Navigáció

Üdvözlök minden kedves ide látogatót. A save-my-soul.gp oldalt azért hoztam létre, hogy személyes jellegű bejegyzéseket, de főleg kritikákat tegyek közzé nagyon sok témában, bár tény, hogy leginkább színházi és/vagy zenei téren, hiszen számomra ez jelenti az oxigént. És nem túlzok. A "zene nélkül mit érek én" írja körül legjobban az érzéseimet ezzel kapcsolatban. Broadway-függő vagyok, sőt meg merem kockáztatni, hogy szakértő vagyok a téren, ezért rengeteget írok is arról a közegről, a művészekről, előadásokról, fellépésekről. A magyar színművészeket is nagyra becsülöm, a Budapesti Operettszínházba járok legtöbbször, az ottaniakat ismerem leginkább, de persze más színházakról is olvashattok a blogomon. Olykor esély lesz fanfictionre is, mivel imádok írni. Amúgy Viki vagyok, 22 éves, pesti lakos. Várok az oldalon mindenkit szeretettel, aki kíváncsi az irományaimra.

 
 
Havi kedvenc

JÚLIUS

Az új szerelem nálam határozottan a Mean Girls, vagyis a Bajos csajok alapján készült musical, ami idén tavasszal vette kezdetét a Broadway-n, méghozzá pazar dalokkal és lehengerlő alakításokkal, hangokkal megspékelve. Szerencsére CD-t is kiadtak a dalokkal, nekem pedig azonnal a World Burn lett a kedvencem, hiába csodás a többi szám is. Ez konkrétan a Regina George-ot megformáló Taylor Louderman egyik szólódala, amitől kb. padlót fogok. Az előadásról hála az égnek, került fel teljes felvétel, szóval erre a hónapra erről választottam ki a részletet. Mert fantasztikus!

 
Megírásra várnak

¤ Színházi rovat: A legnagyobb kedvenceim
¤ Szívek szállodája 1-7. évadok összegző kritikája
¤ TOP 10: Örök kedvenc klasszikus Disney meséim
¤ Őt mégis miért utálják: Chad Michael Murray
¤ Rómeó és Júlia francia musical 2001 és 2010
¤ TOP 10: Mexikói telenovellák színészei/színésznői

 
Cikksorozatok

¤ Élő videók
¤ Hallmark filmek
¤ Broadway
¤ Őt mégis miért utálják
¤ Telenovella dalok élőben
¤ Sorozatok, amik véget értek
¤ Színházi rovat
¤ Akik nem lettek endgame
¤ Hét videó a hétre
¤

 
Toplisták

¤ TOP 5: Kedvenc koncertek
¤ Glee toplisták
¤ The Vampire Diaries toplisták
¤ Musicalepizód
¤ TOP 5: Eurovíziós Dalfesztivál 2017 döntő
¤ TOP 20: Esperanza Mia éneklős jelenetek
¤ TOP 20: The Voice US mentorok közös produkciói
¤

 
Chat

 
Cserék

A barátaim oldalait teszem ki, illetve blogos oldalakkal cserélek! Jelentkezzetek a chatbe! :)

Ninaa & Amy & Loreyna & Cassie & ElenaZed & Kat & Szandi & Eszter & Reina & Angelika & Mina & Szabe &

 
Ajánlók

Július...

sorozata: Supernatural
filmje: Mamma Mia 2
könyve: A sebész
dala: Suddenly Seymour
művésze: Bethany Joy Lenz
előadása: Rent (Hollywood Bowl)

 
Információ

Szerkesztő: Viki
Téma: Blog
Nyitás: 2016.06.14.
Design: Fruzsi {#06}
Egyéb kód: Efruse

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
A blogolásom

TOP 5: Kedvenc koncertek

2016.10.08. 22:32, Viki

Szeretek listát írni. Sűrűn szoktam, ha máshol nem, akkor fejben. Szeretek rangsorolni dolgokat, szeretem átgondolni, hogy "ha én szeretem ezt és ezt, akkor egy listán belül mégis hányadik helyre állíthatnám be az adott tárgyat, személyt, dalt, sorozatot, akármit a kedvenceim listán". Van, hogy könnyen megy, van, hogy rengeteget kell morfondíroznom rajta. Most úgy gondoltam, hogy elsőként egy TOP 5 koncertfelvétellel örvendeztetlek meg benneteket. Nem vagyok egy nagy koncertbámuló, de ha egyszer elindítok ilyen videókat, általában többet is megnézek egymás után. Bár nem volt egyszerű, de végül sikerült alaposan átgondolva a saját listámat összeállítanom. Mindegyik helyezetthez írok indoklást, illetve az adott koncert nyitányát beillesztem a lapra, hogy azért érzékeltessem a hangulatot, azt, hogy milyen eszeveszett zseniális volt az a bizonyos fellépés az adott személytől, együttestől.

És akkor itt említeném meg azt, ami amúgy nyilván mindegy egyes koncertre igaz, hogy jó közönség nélkül lehet akármilyen briliáns is az adott fellépő, oda teheti magát 100%-ban, akkor sem lesz az adott koncert teljes mértékben perfekt. Már csak azért sem, mert az igazi energiát a közönség, a rajongók szeretete árasztja felé. Egyszerűen kellenek és kész! Nem is kerülhetne ebbe a listába olyan koncert, amelyiken "aludt" a nép. Az az előadóból is jócskán kivesz, még ha az illető egyébként istenadta tehetség is. Akik itt vannak ezen a listán, ők mind fergeteges bulit csaptak a dalaikkal, a közönséggel, a puszta lényükkel és tehetségükkel. Vágjunk is bele, remélem, tetszeni fog az én félig objektív, félig viszont szubjektív nézőpontom. A véleményetekre kíváncsi vagyok! A Bővebben-re kattintva éritek el az első 3 helyezettet! Egyrészt így még "izgibb", meg mégsem egy regény nézelődik az egész főoldalon hosszadalmas görgetésre várva. :)

5. Backstreet Boys - This Is Us Tour 2010

Akkor most vagy ciki vagy nem, de elárulom, hogy nekem a BSB együttes évek óta az etalon fiúbanda! A dalaik közül szerintem egyet sem tudok mondani, amit ne szeretnék, maximum nem hallgatom mindig mindegyiket rongyosra. Hangulatfüggő. De ezek a srácok tudnak! És ez végképp átjön a koncertjeiken! Olyan hangulatot képesek pillanatok alatt életre kelteni, mindig lenyomják a saját kis koreográfiáikat - amiket amúgy imádok -, közben a hangi adottságuk is megmutatkozik, teszik ezt állandóan frenetikus keretek közt! A 2009-2011 közti This Is Us turnéjuk azonban különösen nagy favorit, amiből az egyik 2010-es japán állomásukon készült is DVD felvétel nagy örömömre. Nem tudom igazán megmagyarázni, miért ez számomra a legek legje a koncertjeik közül. Talán a dallista is sokat nyom a latba, ugyanis lényegében az itt előadott számaikat már tényleg betéve tudom. Vagy talán itt énekeltek legjobban? Esetleg az olykor változó koreográfiájuk ennél tetszett a leginkább? Fogalmam sincs. Az ütős kezdés mindenesetre felülmúlhatatlan szerintem! Na meg egy olyan klasszikussal kezdeni, mint az Everybody, mindenképp fenomenális húzás volt. Még ha cd-n olykor unja is az ember - biztos előfordult már velem is, bár tuti ritkán -, így koncerten, pláne ezen szerintem kihagyhatatlan és fantasztikus. A felvételen a második dal is rajta van - csak így találtam meg -, de érdemes megnézni, az is isteni. Látszik, hogy nem ült le az energia a nyitás után. Egyetlen egy negatívumot viszont mindenképp meg kell említenem: Kevin nélkül is csodásak, de azért hiányzott, hiszen volt egy kis "kimaradása", és abba a pár évbe ez a turné is beletartozott.

4. Shakira - Oral Fixation Tour 2007

Imádom ezt a nőt! A különleges hangszínével és elképesztő hastánci kvalitásával azonnal belopta magát a szívembe...ennek már isten tudja, hány éve. Ráadásul irgalmatlanul erős tüdővel rendelkezik, hiszen folyamatos tánc és ugrálás mellett nyomja végig a 1,5-2 órás koncertjeit. Több koncertje közt is vacilláltam, hiszen én 2011-ben ott voltam a budapesti fellépésén, és bár természetesen nem a pestiről, de a turné párizsi állomásáról adtak ki DVD-t. Emellett van még egy 2000-es évek eleji, amiért odáig vagyok. De végül az Oral Fixation turné lett a befutó. Ez a koncert már a legelső másodpercben beszippantott, szerintem ez az, amit amúgy a legtöbbször láttam Shakirától. Úgy gondolom, az Estoy Aqui tökéletes választás volt megnyitni a fergeteges koncertet. Ha engem kérdeztek, tipikusan fellépést indító dal. Se nem egy érvágósan lassú, buligyilkos nóta - azok is kellenek, de azért nem kezdésnek, ugyebár -, de nem is egy őrületesen bulis szám, amit meg aztán nehéz felülmúlni a későbbiekben. Nem, ez pont megfelelő. Mennyei, de mégis lehet fokozni. Arra épp elég, hogy koncerthangulatba keveredjen még az is, akinek esetleg előtte valamilyen oknál fogva nem sikerült, és segít, hogy belerázódjon az ember a ténybe, hogy épp egy arénában tartózkodik Shakirával. :D Jó, ez volt a poén rész - vagy annyira mégsem -. A lényeg az, hogy Shakira jött, látott, aztán szépen megalapozta az egész koncert színvonalát. Bravó!

3. RBD - Live In Rio 2006

Abban a szerencsés véletlenben időzítésben van részem, hogy ezt a bejegyzést pont ma, egy évfordulón pötyögöm be. Az elképesztő mexikói együttes baromi régóta a legnagyobb kedvenceim közé sorolandók, és bár minden koncertjüket imádom, ezerszer láttam is őket, de mégis gond nélkül tudok választani. És itt térek vissza az évfordulóhoz: az én örök favorit RBD koncertem éppen ma volt 10 éve!!! Hihetetlen, de igaz! A banda riói koncertje szerintem a legszuperebb az összes szuper közül. Ezt nem tudom máshogy megfogalmazni. Még a Tour del Adiós is esélyes volt ide kerülni, hiszen búcsúkoncert lévén érzelmileg is duplán erős volt, nemcsak fellépésügyileg. De aztán alaposan átgondolva leragadtam ennél. Annyira energikus volt a csapat a koncert teljes ideje alatt, és tényleg apait-anyait beleadva nyomták. Erősen kapták a pozitív visszajelzéseket eleve, na meg a jó energiákat...a Rebelde pedig remek választás volt a kezdéshez. Elárulom, a szintet később sem adták lejjebb. Ez a hat tehetséges frenetikus ember ezt a 2 órás koncertet a maximális teljesítményen is továbblépve nyomták végig. Az pedig nem semmi! A dallista is hihetetlen jól lett összeállítva, a koreogárfiáikat mindig is imádtam, itt pedig tényleg teljes erőbedobással táncoltak. A hangjukra meg egyenesen nem találok szavakat. Jó, természetesen eleve hihetetlenül jók, de mondom, a Live In Rio mintha valami tökéletességet túlteljesítő koncert lenne. Konkrétan mindent visz! Ha nem ismeritek az együttest - amire sok esélyt látok -, akkor a nyitány után érdemes belepillantanotok további dalokba. Még ha nem is nézitek végig az egészet, azért belenézni erősen ajánlott. Szerintem ez a koncert szerelem első látásra.

2. Teen Angels - El Adiós 2012

Talán a lentre betett videó alapján, ami a nyitányt és a második dalt tartalmazza, sokan nem tudjátok elképzelni így hirtelen, miért ez áll a második helyen. Már csak azért sem, mert az előző három koncert mind-mind rendkívüli módon mozgalmas és pörgős és felpezsdítő hatást keltett. Ez talán kicsit úgy tűnhet utánuk, mintha úgymond "unalmasabb" lenne. Higgyétek el, ez nincs így. A nyitányban nincs semmi extra igazából azon kívül, hogy fent állnak egy magas emelvényen. Plusz ez a búcsúkoncert színházban volt, nem pedig valami nagy arénában vagy szabadtéri színpadon. Kb. 3000 férőhelyes, nem volt ott több 10 ezer ember. És mégis...a rajongók üvöltöttek az elejétől kezdve, arról ne is beszéljünk, hogy milyen hangosan énekelték a szövegeket. Az együttes feloszlása előtti fellépésről beszélünk, ergo minden érzelem és tényező duplájára erősödött, fokozódott ezen a koncerten. Az argentin bandának is számos csodakoncertje volt aktív éveik alatt, de ez tényleg a legkedvesebb számomra! Még a 2009-es izraelit imádom annyira, hogy gondolkodtam a listára kerülésén, de végül egy tagcsere - a lenti videóban látható szőke lány a legnagyobb kedvenceim közt van, de ő csak 2011 eleje óta volt tag, vagyis a 2009-es koncerten még egy másik hölgyemény töltötte be a banda ötödik helyét, ergo a favoritom mellé tettem le a voksomat -, na meg a már említett búcsúkoncert billentette errefelé a mérleget. Ez a koncert tényleg varázslatos. Nincs jobb szó rá. Illetve még egy dolog: az El Adiós dallistája észbontó. Nyilván ez szubjektív dolog, de ez is rásegített arra, hogy ezt válasszam. Imádom az izraelit, de itt minden egyes előadott daluk után kedvem lenne tapsolni, mikor nézem. Ilyen érzést vált ki a tökéletesség... :D Nézzétek meg, és mivel az RBD-hez hasonlóan ők sem nevezhetőek ismertnek nálunk, itt is ajánlom további felvételek megtekintését. Tehetségesek és fergetegesek!

1. Bon Jovi - Live From London 1995

Igen, jól látjátok az évet, a múlt évszázadról beszélünk. Vegyes zenei ízlésem van, ezt már szerintem leszűrtétek. A rock pedig a műfajok közt megkockáztatom, hogy első helyen áll. De nem ezért került az amerikai rockbanda 21 évvel ezelőtti koncertje - a születésem éve, jesszus!!! - a toplista élére. A Bon Jovi véleményem szerint az egyik legzseniálisabb zenekar forever, de van olyan koncertjük, ami egy kicsit azért hátrébb van, mint jó pár populárisabb hangzásvilágú előadó fellépése. De ez...hát ez konkrétan a "libabőr" definíciója a legelső pillanattól kezdve! Minden bizonnyal ebben a közönség is nagy szerepet tölt be, de akárhogy is, évek óta felülmúlhatatlan ez a koncert a saját kis listámon! A hangulata, az előadott számok, az energiaszint...említettem már, hogy elejétől a végéig hidegrázós? Én azt mondom, minden ember el akar jutni egyszer egy ilyen elképesztő közönséggel ellátott katartikus élményt nyújtó koncertre. Erről nem is tudok részletekbe menően írni...látni kell. Ennyi.

Még nincs hozzászólás.
 

too young and innocent | an aegyo queen | twice | neo culture technology    *****    LÉGY A MAGAD ASZTROLÓGUSA! Regisztrálj oldalamra és én segítelek elsajátítani az asztrológia tudományát!    *****    Tanuld nálam az asztrológiát teljesen ingyen, vagy kérj részletes asztrológiai elemzést „BECSÜLET KASSZÁS” alapon!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    Születési horoszkóp,3 év elõrejelzés,párkapcsolati elemzés ingyenes konzultáció,tájékoztatás az oldalon! kattints ide!!!    *****    Bûbájos Boszorkák - Charmed - Hírek - Extrák - Érdekességek - Charmed - Bûbájos boszorkák - Sok - sok infó - Charmed -    *****    Pénzkeresés az Interneten! Csak is kipróbáld, tesztelt módszerekkel, melyek tényleg fizetnek!    *****    Légy te is Farmasi tanácsadó! Kötetlen munka, befektetés nékül, minõségi termékek, jó kereseti lehetõség!    *****    Sztárok/Bulvár: Tudj meg friss pletykákat, híreket. Katt!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Xtina Hungary - Minden, ami Christina Aguilera!    *****    Légy Te is AVON tanácsadó *** Nyereményjátékok *** Kereseti lehetõség *** Vásárolj kedvezményesen AVON termékeket!    *****    Nyerj ajándékszettet! Töltsd ki a kérdõívet és nyerj! *** Nyerj ajándékszettet! Töltsd ki a kérdõívet és nyerj!    *****    Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár     *****    FRPG ● FANTASY SZEREPJÁTÉK ●「ΒΛSMΛIW」 ● FANTASY SZEREPJÁTÉK ● EGY SZIGET + 24 MÁGUS ● FANTASY SZEREPJÁT&Eacut    *****    Itt megtalálhatod a legfrissebb híreket, cikkeket, képeket a Golden Globe- és Oscar-díjas színésznõrõl! Katt!    *****    Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Légy Te is AVON tanácsadó *** AVON termékek *** Kereseti lehetõség *** Értékesítõ kollégákat keresek *** sminkek    *****    Esküvõi meghívók! Mindegyik kézzel készült, egyedi. Gyere, nézd meg az oldalamat.    *****    A legfrissebb Anime hírek , mindennap anime ajánló , mondocon képek , és hírek. Csatlakozz közösségünkhöz!