Navigáció

Üdvözlök minden kedves ide látogatót. A save-my-soul.gp oldalt azért hoztam létre, hogy személyes jellegű bejegyzéseket, de főleg kritikákat tegyek közzé nagyon sok témában, bár tény, hogy leginkább színházi és/vagy zenei téren, hiszen számomra ez jelenti az oxigént. És nem túlzok. A "zene nélkül mit érek én" írja körül legjobban az érzéseimet ezzel kapcsolatban. Broadway-függő vagyok, sőt meg merem kockáztatni, hogy szakértő vagyok a téren, ezért rengeteget írok is arról a közegről, a művészekről, előadásokról, fellépésekről. A magyar színművészeket is nagyra becsülöm, a Budapesti Operettszínházba járok legtöbbször, az ottaniakat ismerem leginkább, de persze más színházakról is olvashattok a blogomon. Olykor esély lesz fanfictionre is, mivel imádok írni. Amúgy Viki vagyok, 22 éves, pesti lakos. Várok az oldalon mindenkit szeretettel, aki kíváncsi az irományaimra.

 
 
Havi kedvenc

MÁJUS

Nem sűrűn teszek ki bejegyzést a Little Mix lánybandáról, talán csak egyszer írtam eddig róluk. Ezt nem is értem, hiszen imádom őket már évek óta...szóval hamarosan nekiállok posztolgatni róluk. Addig is úgy gondoltam, erre a hónapra kiválasztom az egyik abszolút kedvenc felvételemet a csajokról. A 2014-es turnéjukon rögzítette ezt egy rajongó. A Good Enough című dalukat sajnos nem adják elő túl gyakran - ez nagy szívfájdalom nekem, mert a szám az egyik favoritom tőlük -, sőt ami azt illeti, évek óta nem nyomták el színpadon. Miért? Mindegy, legalább ezt bármikor újranézhetem. Nagyon odatették amúgy, és úristen...mind a négyen sírnak, miközben éneklik!!! Eleve egy rohadt érzelmes dalról van szó, amin egyébként is könnyezem, amikor csak meghallom, ez viszont még rátesz néhány méretes lapáttal, és totál szét tudok esni, ha megnézem a videót. Kár, hogy profi minőségű felvétel nem került fel róla, de legalább a fanok rögzítették nekünk! <3 Csodák mind a négyen, nehogy kihagyjátok ezt a fantasztikus videót, ha még nem láttátok!

 
Megírásra várnak

¤ Színházi rovat: A legnagyobb kedvenceim
¤ Szívek szállodája 1-7. évadok összegző kritikája
¤ TOP 10: Örök kedvenc klasszikus Disney meséim
¤ Őt mégis miért utálják: Chad Michael Murray
¤ Rómeó és Júlia francia musical 2001 és 2010
¤ TOP 10: Mexikói telenovellák színészei/színésznői

 
Cikksorozatok

¤ Élő videók
¤ Hallmark filmek
¤ Broadway
¤ Őt mégis miért utálják
¤ Telenovella dalok élőben
¤ Sorozatok, amik véget értek
¤ Színházi rovat
¤ Akik nem lettek endgame
¤ Hét videó a hétre
¤

 
Toplisták

¤ TOP 5: Kedvenc koncertek
¤ Glee toplisták
¤ The Vampire Diaries toplisták
¤ Musicalepizód
¤ TOP 5: Eurovíziós Dalfesztivál 2017 döntő
¤ TOP 20: Esperanza Mia éneklős jelenetek
¤ TOP 20: The Voice US mentorok közös produkciói
¤

 
Chat

 
Cserék

A barátaim oldalait teszem ki, illetve blogos oldalakkal cserélek! Jelentkezzetek a chatbe! :)

Ninaa & Amy & Loreyna & Cassie & ElenaZed & Kat & Szandi & Eszter & Reina & Angelika & Mina & Szabe &

 
Ajánlók

Május...

sorozata: Suits - Briliáns elmék
filmje: Éjszakai játék
könyve: Nap nap után
dala: So Much Better
művésze: Derek Klena
előadása: Frozen

 
Információ

Szerkesztő: Viki
Téma: Blog
Nyitás: 2016.06.14.
Design: Fruzsi {#06}
Egyéb kód: Efruse

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
A blogolásom

Színházi rovat: Rudolf musical - Melyik duó a kedvencem?

2017.06.05. 17:38, Viki

(Szerkesztve - 2017.08.23.: Így utólag azt hiszem, ez is bekerül a színházi rovatba...elvégre az! :D)

A hétvégén közös programot csináltunk Elena és Reina barátnőimmel, és azt hiszem, elmondhatom, baromi jól szórakoztunk. Elena írt is róla blogbejegyzést, itt elolvashatjátok! Őt kb. tavaly ősz óta ismerem, amikor megnyitotta a Delena témájú oldalát, nekem meg ugye Steroline-ról van, így ez azt hiszem, gyorsan összehozott minket. Nekiálltunk csevegni, aztán előkerült a szerepjáték is, és kiderült, hogy mindketten évek óta imádunk karakterek bőrébe bújva írni. Reinát pedig most év elején ismertem meg egy szerepjáték fórumon, szóval vele még frissebb az ismeretség. Viszont már most biztos vagyok benne, hogy mindkettejükkel tartós lesz! Imádom őket, közös témáink mindig lesznek, a közös érdeklődési körünk lényegében ugyanaz, és bár rengeteget nevettünk és hülyéskedtünk a Salvatore Bárban, a komoly témák sem maradhattak el. Elena pazarul leírt mindent, tényleg olvassátok el a blogján a bejegyzést! Én most rögtön rátérek arra, hogyan jutottam el ennek a posztnak a "megszüléséig." Elena nálunk aludt, vasárnap délután ment haza, ám előtte még néhány musicales videóval készültünk a most szombati Elfújta a szél előadásra, amire együtt megyünk! Újabb közös program, igeeen! :D És most valahogy rám jött a musicales posztok megteremtése. Lesz néhány. Az egyik videó, amit megmutattam Elenának, az volt, amelyikben Vágó Zsuzsi és Kerényi Miklós Máté énekeltek a Rudolf című musicalből. Az Értem születtél (vagy Érted születtem) véleményem szerint a világ legszebb szerelmes duettje, és van egy olyan érzésem, hogy soha egy dal sem fogja lekörözni.

Ha már itt tartunk, a Rudolf című musical számomra amolyan number one. Pedig higgyétek el, rengeteget imádok! De ennek különleges helye van a szívemben. Sajnos élőben nem láthattam, de szerencsére mindkét szereposztással került fel felvétel a netre! Ezért örökké hálás leszek! A bemutatóra a Budapesti Operettszínházban 2006. május 26-án került sor, három évvel később azonban le is került a repertoárból, pontosan 2009. május 13-án volt utoljára látható. Ígérem, részletekbe menően fogok foglalkozni az egész darabbal, de most arra jutottam, hogy a két szereposztás főszereplőit elemzem egy kicsit és vetem össze őket. Már most szólok, hogy mind a Vágó Bernadett-Dolhai Attila, mind pedig a Vágó Zsuzsi-Mészáros Árpád Zsolt felállás csodálatos, mind a négyen fantasztikusan alakították Vetsera Mária és Rudolf szerepét, és a jövőben is fogok foglalkozni ezzel a két színpadi párossal (sőt ha úgy vesszük, néggyel, hiszen Zsuzsi-Attila és Detti-Árpi is játszottak/játszanak együtt), ám most csak a színdarabra korlátozom a posztot. Úgy gondoltam, kiemelek belőle részleteket a főszereplőket illetően, és mindkét szereposztásból megosztom ugyanazokat a videókat saját kritikával ellátva! Remélem, mire végigolvassátok és megnézitek a mellékelt videókat, ti is imádni fogjátok a musicalt és rákerestek a teljes előadásra! Lássunk is hozzá! (Természetesen minden duettet és szólódalt nem teszek ki, de így is lesz mit megnéznetek, ráadásul ügyeltem rá, hogy időrendben legyen minden!)

Ez most más (Vágó Bernadett és Dolhai Attila)

Az Operettszínház egyik legösszeszokottabb és legjobban működő párosa a színpadon határozottan kettejüké. És bizony, ezzel a musicallel kezdődött minden (meg a 2005-ös beugrással Szegedre, amikor Detti játszotta Júliát Szinetár Dóri helyett). Ezután még 9-10 éven át alakítottak különböző előadásokban szerelmespárt, és mindig lenyűgözőek voltak! Mióta Attila az operett műfaj felé orientálódott, a musicaleket pedig maga mögött hagyta, már csak fellépéseken "találkoznak" a színpadon, de például a Rudolf is örökké megmarad a szívünkben, mint az első közös darabjuk (persze, a Rómeó és Júliában kezdtek el együtt játszani, de mégiscsak a Rudolf az, ami ősbemutató volt, ergo ez tényleg az ÖVÉK, nem pedig beugrásnak indult az egész), sőt az én szívemnek tényleg a legkedvesebb musical! És most nemcsak a musicalre magára gondolok, hanem a duóra! Szerintem ez Detti és Attila legcsodásabb együttműködése a színpadon! <3 Ez, és persze a Ghost...de erről majd máskor. Most az Ez most más-ra rátérve: Vetsera Mária és Rudolf ekkor már túl vannak az első találkozáson, mégpedig a walesi herceg bálján. Megvolt persze a szerelem első látásra is. Mindketten már hazaértek, és ebben a dalban kiéneklik magukból a kialakult érzéseiket, na meg azt is, hogy még sosem éreztek ilyesmit. A dal maga 0:50-nél kezdődik, de az előtte lévő kis jelenet nagyon aranyos és humoros, érdemes megnézni azt is. Az első, ami szerintem feltűnik az embernek, az nem más, mint Vágó Bernadett hangjának tökéletes tisztasága! Na igen, nem véletlenül kezdett el szinkronizálni Disney-hercegnőket, és ezt énekileg is értem, hiszen nem kevés mesében dalolt már! Nála azt hiszem, megszokható a kristálytiszta hang, nagyon ritkán vét hibát! Attila pedig...most komolyan, kell szót ejtenem Dolhairól? Nem, ugye? Amúgy annyira elragadó a kettősük. Igen, azt hiszem, az "elragadó" a legmegfelelőbb jelző rájuk ennél a felvételnél. Nem lehet nem imádni, és annyira átjön a kémia is, ami valljuk be, elengedhetetlen ahhoz, hogy a szerelmi szálakat megszeressük! A kedvenc momentumom határozottan az, amikor a vége felé Mária táncol egy kicsit, Rudolf pedig a háttérben mosolyogva nézi, mintha látná a lelki szemei előtt. Ott menten elolvadok! A legvégéből lemaradt egy pici, de ez nem von le semmit az értékéből. Maximum azt sugallja, hogy tessék szépen megnézni az egészet! :D

Ez most más (Vágó Zsuzsi és Mészáros Árpád Zsolt)

És akkor, mielőtt belevetném magam a Zsuzsi-Árpi videók elemzésébe, muszáj közölnöm valamit, mielőtt a felvételeket megnézve esetleg beugrana nektek olyan kérdés, hogy "most tényleg őket veted össze a csodás Detti és Attila párosával?" Ugyanis le merem fogadni, hogy a legtöbb embernél az első, ami beugrik majd a videót látva, hogy ők nem olyan jók. Erre engedjétek meg, hogy rácáfoljak, mégpedig egy konkrét dologgal: igenis vannak Detti-Attila szinten, hiszen mind a négyen zseniálisak, mindössze az a szomorú és szerencsétlen helyzet állt elő, hogy pont ezen az előadáson, amiről kikerült a felvétel, mindketten totál betegek voltak!!! Árpinak kb. 40 fokos láza volt, Zsuzsinak pedig durva torokgyulladása. A nátha pedig mindkettejüknél érzékelhető, ha alaposan fülelünk. Szóval kérlek titeket, a Zsuzsi és Árpi videókat ennek tudatában nézzétek és kritizáljátok! Hallom én is, hogy hangilag nem mindig vannak rendben, de ettől még bátran fel merem vállalni, hogy szerintem rájuk öntötték Mária és Rudolf szerepeit. Épp ilyennek képzelem el őket, ahogy ők ketten megformálják! A színészi alakítás valóban ütős! Szerintem ennél a dalnál megfigyelhető, hogy Árpi kicsivel több színt visz bele. Azonban ezt a kört egy hajszállal Detti-Attila "nyerte" (nem verseny, hiszen mindegyik szereposztásban vannak erősségek), mert bennük jobban felfedeztem azt a bizonyos első szerelem érzést. Emellett pedig itt kimaradt az a momentum, amiért én a sarokba tudok ájulni. Amikor Mária táncol, Rudolf pedig édesen bámulja. Árpi vagy kihagyta, vagy ő egyszerűen másképp reagált abban a pillanatban. Hiszen ezért isteniek a különböző szereposztások...mindenki máshogy old meg szitukat, máshogy reflektálnak egymásra! Attila és Árpi játéka, ahogy Zsuzsié és Dettié is nagyon különböző, mégis mindegyikükben megvan az a bizonyos valami! Én mindenesetre nyálat csorgatok annál a táncizós-bámulós momentumnál, és ez Zsuzsiéknál nem volt meg...ezen a felvételen legalábbis biztos nem. Viszont 2012-ben a Karmesterversenyen előadták, ekkor már egészségesen, és igen, csodálatosan! Pedig már évek óta nem játszották ekkor, mégis ugyanúgy ráleltek a karaktereikre! SzínMŰVÉSZEK...khm! :D <3 Itt megnézhetitek, szerintem ne hagyjátok ki!

Mondd, mit tegyek? (Dolhai Attila)

A trónörökös hatalmas dilemmába kerül. Egy báb legyen, aki megfelel a császári elvárásoknak, vagy mondhatni a helyes útra lépve árulóvá váljon? Annyira látszik a kétségbeesés Attila játékán, és a hangjával is elképesztően átadja az aggodalmát. Még akkor sem zökkent ki, amikor megbotlott egy ponton. Sőt talán még szerencsésnek is mondható, hogy így alakult, mert ettől vált még esetlenebbé ebben a nehéz pillanatban, amikor ugyebár azt sem tudta, mi legyen a következő lépése. Bravó!

Mondd, mit tegyek? (Mészáros Árpád Zsolt)

Azt hiszem, most nehezebb a döntés. Ahogy már írtam, mindketten másképp és máshol fogták meg Rudolf karakterét, és én éppen olyannak képzelem el a koronaherceget, ahogy Árpi elénk tárja. És igen, továbbra is így érzem. Ennéla videónál mondjuk nagyon látszik rajta, hogy nincs jól, de valamiért ez talán még rá is tesz egy lapáttal, és még jobban átjön, mennyire nyomja a döntés súlya a vállát. Ráadásul Árpi majdnem sírva énekli a dalt, ettől pedig kedvem lenne kirohanni még néhány papírzsepiért a biztonság kedvéért. Attila nagyon odatette, de nézzétek el nekem, Árpitól még jobban a padlóra kerülök, szóval most mellé teszem le a voksom.

Csak szerelem (Vágó Bernadett)

Ha 2:45-höz tekertek, akkor fogtok éppen annyit látni Dettiék jelenetéből, mint a Zsuzsi-verziós videón ez alatt. De ha engem kérdeztek, érdemes megnézni a teljes jelenetet, mert lényegében ez vezeti be ezt a szívfacsaró dalt, ami nem mellesleg az első felvonás zárása is! Ennél a párosnál annyira árad a tisztaság. Sajnálom, nem találok jobb szót. Detti és Attila tipikusan azt a szerelmet hozzák, ami ha víz formájában jelenne meg, a templomokban használnák szenteltvízként. Az a kézcsók, mielőtt Rudolf feláll a padról...hát én már ott könnyekben török ki. Sőt ami azt illeti, már a "veszekedésük" eléri, hogy könnyeket törölgessek, de amint elindul a zene, még mélyebbre süllyedek a könnytengerben. A hídon a párbeszéd kicsinál, amikor pedig Rudolf közli, hogy mi a bevésés azon az "átkozott" gyűrűn, én már vinnyogva sírok! De állandóan, tök mindegy, hányszor nézem meg a videót! Annak pedig nagyon örülök, hogy ezen a felvételen látszik, amikor a férfi elkezdi bevésni a nevüket egy fába. Bölcs döntés volt az operatőrtől, hogy rávitte a kamerát.

Csak szerelem (Vágó Zsuzsi)

Ha szeretnétek látni azt a jelenetet, ami Dettiéknél nem lett kivágva az elejéről, akkor nem tudok mást mondani, mint hogy hajrá, vessétek bele magatokat a teljes musical megnézésébe (mindkét szereposztással). Amikor elindul a dal, Árpi csak annyit mond, hogy "Istenem...", mert elfelejtette a szöveget. És tudjátok mit? Nekem ez így még hatásosabb. Ahogy pedig rohan a nő felé a hídon, és egy pillanatig sem vár, hanem rögtön megöleli...ekkora érzelmi kitörésem is rég volt már, halljátok! Vagyis ha úgy vesszük, mindig átmegyek zokogó üzemmódba, amikor látom ezt a jelenetet (is). A párbeszéd alatt még az aranyosnál is aranyosabbak voltak, lehetetlen nem odáig lenni tőlük közben...bár az a csók szerintem még Zsuzsit is meglepte (még a "más"-t sem tudta végigénekelni, mert az utolsó betű lemaradt Árpi ajkainak hála XDD). Illetve kicsit lassan zajlott a párbeszéd, főleg Árpi miatt, aki nem mondta elég gyorsan, így itt nem volt idő megkérdeznie Zsuzsinak, hogy mit jelent a bevésés a gyűrűn, azonban ügyesen kompenzálta ezt azzal, hogy ránézett az ékszerre, nyomatékosítva a szerelmük jelképét. Lehet, furcsán fog hangzani, de nekem Zsuzsi-Árpival egy fokkal nagyobb kedvenc ez a jelenet, minden apróbb hibájával együtt. Mint már kifejtettem, Dettiéknél a tisztaság, az ártatlanság jelzők ugranak be, holott azért ez a tiltott és úgy ahogy titkos kapcsolat egy kicsit sem nevezhető annak. Zsuzsiéknál nekem jobban átjön a szenvedély. Mindkettő páros tökéletesen hozza a "szerelmes vagyok" alakítást, csak mindegyik máshogy, és igen...Zsuzsiék egy picivel jobban megfogtak. Ettől még mindegyiken ugyanúgy sírok. Hangilag pedig...igen, csúszott el a torokgyulladásos-náthás kis csoda, de még így is olyan hangokat ütött meg, hogy csak tátom a számat!

A holnap hídja (Dolhai Attila)

Az normális reakció részemről, hogy "hűűű", ugye? Mármint ezt úgy értsétek, hogy akármikor kerül az utamba a videó, ezt reagálom le. Tele van energiával Attila is, miközben előadja, és tényleg mintha valami mennyei üzenetet közvetítene felénk. Ezt nemcsak a szövegre értem, hanem a csodás hangjára is! Hidegrázós! Hogy őszinte legyek, ez a szám simán lehetne a himnuszunk...sőt a világ himnusza! Annyira inspiráló, gyönyörű és elgondolkodtató! A darabon belül pedig Rudolf ekkor már döntésre jutott, mégpedig abban, hogy segíteni fog a magyar népnek. Bárcsak sikerült volna. A szándék persze megvolt benne, ez pedig annyira megmutatkozik Attila játékában is! Leborulok elé, miközben a könnyeim törölgetem.

A holnap hídja (Mészáros Árpád Zsolt)

Annyira lelkes ebben a szituációban Árpi Rudolfja, talán ez még jobban megmutatkozik rajta, mint Attilán. A dal maga baromi nehéz, pláne betegen, és tényleg érződik a profizmus, hiszen ahol csak lehetett, lefelé hajlított, nem pedig fel, ezáltal bebiztosítva magát valamennyire. Sőt a szöveget is jó párszor pontatlanul énekelte, de meg se rezzent...már persze azon túl, hogy lázas, mint állat! Ez azért megmutatkozik, de nem is tudom...lehet, hogy emiatt tett rá még egy lapáttal, és ez lett végül az oka annak, hogy ő a kedvenc Rudolfom? Lehetséges. Most viszont bármennyire is imádom minden mozzanatát annak, ahogy még félholt állapotban is elnyomta ezt a pár percet, akkor is Attilát választom ennél!

Ez a perc úgy fáj (Vágó Bernadett)

A musical egyik legszívbemarkolóbb dala, ha engem kérdeztek. Mária készen áll arra, hogy elhagyja élete szerelmét. Na jó, a "készen áll" nem helytálló kifejezés. A szíve megszakad, de muszáj elmennie, hogy ezzel óvja Rudolfot, hiszen ahogy a grófnő is jelzi, itt már a trónörökös élete a tét! Amikor a darabban mondja Máriának, hogy "Ez a világ még nem érett meg a szerelmetekre", én már ott érzem, ahogy a padlóra kerülök, erre nem elkezdődik ez az érvágósan gyönyörű dal? Detti pedig már a legelején elsírja magát. Hát kösz. És akkor hajrá, próbáld meg egyben tartani magad, miközben bámulod. Legszívesebben odamenne az ember megölelgetni. Minden érzést fergetegesen ad át a nézőknek, lefogadom, hogy zokogott az egész színház! Zsuzsi mellett ő is a Budapesti Operettszínház vezető művésznője. Azt hiszem, nem véletlenül! És komolyan nem értem, miért mondják néhányan a környezetemben, hogy Vágó Bernadett nem nagy tehetség. Komolyan, ugyanazt nézzük és hallgatjuk? Mert ha még ezt látva is így gondolják páran, akkor egyszerűen nem tudok mit mondani. Számomra ő egy csoda! <3

Ez a perc úgy fáj (Vágó Zsuzsi)

Egy piszok nehéz dalról van szó, ráadásul már a 2 óra 20 perces előadás vége felé vagyunk, így azt hiszem, ehhez képest nagyon is jól énekelte el Zsuzsi! Nyilván hallom benne a hibákat, de könyörgöm...ha nekem torokgyulladásom van, suttogni is alig tudok, nemhogy zokogva énekelni. Ugyanis igen, ha nem lenne eléggé egyértelmű, kolléganőjéhez és legjobb barátnőjéhez hasonlóan ő is sír már a dal legelején! Amúgy tényleg imádom, amiért nyilván tisztában volt azzal, hogy éneket tekintve nem ez az előadás lesz élete csúcspontja, viszont ezt tökéletes színészi játékkal egyenlítette ki! Ezért is van most nehéz dolgom. Detti persze tisztábban énekel, de például az elesés és a nyaklánc-letépés is hitelesebb és mellbevágóbb Zsuzsinál. Viszont mindketten a szívüket-lelküket pakolják ki a színpadra. Olyan jó lenne döntetlent mondani, de erős leszek, és ha már a másik szólónál Zsuzsit mondtam, akkor most legyen Detti. Jól látjátok, eszméletlenül gyerekes módot választottam a döntés meghozatalához. És azt azért muszáj elárulnom, hogy Zsuzsival és Árpival van egy kicsivel rosszabb minőségű teljes előadásfelvétel is, csak az a Szegedi Szabadtérin lett rögzítve, és ott nem voltak betegek. Na, ha most azt tettem volna be ide, akkor lehet, hogy könnyebben billent volna a mérleg Zsuzsi irányába, már csak azért is, mert nekem ő az IGAZI Vetsera Mária, már ránézésre is. De ki tudja? <3 ;) Hiszen nagyon szeretem mindkettejüket.

Érted születtem (Detti-Attila)

Ismétlem, minden idők leggyönyörűbb szerelmes musical duettjéről beszélünk! Sőt nekem ez a legszebb szerelmes dal is, ha már itt tartunk. Mária és Rudolf a vonatállomáson találkoznak. A koronaherceg levelet küldött a lánynak, aki könnyek közt elolvassa, Rudolf pedig kicsit távolabbról figyeli, de aztán úgy tűnik, Mária felszáll a vonatra. Szerencsére azonban nem így van. És ott indul a videó, hogy a vonat elmegy, a köd és a füst feloszlik, és meglátják egymást. Már az egymás nyakába borulásnál agonizálni kezdek az érzelmi túltöltődés miatt. Ennél szebb szerelmi sztorit szerintem nem láttam még musicalben! És ez határozottan a tetőpontja az egésznek! Itt zokogsz úgy, mint valami elmeháborodott és fuldokolsz a könnyeidben. Ez határozottan AZ a pont! Minden egyes momentum tökéletes, Detti és Attila pedig...basszus, miért nem tudok a tisztaságnál és ártatlanságnál jobb jelzőket találni? Ha tudtok, szóljatok mindenképp! Nekem akkor is ezek jutnak eszembe. Gyönyörűek, szívfacsaróan szépek!

Érted születtem (Zsuzsi-Árpi)

Két egészségileg padlón lévő színművész csodát alkotott! Nyilván mindvégig az előadás során, de ez nemcsak a karakterek szerelmi életét tekintve a csúcspont, hanem Zsuzsit és Árpit illetően is. Gyerekek, bár fizikai képtelenségnek tűnik a Detti-Attila duett után, de nem vicc, ezen még jobban zokogok! Pedig nem hittem, hogy ez lehetséges, de így van. Mindig eljutok egy még mélyebb pontra a könnyáradat fázisát tekintve, és néha még magamat is felülmúlom új rekordot döntve. Egyszer még 10 percig törölgettem a potyogó könnyeimet, miután már véget ért a dal. Annyira durva Árpi játéka is itt (gondolom, már tényleg alig állt a lábán), kapóra jött, hogy Rudolf is beteg volt, így játékban oldotta meg azt, hogy ő sem vágyott már valószínűleg másra, mint hogy kifeküdje a lázat. És mégis!!!! Olyan szinten elnyomták mindketten, és annyira egyértelmű volt a szerelem a színpadon, hogy szavak sincsenek! És bizony, már megint kiütközik valami, amit egyszer már leírtam: a szenvedély!!! Kiborítóan tökéletesek, és mindig, amikor azt hiszed közben, hogy már jobban nem lehet sírni, rögtön rácáfolnak. Amikor például Zsuzsi segíti fel Árpit, ott már visítva sírok. Igen, létezik ilyen. A párbeszéd ugyan Dettiéknél is csodás, de itt akkorát üt, hogy a fal adja a másikat!!! Komolyan mondom, az, ahogy Zsuzsi és Árpi lefolytatják a diskurzust, egyszerűen szem nem marad szárazon. Ahogy pedig a "Szerelemben, együtt, mindhalálig"-ot kimondják...na jó, inkább nem is folytatom, mert már attól kivagyok, ahogy csak írok róla. Ezt látni kell! Szóval ezt a kört gondolkodás nélkül Zsuzsiék "nyerték" nálam. Szívmegszakadósan gyönyörű!!! <3 <3 <3

Szerelem vár (repríz - Detti és Attila)

Mária és Rudolf halála. Gyilkosság vagy öngyilkosság? Ugyebár ezt mind a mai napig próbálják kideríteni a történészek, én pedig azt mondom, a musical zseniálisan kétértelmű. A fegyver bár ott van a kezükben, de aztán takarják, így nem igazán látjuk, az sült-e el. Akárhonnan is nézzük, tragikus és kész. Mindkét párosnál peregnek lefelé a könnyek az arcomon. Detti és Attila arcán már a legelső pillanatban ott van a felismerés, hogy "igen, most fogunk meghalni, de együtt". Ez pedig csak még egy lapáttal rátesz az én reakciómra. Ami nem szép látvány. Konkrétan képes vagyok rázkódva zokogni...volt rá példa. Teljesen kicsinálnak!

Szerelem vár (repríz - Zsuzsi és Árpi)

Annyira szeretném azt mondani, hogy nem tudok dönteni. De már így is "csaltam", mert a szólódaloknál igyekeztem úgy alakítani mindent, hogy mindegyikük felé billenjen az a bizonyos mérleg egyszer (nem tudom, figyeltétek-e, hogy női és férfi szólóból is kettőt tettem be, és az egyiknél az egyik félhez írtam, hogy jobban tetszett egy picivel, a másik számnál pedig a másik illetőt választottam, holott most szólok, ez nem mindig volt reális!!!), mégis azon voltam, hogy egálban legyen mindkét páros. Most épp döntetlen az állás (ha ez egy verseny lenne), én pedig tényleg szeretném azt mondani, hogy mindkettő felvétel egy helyen áll a szívemben, de ez nincs így. És ha jobban belegondolok, ez már valóban nem a videókon múlik. Láttam mindkét szereposztással ezerszer az előadást, tehát pontosan tudom, melyik felállás a favorit nálam, hiába imádom mindkettőt! Már ti is tudjátok, hiszen többször is kitértem rá. Igen, Zsuzsi és Árpi még betegen is verhetetlenek ebben a musicalben (most képzeljétek el, akkor vajon mit műveltek egészséges állapotban, például Szegeden), és ez a haláljelenet nekem velük még nagyobb pofon számomra! Minden momentumtól kifekszem teljesen, de az a kézcsók még a halál előtti pillanatban, amikor fekszenek...na, az mindent visz! De ettől még tényleg oda vagyok mindkét párosért! Csodák, ahogy ez a musical is! <3 Minden egyes nap azért imádkozom, hogy kerüljön vissza a repertoárba, mert ennél tökéletesebb nincs a világon! Szükségem, szükségünk van rá!

Szólj hozzá te is!
Név:
E-mail cím:
Amennyiben megadod az email-címedet, az elérhető lesz az oldalon a hozzászólásodnál.
Hozzászólás:
Azért, hogy ellenőrízhessük a hozzászólások valódiságát, kérjük írd be az alábbi képen látható szót. Ha nem tudod elolvasni, a frissítés ikonra kattintva kérhetsz másik képet.
Írd be a fenti szót: új CAPTCHA kérése
 
Még nincs hozzászólás.
 

NÁLAM NINCSENNEK AKCIÓK, MINDEN ASZTROLÓGIAI ELEMZÉS "BECSÜLET KASSZÁS", A KONZULTÁCIÓ ÉS OKTATÁS INGYENES.    *****    **** Nokedli-lapja****Családi magazin****18-98 éves korosztály mindent megtalál itt, játékoktól a hírekig*****    *****    KÜLÖNLEGES AKCIÓ A CSILLAGJÖVÕ OLDALON JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A HOROSZKÓP MEGRENDELÉSEID ÁRA!    *****    Minden héten anime/managa hírek , minden nap Anime ajánlók , Mondocon hírek. Itt nem fogsz unatkozni!! :)    *****    KÜLÖNLEGES CSILLAGJÖVÕ AKCIÓ JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A SZÜLETÉSI HOROSZKÓP! VÁRLAK!RENDELD MEG MOST!    *****    Minimálbér és a garantált bérminimum összege 2019-ben    *****    Lépj be a lovak világába! Nevelj, versenyezz, szórakozz! Virtuális lónevelde, szerepjáték, olvasó sarok!    *****    Részletes születési horoszkóp, ajándék 3 év elõrejelzés, ingyenes konzultáció,tájékoztatás az oldalon! Rendeld meg most!    *****    A Világon egyetlen messengeren nézhetõ filmes oldal! NÉZZ FILMET FACEBOOK MESSENGEREN! Csatlakozz hozzánk!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Ayang - Avagy milyen is a világ az én szememmel    *****    KÉRDÕASZTROLÓGIA OKTATÁS AZT ALAPOKTÓL, SAJÁT TANULÁSI TEMPÓD SZERINT - CSAK ITT!    *****    Konyhatündér blog! Egészséges, gyorsan elkészíthetõ ételek. Recept blog    *****    Konyhatündér    *****    Nokedli lapja **** Családi magazin **** Minden ami érdekelhet 18-89 éves korodig ****    *****    Nokedli-lapja *** °_|_° *** Családi magazin *** --*** Mindenrõl olvashat itt ami érdekes lehet 18-98 évesig!! ******___******    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel,a legkedvezõbb áron és ingyenes konzultáció,a csillagjövõ oldalon. Katt!    *****    ~~~~ SOS ~ KÉRLEK, KÖVESD BE EZT A PROFILT, DIPLOMAMUNKÁMHOZ SZÜKSÉGES! DOBJ OTT EGY ÜZIT, ÉS VISSZAKÖVETLEK! ~ SOS ~~~~    *****    Rendelj részletes születési horoszkópot,3 éves ajándék elõrejelzéssel. Várlak szeretettel az oldalamon, kattints ide!!!!    *****    3D VIRTUÁLIS VILÁG!REGISZTRÁLJ TÖLSD LE A JÁTÉKOT ÉS ISMERKEDJ VILÁG SZERTE ÚJ EMBEREKKE!CLICKELJ A REGISZTÁLÁSHOZ!!!