Navigáció

Üdvözlök minden kedves ide látogatót. A save-my-soul.gp oldalt azért hoztam létre, hogy személyes jellegű bejegyzéseket, de főleg kritikákat tegyek közzé nagyon sok témában, bár tény, hogy leginkább színházi és/vagy zenei téren, hiszen számomra ez jelenti az oxigént. És nem túlzok. A "zene nélkül mit érek én" írja körül legjobban az érzéseimet ezzel kapcsolatban. Broadway-függő vagyok, sőt meg merem kockáztatni, hogy szakértő vagyok a téren, ezért rengeteget írok is arról a közegről, a művészekről, előadásokról, fellépésekről. A magyar színművészeket is nagyra becsülöm, a Budapesti Operettszínházba járok legtöbbször, az ottaniakat ismerem leginkább, de persze más színházakról is olvashattok a blogomon. Olykor esély lesz fanfictionre is, mivel imádok írni. Amúgy Viki vagyok, 22 éves, pesti lakos. Várok az oldalon mindenkit szeretettel, aki kíváncsi az irományaimra.

 
 
Havi kedvenc

OKTÓBER

Nos, számomra egyértelmű volt, hogy erre a hónapra ezt a csodát pakolom ki! Köztudott, hogy a magyar musicalvilágból, sőt lényegében a magyar művészvilágból nekem Kerényi Miklós Máté az etalon már évek óta! Ez pedig nem is fog változni! A nők között Vágó Zsuzsi, a férfiak közt pedig ő az, aki letaszíthatatlan arról a bizonyos képzeletbeli trónról! Ennek több oka is van, amiket majd egyszer alaposan kifejtek nektek, most azonban csak címszavakban térek ki rá: Máté egyrészt hatalmas tehetség mind színészileg, mind hangilag. Lényegében bármit képes eljátszani, a tehetségének fénye pedig állandóan beragyogja a színpadot! Emellett egy fantasztikus Ember is, és ezt higgyétek el, nem a vakvilágba mondom, hanem személyesen tapasztaltam meg többször is, hála az égnek! Elképesztően sajnáltam az apja és a válása körüli botrányok miatt. Minden az ő fején csattant, és hiába telt el azóta már több mint egy év, még mindig ő sínyli meg az egészet! Sajnálom, ha nyers leszek, de akkor is le kell írnom: csalódtam a volt feleségében, Dancs Annamariban. Pedig anno szerettem emberileg is. Most már inkább úgy nyilatkozom róla, hogy hihetetlenül jó szubrett, az egyik kedvencem az operett műfajában! De hogy folyamatosan aláássa Máté emberi méltóságát, számomra elfogadhatatlan. Máté sem nyilatkozik róla rosszat, neki sem kellene. Pláne, ha már egyszer saját bevallása szerint tovább tudott lépni. Akkor tegye azt! Az apja pedig tisztázódott, sőt én kiállok Kerényi Miklós Gábor mellett, aki nélkül az Operettszínház elég gyors tempóban indult el lefelé a lejtőn...legnagyobb bánatomra. Mátéra visszatérve: nem érdemel ennyi gyűlölködő kommentet és felé tanúsított utálatot, megvetést. Részemről továbbra is csak szeretetet, tiszteletet és elismerést fog kapni, mert ő a LEGJOBB MűvészEmber kicsiny országunkban! A választott videóról pedig annyit, hogy ez a dal fantasztikus, még a 33. születésnapi koncertjén hallottam először, illetve ezen a bizonyos fellépésen is ott lehettem! Hatalmas élmény volt! Ó, és nem mellesleg ő maga írta ezt dalt! Csak mondom... azért ha valaki tényleg meghallgatja a szöveget, akkor észreveheti, milyen mély érzések lakoznak ebben az emberben! Imádom!

 
Megírásra várnak

¤ Színházi rovat: A legnagyobb kedvenceim
¤ Szívek szállodája 1-7. évadok összegző kritikája
¤ TOP 10: Örök kedvenc klasszikus Disney meséim
¤ Őt mégis miért utálják: Chad Michael Murray
¤ Rómeó és Júlia francia musical 2001 és 2010
¤ TOP 10: Mexikói telenovellák színészei/színésznői

 
Cikksorozatok

¤ Élő videók
¤ Hallmark filmek
¤ Broadway
¤ Őt mégis miért utálják
¤ Telenovella dalok élőben
¤ Sorozatok, amik véget értek
¤ Színházi rovat
¤ Akik nem lettek endgame
¤ Hét videó a hétre
¤

 
Toplisták

¤ TOP 5: Kedvenc koncertek
¤ Glee toplisták
¤ The Vampire Diaries toplisták
¤ Musicalepizód
¤ TOP 5: Eurovíziós Dalfesztivál 2017 döntő
¤ TOP 20: Esperanza Mia éneklős jelenetek
¤ TOP 20: The Voice US mentorok közös produkciói
¤

 
Chat

 
Cserék

A barátaim oldalait teszem ki, illetve blogos oldalakkal cserélek! Jelentkezzetek a chatbe! :)

Ninaa & Amy & Loreyna & Cassie & ElenaZed & Kat & Szandi & Eszter & Reina & Angelika & Mina & Szabe &

 
Ajánlók

Október...

sorozata: Gyilkos elmék
filmje: A szerelem illata
könyve: A boszorkányok elveszett könyve
dala: Soldier
művésze: Kate Rockwell
előadása: Mean Girls (Bajos csajok)

 
Információ

Szerkesztő: Viki
Téma: Blog
Nyitás: 2016.06.14.
Design: Fruzsi {#06}
Egyéb kód: Efruse

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
A blogolásom

Broadway Princess Party (2015. augusztus 16.)

2018.03.22. 21:25, Viki

Mielőtt összekaparom valahogy a 10 kedvenc női Broadway-hangomat, plusz a másik tervezett különleges posztot közzéteszem, úgy gondoltam, hozok egy Broadway Princess Party-t. Még tavaly októberben tettem ki egyet, ami 2016-ban volt, aztán decemberben a hercegekre fókuszáltam, most pedig eljött az ideje az újabb adagnak. Most visszaugrunk kicsit, mégpedig 2015 nyarára. Sajnos nem került fel a fellépésről minden videó, a dalsorrend sem feltétlenül az volt, mint ahogy én most összeállítottam, de így is bőven kaptunk csodás felvételeket.

Laura Osnes & Company - Join the Party

Egy dolog biztos, mégpedig az, hogy ez volt a nyitány aznap este az 54 Below étteremben. Az összes aznap fellépő hercegnő, akarom mondani művésznő felment a színpadra megnyitni a party-t ezzel a kedves kis dallal. A Join the Party egyébként nem musicaldal, hanem a Magic Kingdom nevű Disney Parkban sokszor előadott Dream Along With Mickey műsor része. Imádom ezt a nyitányt, szerintem zseniális. Már csak azért is, mert Santino Fontana fantasztikus orgánumát hallgathatjuk, ahogy egyenként bemutatja a jelenlévő hercegnőket. Nagyon jó kis szöveget mondott fel, amit aztán ott lejátszottak, hiszen sajnos nem tudott személyesen is részt venni az eseményen. Viszont így is remek, vigyorogva nézem végig mindig ezt a videót. A csajok pedig csodálatosak, még Benjamin Rauhala is beleénekel a produkcióba. Imádom ezt a bagázst!

Teal Wicks - Brave

Teal-ról még nem írtam itt a blogon, egyik posztomban sem volt benne. Most legalább kicsit kitérhetek rá, hogy a Carousel-ből láttam részleteket, már azzal meggyőzött. A Jekyll és Hyde-ban ő volt az egyik női főszereplő, és ott estem szét teljesen a hangjától, az előadásmódjától. Ami pedig még fontos infó, hogy Elphabát is játszotta a Wicked-ben, méghozzá szuperül, bár tény, nem ő az abszolút kedvenc Elphie-m. Ezen az estén Sara Bareilles-től adta elő a Brave című dalt, és belevitte kicsit a Merida, a bátor című mese hangulatát is (ugyebár a mese címe eredeti nyelven Brave, ami azt jelenti, bátor). A dal előtt elkezdett kicsit skót akcentussal beszélni, hiszen a mesében Merida egy skót hercegnő. Aztán a számot szépen odatette, néha kicsit tényleg Meridásan viselkedve. A végét imádom, amikor benyögi, hogy "csak azt akartam látni, hogy bátrak vagytok".

Alison Luff - Journey To The Past

Nem Teal volt ezen az estén az egyetlen művésznő, aki játszotta a Wickedben Elphabát. Bizony, Alison is színpadra vitte a zöld színű boszorkányt. És bizony ő is nagyon elöl van a favoritjaim listán, ha a Wickedről van szó. Ugyanis szerintem a fantasztikusnál is jobb Elphaba volt. A Ghost-ban is eljátszotta az amerikai turnén Molly-t, és ha Caissie Levy nem lett volna már eredetileg a női főszereplő a darabban, tuti Alison-t tartanám a legjobbnak a szerepben. Így viszont ki kell jelentenem, hogy bármennyire is jó, a Ghost-ban nem tudta felülmúlni Caissie-t. Másban még nem láttam, de a fellépések terén kb. képben vagyok, mert tényleg imádom, ahogy énekel. Ezen a Broadway Hercegnő Party-n az Anasztáziából dalolt el egy szólót, és kétség sem férhet hozzá, hogy gyönyörűen. Azonban én, mint az Anasztázia musical legnagyobb magyar rajongója, szigorú vagyok mindenkivel szemben, aki Christy Altomare-en kívül bármelyik dalt előadja valahol. Christy az örök és igazi Anasztázia számomra, és ki merem jelenteni, felülmúlhatatlan. Szóval Alison hiába adta elő hibátlanul és csodásan ezt a meseszép dalt, hiába ájulok be a sarokba a vibrátójától, akkor sem írhatom azt, hogy bárcsak eljátszhatná ezt a szerepet. Hallgatni eszméletlen, de a színpadon nem tudnám elképzelni ebben a szerepben.

Kara Lindsay - Home

Na, Kara az egyik legnagyobb kedvencem a Newsies óta, ezt már le is írtam az előző Broadway Princess Party bejegyzésemben. Ő is Wicked-leányzó, bár nem Elphie-t vitte színpadra, hanem Glindát, nekem pedig ő határozottan az egyik, ha nem az abszolút favoritom a szerepben. Arra is kitértem már a korábbi posztomban, hogy ha a Szépség és a Szörnyeteg visszatérne a Broadway-re (adná az ég), akkor ő lenne a tökéletes Belle. Nos, ehhez továbbra is tartom magam, és itt az újabb bizonyíték, mennyire lenyűgöző lenne a női főszerepben. Az elején azzal nyit, hogy ez a kedvenc dala, aztán amikor megköszöni Hamupipőkének, vagyis Laurának, hogy segített a mikrofonnal, rám jön egy kb. fél perces röhögés, és miután visszatérek lélekben, hogy tudjam figyelni Karát, tudatosul bennem ismételten, hogy miért tartom őt (is) egy csodának. Ez a nő úgy éli bele magát teljesen a dalba, hogy egy mikrofon mögött áll, ezzel elérve, hogy én a gép előtt ülve zokogjak. Erre nem sokan képesek egyébként. Valódi őstehetség. Ha nagyon odafigyel az ember, a videó végén a megérdemelt üdvrivalgást követően láthatjuk egy röpke másodperc erejéig a zongora mellett ülő Laura Osnes-t, hogy ő is bizony elérzékenyült. Igen, követelem, hogy Kara legyen Belle, amint észbe kapnak odaát, és úgy döntenek, felélesztik a Szépség és a Szörnyeteget. Még Karának is ez a vágya. Egyrészt ez már jó ideje egyértelmű, plusz ő is említette valahol, illetve ha ez nem lenne elég, az éneklés elkezdése előtt poénosan meg is jegyezte "Belle", hogy ezt a dalt kifejezetten a Broadway-debütálására írták. :D <3

Laurie Veldheer - For The First Time In Forever

Laurie-t a Newsies-ból ismerem, bár bevallom, Katherine szerepében én kb. csak Karát imádom, szóval Laurie mondhatni labdába sem rúghatott. A Mamma Mia-ban eljátszhatta Sophie-t, de arról meg nem találtam felvételt, hogy véleményt alkossak. Szóval igen, kiírom, egyedül a fellépős videók miatt tudok róla igazán dicsérően nyilatkozni. De azokat látva aztán nagyon. Például nekem ez amolyan legek legje tőle. Elképesztően cukin hozta Anna karakterét a Jégvarázsból. Mondanám is, hogy kicsit sajnálom, amiért nem ő kapta a szerepet a Broadway-n, de az igazat megvallva rohadtul imádom Patti Murin-t - aki játssza a szerepet a színpadon -, viszont ha valaha új beálló érkezne az előadásba, remélem, Laurie lesz az. Ahogy ebben a videóban énekelt, néha eszembe juttatta Kristen Bell-t, aki a mesében kölcsönözte a hangját a karakternek. A dalolás végén Laura odamegy hozzá, nekiállnak csevegni kicsit, miközben "Anna hercegnő" végre beleharaphat a csokiba. Miután "Hamupipőke" megköszöni, hogy eljött a party-ra, szóba kerül, hogy a közelben van-e a testvére, vagyis Elsa. Imádom az erre adott választ:

Ó, igen. Itt van valahol, de egy kicsit ideges, mert nem találja a kesztyűit és fél, hogy megfagyasztja a mikrofont.

Talán majd később felbukkan, legalábbis Hamupipőke ezt reméli. Bizony, idővel ő is jön. :D <3

Arielle Jacobs - Just Around The Riverbend

Nem ez az első, hogy a Jacobs testvérek egyikéről írok. Eddig főleg Adamről posztoltam (majd itt is lesz ám később), előbb viszont jöjjön a húga, aki 2010-ben debütált a Broadway-n, azóta viszont nem tért vissza...egészen mostanáig! Még 2016-ban az ausztrál Aladdinban játszotta el Jázmint, idén azonban újra ő formálja meg a karaktert, ezúttal viszont a Broadway-n! Rohadtul boldog vagyok emiatt, hiszen bár Courtney Reed nekem az örök Jázmin, ez a szerep nagyon megtalálta Arielle-t is, és ő is csodásan bújik a karakter bőrébe. Ám ezen az estén nem Jázmin-dalt tárt a nagyérdemű elé, hanem a Pocahontas meséből adott elő egy szólót. Remélem, egy nap eljátszhatja a Broadway-n is a szerepet, mert nagyon illik hozzá, ezt már nem egyszer bizonyította, hiszen máskor is dalolt a Pocahontasból. Bízom benne, hogy előbb-utóbb színpadra viszik, és ha van rá mód, Arielle-lel a főszerepben. Szavak sincsenek rá - létezőek biztosan nem -, amikkel körülírhatnám, mennyire frenetikusan adta elő ezt a dalt!

Steffanie Leigh & Matt Shingledecker - Once Upon A Dream Medley

Ez a videó extra különleges. Steffanie-t a Gigi musical óta imádom, erről már írtam is nektek korábban, Matt-et pedig bár több darabban is láttam, köztük a Wickedben - rohadt jó Fiyero volt -, de a Rent-ben győzött meg igazán, és azóta imádom. Ám nem ez az oka annak, hogy ennyire kész vagyok ettől a felvételtől. Hanem az, hogy ők ketten a való életben házasok. Ugye, hogy máris másképp nézi az ember? Steffanie ezen az estén Csipkerózsika bőrébe bújt, és egy nagyon speciális egyveleget vitt színpadra a férje segítségével. A videó elején Hamupipőke azon gondolkodik Benjaminnal, hogy mitől ilyen szép Csipkerózsika bőre. A válasz leegyszerűsítve: a rohadt sok alvás. :D Hihetetlen, milyen jól belepasszol Lana Del Rey száma a Csipkerózsika mese híres dalába. Mondjuk a hirtelen hangnemváltás picit megviselte Stef hangszálait, de hamar belejött és nagyon édesen lereagálta. Aztán elment "aludni", amikor Ben jelezte felé, hogy egyébként most azt kellene csinálnia. És megszúrja a saját ujját, hát végem van ettől. :D Na, ekkor jön az ő hercege, és innentől kezdve visítva röhögök. Szerintem nem kell kifejtenem, miért. Amire viszont Matt egyértelműen nem számított, az a csók. Látszik is utána az arcán. Irtó aranyos momentum amúgy. És a medley-t le is zárják szépen együtt, mégpedig George Michael egyik híres dalával. Stílusosan amúgy, hiszen a címe is azt sugallja, hogy "ébressz fel, mielőtt lelépek". :D Csúcs!

Adrienne Warren - Almost There

Róla még csak egy bejegyzésben írtam, mégpedig a Broadway Loves Celine Dion-ban, ahova kapásból két videót is kitettem, mivel kétszer is énekelt az este folyamán. Agyondicsértem őt, megérdemelten! Ez most sem lesz másképp amúgy. Konkrétan előadásban még nem láttam őt, de remélem, idővel rábukkanok mondjuk a Bring It On musicalre, amiben szerepelt. Plusz büszke vagyok rá, hiszen most Londonban áll színpadra a Tina: The Musical előadásban, ami Tina Turnerről szól, és bizony, ő formálja meg a legendás énekesnőt! Tegnap kezdődtek el az előadások, írtam is neki Twitter-en, ő pedig legnagyobb örömömre válaszolt, ezzel még jobbá téve a tegnapi napomat! :D Na, de kicsit térjünk rá erre a videóra. Istenem, annyira imádom Benjamin-t az elején. Ennek az embernek köszönhetjük ugyebár a legtöbb ilyen rendezvényt, és a netre felkerülő remek minőségű felvételeket. Plusz olyan szimpatikus, de tényleg! A tehetségéről nem is beszélve! Na, szépen felkonferálja nekünk a "konyhalányt", azaz A hercegnő és a béka mese álmodozó Tianáját. Hát egyszerűen lemegyek hídba tőle! Soha senkitől nem hallottam ennyire jól előadva ezt a dalt, legalábbis az eredeti előadón kívül. Első körben persze ezerrel azon vagyok mindig, hogy ne visítsak a röhögéstől, amikor Ben épp Tiana anyukáját alakítja a dal közben, de amint ezen túl tudok lendülni, mindig jön a sokkhatás, csakis jó értelemben. Imádom, ahogy beleviszi a vége felé a félig-meddig poént:

Olyan izgatott voltam, amikor végre úgy döntöttek, hogy legyen egy afroamerikai hercegnő. De aztán a film felét a padló söprésével töltöttem, a másik felét meg békaként.

És te jó ég, azok a hajlítások, amiket belevisz, eszméletlenül jók! Ha valaha ez a mese menne a Broadway-re, mint mondjuk most a Jégvarázs, akkor remélem, Adrienne kapja Tiana szerepét, mert ezzel engem kilóra megvett! Egy picivel talán még az eredetit is túlszárnyalja.

Alexandra Zorn - Soon

Az előző BPP posztomban már írtam róla, akkor Hófehérkét személyesítette meg a fellépésen, most pedig Thumbelinaként, vagyis Hüvelyk Pannaként lépett színpadra. El is énekelt egy dalt a meséből. Továbbra sem tudok róla túl sokat, csak annyi bizonyos számomra a látott videók alapján, hogy mekkora tehetség. Az elején imádom azt a kis párbeszédet a lányok közt:

Adrienne: Csajszi, de megnőttél!
Alexandra: Nos...a tündér keresztapám csak a mai estére naggyá tett. Így elérhetem a mikrofont, hogy énekeljek nektek.

Ez a kis dal egyébként gyönyörű, Alexandra pedig nem okozott csalódást az előadásmódjával. Sőt imádom, hogy a végén még a mesében lévő kis reprízt is belefűzte, amit Panna anyukája énekel.

Laura Osnes & Adam Jacobs - Let Me Be Your Wings

Ez a videó már nem feltétlenül ismeretlen számotokra, ugyanis amikor megírtam a legelső Broadway témájú posztomat, akkor Laurával és a szerintem legjobb partnereivel foglalkoztam, és bizony ezt is kiemeltem külön. Ott leírtam, hogy nekem Laura az etalon a művésznők körében, Adam pedig az Aladdinnal vált favoritommá, ők ketten együtt pedig bombasztikus duót alkotnak. Ehhez továbbra is tartom magam. A Hüvelyk Pannából énekeltek egyébként. Muszáj fordítanom a párbeszédet az elejéről, aztán úgyis folytatom az ömlengést.

Laura: Bárcsak tudnék repülni. Bárcsak lennének szárnyaim. Én csak...utaznék egy baráttal egy mágikus szőnyegen vagy ilyesmi.
Benjamin: Kívánságod számomra parancs.
Adam: Hercegnő!
Laura: Hogyan? Ali herceg? Ó, hát itt van!
Adam: Te hívtál.

Ezután indul is a dal, Adam mesés hangszíne elvarázsol - Laurának sem kell szerintem nagyon megjátszania, hogy be van zsongva :P -, és már közli is, hogy "hadd legyek én a szárnyad". Olyan andalító a hangja (amúgy is, de pláne ebben a dalban), hogy eskü, ha épp álmos lennék, simán el tudnék aludni, miközben hallgatom. Apróbb poénok megvannak, és amikor jön az Aladdin utalás, konkrétan nem tudom eldönteni, hogy sírjak-e örömömben vagy nevessek Laura reakcióján, amikor Adam felteszi az ominózus kérdést. Természetesen Jázmin szövegével felel a kérdésre. És nem tudom, látjátok-e, de Adam is nehezen tartja vissza a nevetést.

Adam: Bízol bennem?
Laura: Nem tudom, miért, de igen!

És abban a percben, hogy együtt kezdenek el énekelni, én kb. elveszek ebből a világból, mert a csoda olyan szinten mellbevágó számomra, amit képtelen vagyok normálisan feldolgozni. Rohadtul passzol a hangjuk, rohadt tökéletesek együtt, a kémia az egekben, és könyörgöm, amint lehet, játsszanak végre szerelmespárt a színpadon! Egy álom válna valóra!

Courtney Reed - Call Me A Princess

Istenem, az örök Jázmin! Ha már itt nem is énekelt Adammel duettet, de legalább ő is fellépett! Nem mintha panaszkodnék, hiszen számos közös fellépésük volt már, na meg ugye az előadásokat is együtt játszották - sőt játsszák, bár most nem a Broadway-n, mivel turnén vannak az Aladdin musicallel -, ergo kb. össze vannak nőve, plusz ahogy írtam is, örülök, hogy Laurával duettezett "Ali herceg". Viszont most Courtney a lényeg. Jázmin egyik dalát adta elő, méghozzá pazarul, bár azt tudni kell, hogy a Call Me A Princess végül nem került bele a Broadway-előadásba, hanem még a premier előtt kivágták. Az elején még poénkodik is ezzel, hiszen megkérdezi, ismeri-e valaki, aztán ő maga jelenti ki, hogy "nem". Aztán elmondja, hogy a dalt a szobájában énekelte korábban a kísérőivel Seattle-ben és Torontóban, aztán jöttek a Broadwayre, most meg hirtelen másik dalt énekel. Kérők sora jött hozzá, mielőtt férjhez ment, ő pedig úgy döntött, kitalál egy tervet, hogy hárítsa őket. Hát meg is értem, hogy ezzel el tudta ijeszteni őket. :D Egyébként Courtney fantasztikusan tálalta a vokalistákkal együtt ezen az estén. Bevallom, alapvetően nem rajongok ezért a dalért, sokkal jobban szeretem a These Palace Walls-t, ami végül ehelyett került bele a musicalbe. Viszont Courtney-tól élvezet hallgatni, mert fantasztikusan adja elő, ahogy ez a videóból ki is derül. Imádom, ahogy a hangjával képes játszani ez a nő!

Ruthie Ann Miles - Reflection

Nem könnyű bármit is írnom ide, és nem azért, mert Ruthie ne lenne egy csodálatos művésznő. A Tony-díjat sem ok nélkül kapta meg 2015-ben. Lenyűgöző hangja van, az alakításai önmagukért beszélnek, noha színdarabban még nem láttam, de minden fellépésén átlényegül a színpadon. Ami miatt nehéz bepötyögnöm szavakat, annak egy március elején történt tragikus baleset az oka. Ugyanis Ruthie és egy barátnője a gyermekeikkel épp áthaladtak a zebrán Brooklynban, amikor egy autó elgázolta őket. Mindkét nő súlyosan megsérült, Ruthie ráadásul kisbabát vár, bár a jelek szerint megmarad a pici...azonban a művésznő 4 éves kislánya és a barátnője 1 éves kisfia életét vesztette. Amikor erről értesültem, nem sikerült magamhoz térnem. Még így, pár héttel később sem igazán találom a megfelelő szavakat, amiket írhatnék. Megpróbálok most kicsit ezen továbblépni, és csak a felvételre fókuszálni, de hát egyáltalán nem egyszerű. A Mulan című mese gyerekkorom óta az egyik kedvencem, és csak kevesen tudják úgy elénekelni ezt a szólót, hogy az nálam beüssön. Szóval...említettem már, mennyire imádom ezt a nőt? Olyan könnyedén énekel ki minden hangot, mintha levegőt venne. Elképesztő technikája van és bizony lelket simogató minden egyes hangszálrezegtetése. Megérdemelt a tapsvihar. Amúgy azért is volt ennyire durván lelkes a közönség nála, mert júniusban kapott Tony-díjat, tehát még friss volt a dolog mindenki számára. Nem is volt kérdés, hogy ilyen szinten megtapsolják! Meg is érdemelte mondjuk. Mostanra pedig mielőbbi fizikai felépülést kívánok neki. A lelkihez rohadt sok idő fog kelleni, de imádkozom érte, a barátnőjéért, a családjaikért! <3

Taylor Louderman - When Will My Life Begin

Már néhányszor belefogalmaztam Taylor-t a posztjaimba, hiszen többször is sikerült olyan fellépéseket kiválasztanom megírásra, ahol ő is színpadra állt. Teljes előadásban még mindig nem sikerült megnéznem, és hiába keresem a Bring It On-t, sehogy sem tudok rálelni. Pedig ugye az nemcsak Tay miatt érdekelne. Részletek vannak fent belőle, és rohadtul tetszik. Remélem, egyszer rábukkanok valahol. Most a Mean Girls, vagyis a Bajos csajok című film alapján készült musicalben lesz látható a Broadway-n, aminek áprilisban jön a premierje! Taylor lesz Regina, és már most látom, hogy tökéletes lesz a szerepben. Alig várom, hogy kerüljenek fel felvételek. Na, de rátérve a videóra. A 2016-os Broadway Princess Party blokkban is ott volt Tay, akkor is az Aranyhajból énekelt, bár ott duettel örvendeztette meg a közönséget, mégpedig Derek Klena oldalán. Bizony, itt is ő volt Rapunzel, és egy szép kis szólót dalolt el ezen az estén. Tartom magam ahhoz, amit már a csodaduettnél is leírtam: ha ezt valaha színpadra viszik, ajánlom, hogy Taylor kapja a szerepet Derek oldalán! Szuper lenne, igazi bombasiker! Na jó, mondjuk ha valaki megnézi ezt a cukisággal telepakolt videót, tuti nem tudja elképzelni Taylor-t a Bajos csajok méhkirálynőjeként, de hát erről szól a színjátszás, nem igaz? :) Annyira édesen tálalja ezt az alapvetően tündéri kis nótát, hogy képtelenség nem mosolyogva végignézni. Imádom!

Caissie Levy - Let It Go/Let It Be

Már most kiült a vigyor a képemre, hogy elkezdtem a betűket lenyomni a billentyűzeten, ugyanis zseniális az időzítésem a bejegyzés terén. Caissie ugyebár ezen az estén Elsa bőrébe bújt. Ismételjük csak át, hogy mikoriak ezek a felvételek? 2015 augusztusában rögzítették őket. Nos, majdnem 3 év telt el, és örömmel jelentem be, hogy a mai napon debütál a Broadway-n a Jégvarázs musical, és vajon ki játssza Elsát? Bizony, jól gondoljátok. Toi-toi neki és az egész színészgárdának, a produkció minden résztvevőjének! Azért ez valóban nem semmi. De nagyon boldog vagyok emiatt, hiszen bár még csak egyszer írtam külön Caissie-ről, mégpedig a Tony-díjátadós fellépések posztomban, bár nem másztam bele igazán a véleménykifejtésbe. Most tehát máris közlöm, hogy a művésznők közt ő az egyik legnagyobb kedvencem! Sőt nálam garantáltan benne van a legjobb ötben! Bármit énekel, bármit játszik, engem a padlóra küld vele. Ez itt sem volt másképp! Természetesen Elsa nagy szólódalát nyomta el, de nem akárhogy. Összemosta ugyanis egy híres Beatles-dallal. Imádom, ahogy az elején leáll az énekléssel és benyögi, hogy mennyire ideges, stresszes, és...na jó, innentől muszáj idéznem:

Oké, szóval...akárhova megyek, mindenki ezt a dalt akarja hallani tőlem. És én ezt megértem. Értem én, ez egy nagyon jó dal. De az, amit az emberek nem értenek meg, hogy ezt nagyon nehéz elénekelni, ha nem építek közben jégkastélyt.

Ben mondja neki, hogy tudja, milyen bonyolult ez, de a nézők nagyon szeretnék hallani tőle ezt a számot. Meg is kérdezi, mivel tudna segíteni, hogy ezen túl tudjon lendülni? Elsa mondja, hogy nem ez az első alkalom, hogy ez történt vele, és hogy van valami, amit ilyenkor tenni szokott, hogy segítsen átvészelni az ilyen helyzeteket. Éééés...ekkor kezdi el énekelni a Let It Be-t. És már az elején kicsit átkölti a szöveget. A "Mother Mary" helyett ugyanis "Mother Menzel"-t énekel, Idina Menzel-re utalva, aki ugyebár a mesében adta a hangját Elsának. Jaj, ezekért az apró szövegátköltésekért amúgy teljesen odáig vagyok. És ahogy vált a két dal közt...néha még a hideg is kiráz, pláne a csodás hangjától. A vége felé kész vagyok, amikor nyugtatja saját magát, hogy ez eddig nagyon jól megy neki. :D Egyébként muszáj kiemelnem, hogy ő az egyik kedvenc Elphabám, ugyanis igen, ő is játszotta a szerepet a Wickedben, ezenfelül a Ghost-ban varázsolt el teljesen, a világ legjobb Molly-jának tartom, és ezt most úgy írom, hogy láttam a Budapesti Operettszínházban az előadást, nem is egyszer, ahol Vágó Bernadett formálta meg a karaktert, méghozzá tökéletesen, és Detti nekem magyar művészek közt az egyik etalon. De mégis ki tudom jelenteni, hogy Caissie nálam mindent visz a Ghost-ot tekintve. Ez a felvétel pedig az abszolút kedvencem erről az estéről, szerintem ha megnézitek, mondanom sem kell, miért. <3

Ciara Renée - God Help The Outcasts

A Notre Dame-i toronyőr musical is az egyik legnagyobb favoritom. Rohadt mérges is vagyok, amiért a Broadway végül nem tartott rá igényt. Na mindegy, legalább két teljes felvétel is megmaradt nekünk az előadásról. Ciara Renée-ről eddig külön még nem írtam a blogon, csak a nevét emlegettem más posztjaimban, amikor arról volt szó, ki számomra a tökéletes Esmeralda. Nos, végre bemutathatom nektek ezt a személyt! Egy zseni ez a nő, de komolyan! Akik esetleg nézik a Legends of Tomorrow (A holnap legendái) című sorozatot, már ismerős számukra a művésznő, mivel ő játszotta Kendrát, vagyis a Sólyomlányt. Most ideje egy új oldalát is megismernetek. Számomra ő valóban a legnagyobb tehetségek közé sorolható, erre ez a videó is tökéletesen rávilágít. Lényegében nem volt ismeretlen Ciarának ez a dal, hiszen az előadásban kb. estéről estére elénekelte 2014 októbere és 2015 áprilisa között, míg játszották a musicalt. Igen, sajnos ekkor már hónapok óta nem állt színpadra Esmeraldaként, de legalább kicsit visszaléphetett ebbe a fantasztikus szerepbe egy gyönyörű dal erejéig. Mindig az államat kell felkaparnom, bármikor hallgatom ezt tőle. Ilyen hatást más még nem volt képes elérni nálam ezzel a dallal. Esmeralda imája Istenhez nálam alapvetően a darab egyik, ha nem a legcsodásabb pontja. Még a magyar előadáshoz nem volt szerencsém, előbb-utóbb biztos beülök rá, de annyira a szívem csücske az amerikai verzió, plusz a magyar Esmeraldák nem is a kedvenceim, hogy picit tartok tőle. Ciara egy életre feltette a pontot az "i"-re, letörölhetetlenül. <3

Laura Osnes - Cinderella Medley

Sosem fogom megunni, hogy hangoztassam, Laura a legnagyobb csoda a Broadway-univerzumban, legalábbis szerintem. Bár rengeteg lenyűgöző tehetség van ott, akiket úgyszintén imádok, ahogy azt az írásaimból érzékelhetitek is, de ha valaha bárki közölné velem, hogy csak egy művésznőt emelhetek ki a sok favorit közül, egy másodperc töredékére sem lenne szükségem ahhoz, hogy kimondjam Laura Osnes nevét. A Bonnie és Clyde megalapozta, hogy egy életre ő és Jeremy Jordan legyenek az etalonok a listámon. Jaj, hogy én mennyire imádom őt már az elején.

Nos hát, nagy megtiszteltetés volt, hogy Broadway-hercegnő lehettem, de igazából mindig Disney-hercegnő akartam lenni.

Benjamin számára pedig ez a kívánság parancs. :D Na jó, azt azért tudni kell, hogy Laura eljátszotta Hamupipőkét a Broadway-n, ezért nem is volt kérdés, hogy a medley-ben benne lesz a mese egyik dala, illetve a musicalből is lesz benne legalább egy dal. Végül három is belekerült az előadásból, amit Laura sokáig játszott. De arra aztán szerintem senki sem számított, hogy az Into The Woods-ból kezd el dalolni, miután teljesen beparázik, hogy "mennyi az idő?", de végül szegényke ott ragad a lépcsőn, ahogy az a filmben is volt. Imádtam viszont, hogy nem ezzel fejezte be a produkciót, hanem a musicalben hallható egyik szólódalával. Nem lehet betelni Laurával, de tényleg! <3

Company - When You Wish Upon A Star

Az pedig ugyebár megszokott, hogy minden Broadway Princess Party a Pinokkió mese betétdalával zárul, amit minden aznapi fellépő közösen dalol. Imádom azt az összhangot, aminek ezeket hallgatva lehetek mindig a fültanúja. Amúgy tényleg jó rájuk nézni, a fellépők arca mindig sugárzik az örömtől a fináléban. Lehet, mert vége a fellépésnek? Na jó, poénkodás lezárva. Amit még muszáj kiemelnem, hogy mennyire imádom, hogy a Jacobs-tesók egymás mellett állnak. Igen, én az ilyen apróságoknak is úgy tudok örülni. Valljuk be, a kvázi jelentéktelen vagy annak tűnő dolgoknak, mint amilyen ez is. :D De hát belőlem ezt váltja ki a Broadway világa. Minden nap hálás vagyok ezekért a tehetségekért, és hogy még ha messziről is, de bearanyozzák az életem!

Még nincs hozzászólás.
 

Duguláselhárítás Debrecen    *****    Frissült a Szerkesztõ ajánlata! Szeretnéd, hogy a Te portálod is kikerüljön? Küldd be: szerkesztoseg@gportal.hu    *****    Olvass kritikákat filmes és sorozatos párosokról! Itt biztosan megtalálod a saját vagy leendõ kedvenceidet is!    *****    Az asztrológiai elõrejelzések olyan tendenciákat mutatnak,melyek,nehéz döntéseknél nélkülözhetetlenek. Rendeld meg most!    *****    Az Éjszaka Misztériuma várja régi és új látogatóit újult erõvel, és heti több bejegyzéssel! | Nox Arcana    *****    Simonyi ingatlan Debrecen, Balaton 2019 Sok-sok új eladó ingatlannal bõvült kínálatunk válassza ki az önnek megfelelõt.    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp, 3 éves ajándék elõrejelzéssel, ingyenes konzultációval, csak nálam. Kattints ide!!    *****    Ha te is szereted a Zöld Íjász elbûvölõ szerelmespárját az Olicityt akkor itt a helyed! Mindent róluk és a sorozatról!    *****    A születési horoszkóp az ÚJ ÉV legszebb meglepetése! Ajándékba küldök 3 év elõrejelzést, jó tudni milyen lesz a jövõ!!!!    *****    Zenei blog. Kritikák, listák, ajánlók és még több! -> Popusz    *****    családi pótlék utalása 2019 - dátumok, kifizetések, idõpontok az utalásról itt:    *****    MOVIE-NIGHT -> ÚJ FILMES OLDAL NYÍLT <- MOVIE-NIGHT    *****    Szerepjáték &#8211; Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    A Roxfort Boszorkány- és Varázslóképzõ Szakiskola megnyitja kapuit!    *****    "Ó, én bizony korántsem merném állítani, hogy ismerem a Roxfort összes titkát." /Dumbledore/    *****    THE EVIL WITHIN| Harry Potter szerepjáték    *****    BOOKISLAND - könyvajánlók, ahol a könyvek életre kelnek - BOOKISLAND    *****    SoulSisters/ Nézz be az oldalunkra, ha érdekes cikkre, vagy épp kritikára vágysz. Hangolódj velünk az ünnepekre!    *****    Szereted az ünnepi idõszakot? Már hetekkel elõtte készülsz? Vagy legszívesebben elkerülnéd? Mondd el!