyitottam cikkes, véleményes blogomat! Sok-sok érdekes bejegyzéssel várlak naponta, ne hagyd ki! - Alice    *****    Sztárokról és idolokról írok,ajánlókat hozok,tippeket és tageket osztok meg veletek!Nézz be egy blogkóros lány oldalára!    *****    Az igazi karma a horoszkópodban a Felszálló holdcsomópont,a Chiron,a Lilith (Fekete Hold),Rendeld meg most!Várlak, katt!    *****    családi adókedvezmény 2018 nyomtatvány letöltés, feltételek tudnivalók